Dexia heeft Belgische bevolking al 6,6 miljard euro gekost

De teloorgang van Frans-Belgische financiële groep Dexia (trotse bezitter van 21 miljard Griekse pftt-prtt obligaties) heeft de Franse belastingbetaler tot op dit ogenblik al 6,6 miljard euro gekost. Zeggen en schrijven 6.600.000.000 euro ofte 26.660.000.000 oude befkes. De Belgische belastingbetaler heeft minstens evenveel verlies geleden. Dat is de conclusie van een rapport van het Franse Cour des Comptes. En wie betaalt de rekening? De belgische belastingbetaler! De belgische belastingbetaler, wie is dat ? Ongetwijfeld een onschuldige tjeefse visser van forellen uit de vallei van de Lesse bij hoog water !

Dehaene

En intussen geeft den dikke tjeef uit Vilvoorde, ongestoord door fatsoenlijke journalisten, exclusieve interviews aan de 0verbodige 000 en de alles behalve Vlaamse Tel en vieze Maatschappij, als goedkope pulp om hun zendtijd te misbruiken teneinde de sexen-cobourgs prematuur zalig te verklaren! Wij kunnen ons alleen maar afvragen wat het resultaat zou zijn als ‘Servaas’ Verherstraeten uit Balen de teugels van deze bende criminele francofiele  bedriegers zou overnemen!

Het Franse rekenhof voegt er aan toe dat er aanzienlijke risico’s zullen blijven wegen op de overheidsfinanciën gedurende de lange periode die nodig zal zijn om de aangegane engagementen voor Dexia af te wikkelen. Didier Migaud, hoofd van het Cour des Comptes, kan een nieuwe herkapitalisering door de betrokken regeringen niet worden uitgesloten. Die operatie zou het verlies voor de belastingbetaler volgens Migaud nog verder kunnen doen oplopen. Dexia, ooit de grootste kredietverstrekker van de wereld voor lokale overheden, diende de voorbije vijf jaar twee keer door de (r)overheid te worden gered.

Eind vorig jaar beslisten Frankrijk en België een herkapitalisering van 5,5 miljard door te voeren.
Dan weet je als Vlaming wel hoe laat het is! Wanneer belandt “den dikke” in “den bak”? Of is oplichting soms geen misdrijf meer?

bron: Express.be en het Franse rekenhof

image_pdfimage_print
Share

Reacties

Dexia heeft Belgische bevolking al 6,6 miljard euro gekost — 3 reacties

 1. Hierna een tekst van de Deutsche Wirtschafts Nachrichten waaruit blijkt dat Dexia ruim 266 miljard “rommel” bezit, en dat het ongeveer 63 jaar gaat duren om dit af te wikkelen, zonder bijkomende incidenten, wat nu met Detroit wel het geval blijkt te zijn.
  Het bedrag van 6,6 miljard euro is dan ook een zeer voorlopige raming, in afwachting dat er nog lijken uit de kast vallen.
  Het gaat hier dan ook om het grootste financiële misdrijf uit onze geschiedenis, en de daders lopen nog steeds op vrije voeten.

  http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/06/18/europaeische-bad-banks-die-1-000-milliarden-euro-bombe/

 2. Eigenlijk hadden de VTM-kijkers het al enkele dagen-geleden moet weten dat er “etwas los war” bij Dexia, want één van hun “dikke kopstukken” kwam in short als gast bij het nieuws.
  Die sukkelaar Dehaene kon zich waarschijnlijk geen “lange broek” meer kopen wegens… nieuwe armoelijder 🙂

 3. Een bericht in deze, heet van de naald, laat weten dat DEXIA een nieuwe upper-cut kan verwachten door het faillisement van de stad..DETROIT (in de V.S.) De bank heeft samen met nog anderen instellingen in 2006 een dik pak schuldpapier gekocht van de toen al ter ziele gaande stad. Men WIST toen al dat er een (stront)vlieg aan de lamp zat.
  Bij DEXIA is het nu bang afwachten of ze (wat een utopie zal zijn!) of ze nog ooit één dollar of eurocent gaan terugzien. Het hele geval zou er kunnen toe leiden dat DEXIA een “kapitaals” verhoging zou moeten doorvoeren….m.a.w. weeral belastinggeld opzuigen om overeind te blijven. DEXIA is nog erger dan een “vuile” sneeuwbal.
  Terloops vermeld is het goed om weten dat DEXIA elke Belg al de lieve som van 6OO euri belastinggeld gekost heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *