Waarom zijn zovele landgenoten ontgoocheld en ongelukkig?

Ik heb over dit onderwerp na vele jaren mijn eigen mening over deze vaststelling, die volgens velen juist is. Gedurende generaties was de macht grotendeels in handen van geestelijken en politieke gezagdragers. Maar de tijden veranderen en bij onze vorige generatie begon alles steeds maar sneller te veranderen.

Dankzij de zogenaamde camerabewaking kon men steeds méér zaken zien als ooit tevoren. Dankzij het ontcijferen van het DNA kon men méér zaken bewijzen als ooit tevoren het geval was geweest. Dankzij de harde schijven in de computers kon men dankzij het internet allerlei fraudes en wetsovertredingen bewijzen en dit zelfs na meerdere jaren. Enz. enz.

Al deze bronnen van informatie hadden als gevolg dat het duidelijk werd dat er zich bij de traditionele gezagdragers een hoop huichelaars bevonden. Van onderpastoors, die werden betrapt op regelmatig bordeelbezoek, tot bisschoppen die kinderen of vrouwen beschouwden als hun persoonlijk bezit en zich aan seksuele uitspattingen te buiten gingen. Van lagere ambtenaren die hun benoeming en verkregen vertrouwenspositie misbruikten om zich op onregelmatige wijze te verrijken tot Ministers die het verschil tussen het mijne en het dijne waren vergeten.

Al deze feiten liggen ervan aan de oorzaak dat tijdens de voorbije generatie onze kerken zijn leeggelopen en dat het vertrouwen in de politiekers en hun partijen tot het vriespunt is gezakt. Het is dan ook hoogtijd geworden dat men aan deze nefaste evolutie iets gaat doen. …

Men zou zich als voorbeeld kunnen indenken dat er jaren geleden door de overheid een grote ketel verse en lekker smakende soep werd gemaakt voor de kiezers. De eerste benoemde soepverantwoordelijke wou indruk maken op de kiezers en wist hen te overtuigen dat hij de smaak kon verbeteren en pittiger maken. Hij voegde een grote hoeveelheid zout, peper en kruiden toe. Snel wou zijn opvolger bewijzen dat zijn voorganger in de fout was gegaan en hij kreeg mandaat van de kiezers om er nu wat suiker aan toe te voegen.

De volgende in de rij ging het dan oplossen door andere ingrediënten toe te voegen enz. Na verloop van vele jaren is de vroegere lekkere soep alleen nog in het geheugen aanwezig. Maar in de ketel kan men alleen een oneetbare brij vinden die niemand nog lust. Het heeft dus geen enkele zin meer om nog verder te trachten de bestaande soep te verbeteren. De enige oplossing is de hele ketel weg te kieperen en terug lekkere verse soep maken en ervoor te zorgen dat geen enkele verantwoordelijke er nog ooit met zijn tengels mag aankomen.

In onze samenleving is dat hetzelfde. De duizenden wetten, reglementen, besluiten, decreten enz. hebben van onze samenleving een chaotisch en onbestuurbaar geheel gemaakt. Het heeft geen zin om aan dat kluwen nog verder tijd en geld te verspillen.

De enige oplossing is een totale ommekeer, een drastische en totale verandering en dit op een zeer korte tijd teneinde de fouten uit het verleden weg te gommen en de bevolking terug iets te bieden waarmede ze terug gelukkig kan worden. We komen daar op terug bij onze volgende bijdrage.

Men zegge het voort,

image_pdfimage_print
Share

Reacties

Waarom zijn zovele landgenoten ontgoocheld en ongelukkig? — 1 reactie

  1. Het “systeem” in dit onland werd en wordt met de moed der wanhoop in leven gehouden omdat er zovelen aan de vetpotten gezeten hebben ..èn nog zitten! Massa’s poco creaturen hebben zich daardoor kunnen verrijken. Legale diefstal ten nadele van de “gewone” man/vrouw waren en zijn nog steeds eerder de regel dan de uitzondering. Zo is absoluut onmogelijk en ondenkbaar om “vooral” in het politieke leven (zeg loopbaan) als “maagd” te beginnen en nog minder te eindigen!
    Wie het moraalriddertje wil spelen krijgt binnen de kortste keren en tik van de “goededag” en wordt uitgespuwd. Om de poen was èn is het allemaal te doen! Het “systeem” is nu (gelukkig) volledig vierkant aan het draaien en is bezig zichzelf te vernietigen. De “poenscheppers” tijden zijn voorbij want de nodige “brandstof” is op! Het “systeem” is nog steeds steke blind voor de realiteit en denkt ongestraft verder te kunnen parasiteren op de kap van de belastingbetaler.
    Het is m.i. nog maar een kwestie van niet al te lang meer wachten op de fatale “implosie”…mede flink in de hand gewerkt door de vele poco totentrekkers en broekverslijters en casino Europa. Deze op macht beluste draak met zijn duizenden wetten, geboden en verboden zal het kruitvat doen ontploffen. Het “systeeem” is gedoemd om te verdwijnen..het heeft zichzelf “gezelfmoord” Echter zal de gewone man/vrouw met de gebroken potten achterblijven en kan alles terug naar AF. Hoe de day-after er zal uitzien weet ik niet..maar alleszins niet rooskleurig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *