Kiezers zijn meestal domme mensen!

Jaar na jaar blijven de kiezers voor de vertegenwoordigers van steeds dezelfde partijen stemmen. De vertegenwoordigers van die partijen bestaan uit twee groepen. De eerste groep bestaat uit verkozenen die het goed menen met hun kiezers en dus met de hele bevolking.

Deze parlementairen zijn tevreden met hun riante wedde en de talrijke extra voordelen die ze ontvangen. Ze zijn niet op zoek naar extra inkomsten en menen dat het hun plicht is voor het best mogelijk bestuur voor het land te zorgen. Ze doen er alles aan om te besparen waar mogelijk en zien het als een taak om te trachten de belastingen te verlagen. Kortom het is het soort parlementairen dat men nodig heeft.

De tweede groep zijn bijna het tegengestelde van de eerste groep. Ze menen dat ze recht hebben op veel meer. Ze graaien waar ze kunnen en stapelen zoveel mogelijk mandaten op bij spoorwegen, Belgacom of bij de talrijke andere staatsbedrijven. Ze denken alleen aan de kiezers op het ogenblik van de verkiezingen door hen de meest zinloze zaken te beloven. Maar tijdens de uitvoering van hun mandaat stemmen ze meestal voor allerlei nieuwe belastingen om een gedeelte van hun zinloze vroeger gemaakte beloften te kunnen betalen. Het zijn vertegenwoordigers die de bevolking feitelijk kan missen als kiespijn.

Jammer genoeg vertegenwoordigt de eerste groep slechts 3 a 5% van onze parlementairen en bestaat de tweede groep uit 95 tot 97% van onze verkozenen. De reden voor deze absurde situatie is dat de doorsnee kiezers steeds in dezelfde val trappen namelijk dat ze steeds deze mooipraters die van alles beloven blijven geloven. Spijts het feit dat een doorsnee kiezer nu meermaals heeft kunnen vaststellen dat hij in het ooitje werd genomen toch blijkt hij het niet af te leren en blijft dromen.

Ook wij willen eens dromen. Niemand moet ons wat ook beloven. Wij hopen alleen dat bij de volgende verkiezingen duidelijke afspraken worden gemaakt tussen NVA en VB waarbij wordt overeengekomen hoe ze SAMEN gaan besturen indien ze SAMEN de meerderheid zouden halen. Dit is de enige kans om nog ooit in een onafhankelijk Vlaanderen te kunnen leven.

Indien het bij de volgende verkiezingen niet lukt zal het NOOIT meer lukken. De tijd en het nataliteitscijfer van de allochtonen werkt tegen ons.

Nu of nooit is de leuze!

Men zegge het voort,

image_pdfimage_print
Share

Reacties

Kiezers zijn meestal domme mensen! — 9 reacties

 1. Misschien ben ik onwetend wat depressief in mijn gedachtengang,maar ik geloof niet in “mirakels”. Wanneer ik het ganse poco reutemeteute
  schouwtoneel overloop is mijn conclusie niet hoopgevend.In feite zaten en zitten we (nog steeds!) in zak en as.Vlaams belang is destijds op schabouwelijke wijze geketend en gemuilkorfd geworden.
  Zelfs wanneer we terug de glorie uitslag van weleer zouden geraken zal men het V.B. met ALLE middelen(dixit Tobback senior!) de strot dichtknijpen.Een samenwerking met N-VA is een utopie gezien het heersende klimaat tussen beide partijen.Ook hier zou een mirakel nodig zijn om het tij in gunstige zin te keren…echter mirakels bestaan m.i. (nog) niet.Ik vrees zelfs dat de N-VA op niet al te lange termijn hetzelfde lot zal beschoren zijn zoals de V.U. destijds
  De interne strubbelingen zijn van dien aard dat een implosie zeker niet uit sluiten valt.Dit is natuurlijk een droomscenario voor de trado’s die hun grootste concurent in het zand zouden zien bijten en waarbij ze terug stemmenwinst zouden binnenhalen zodat de “roestige vastheid” van dit onland verder kan kabbelen tot we zowel het Mekka van de arabs als het Griekenland aan de Noordzee geworden zijn.
  Een nederlaag of winst van de N-VA maakt m.i. niets meer uit.In het eerste geval staat de deur voor de trado’s wijd open en in het tweede geval gaat de deur voor de N-VA potdicht!Men zal alles,m

 2. @ DE MERODE op 20/09/2013 om 23:52

  “…2014 het begin van het einde voor Vlaanderen…”

  Voor mij is dit de dag dat de wever bart met de communisten van de pvda leuterde waar hij oud voorzitter mijnheer Valkeniers wandelen stuurde, hij heeft in zijn kaarten laten kijken door te kwaken dat hij met DE partij niet zou samenwerken, toen was het reeds over and out voor Vlaanderen.
  Als hij, die nu op het schoon verdiep zetelt in de stad van alah eveneel moed, eerlijkheid en vastberadenheid had als pakweg een Anke Vandermeersh (ik noem voor het moment deze moedige dame omdat ze in de schijnwerpers staat) zou het er anders voorgestaan hebben.
  Welke agenda heb je eigenlijk als je een waal (en niet de eerste de beste) het premierschap GEEFT…hij heeft het GEGEVEN, kan tellen als een Vlaams vijandelijke daad ik weet geen betere zet om ons te schaden, nota bene hij was de OVERWINNAAR van de verkiezingen.
  Wie nog een seconde denkt dat die kerel Vlaanderen koestert is naief en goedgelovig, heb het al vaker gezegd, body language (ofte de lichaamstaal), luisteren wat hij niet zegt, kijken wat hij doet en niet doet, zijn gekwaak van de afgelopen jaren samenvatten, zijn non RECHTS beleid, zijn handlangers die met LOEPZUIVERE communisten mogen samenwereken maar GEEN ENE Vlaams Belanger…nee dat niet, hij is tegen het “cordon sanitaire”: ZEGT HIJ MAAR KIJK WAT HIJ DAAR MEE DOET hij houd het in stand.
  Nog redenen nodig? ik heb er nog maar wordt wat moe (ook steeds comments op dat sujet is niet goed voor mijn gal).

  • Beste Trucker,
   BDW wil niet samenwerken met het Vlaams Belang, en dat zal zo blijven. Toch heeft hij een groot deel van de 95 tot 97% politici binnen gepakt van het Vlaams Belang. Velen dachten dat men zo van binnen uit de N-VA tot samenwerking kon bewegen. Ze hadden niet door dat BDW en Jambon het Vlaams Belang wilde kraken met een leegloop van mandatarissen. En dat het bij de verraders om postjes te doen was. Heel de operatie “beschadiging Vlaams Belang” is begonnen met de overstap van MR Morel van N-VA naar Vlaams Belang.

   • Walter,
    Na de overstap van Marie R. van de NVA naar het VB, vernam ik toen uit zeer betrouwbare bron dat Marie R. de mol was van de loge binnen het VB. Ik verwittigde enkele personen, maar zonder gevolg. Nadien begon dan de “operatie beschadiging”. Zij was eerst “salonfähig” gemaakt via de NVA.. en gezien haar verhouding met Bartje kan het niets anders dan dat hij van deze operatie op de hoogte was. Hij ging er nadien trouwens prat op dat hij het VB had klein gekregen.
    Ondertussen werd Bartje dan gelanceerd door het regime, via de VRT.(=een bastion van links en de loge).
    In Frankrijk gebeurde hetzelfde in de jaren 90 met Bruno Mégret.(zie internet :”Infiltration ennemis dans la droite nationale et populaire -1999″, en dit door de GLNF.
    Bij de NVA heeft het regime men geen risico’s genomen en zitten de mollen er van bij de start al in. De NVA zal en moet eindigen zoals indertijd de Volksunie, met alle gevolgen van dien voor Vlaanderen.
    Zoals reeds gemeld in een andere bijdrage is de terugkeer van Abu Jajah ook geen toeval..
    Velen onderschatten nog steeds het corrupte-criminele belgische regime.
    Een eerste vernietigingspoging van het VB werd al ondernomen via de in scène gezette zaak Van Temsche…Bij de “broeders” wordt bij manier van spreken de antwerpse politieinspecteur nog altijd vervloekt omdat deze Van Temsche neergeschoten voor dat hij goed en wel in “gang geschoten” was.. er was immers een waar “bloedbad” gepland.
    T.a.v. Trucker : de ondergang van Vlaanderen is inderdaad reeds veel vroeger begonnen maar in 2014 zal het lot van VL. definitief bezegeld zijn.
    Er bestaan inderdaad geen mirakels, maar alleen drama’s die bepaalde toestanden kunnen oplossen.. maar wie gaat de prijs betalen?

 3. Mijn ervaring wijst uit dat de kiezer niet mag onderschat worden. Het merendeel weet wel degelijk wat ze doen. Dit is heel eenvoudig :”stemmen voor diegenen die toelaten te profiteren van het systeem”. Het kan gaan om allerlei sociale voordelen, plaatsjes en postjes, naturalisaties, subsidies allerhande, enz… waarmee dan stemmen worden gekocht op kosten van de belastingbetalende Vlaamse middenklasse. Het is dus een toestand gekenmerkt door een wederzijdse chantage. Dit profitariaat heeft nu de meerderheid, en zolang dat dit systeem van brood en spelen kan betaald worden, moet er niets veranderen voor deze kiezer.. en zal er ook niets veranderen. Hierbij is er ook een aanzienlijk gedeelte van deze kiezers dat verblind is door afgunst en nijd…op diegenen op wiens kosten ze leven. Dit soort heeft er dan nog plezier in, om op die manier wraak te nemen. Het feit dat ze meewerken aan hun eigen ondergang, maakt niets uit.
  Inzake de NVA dient men zich geen illusies te maken, Bartje De Wever werd immers door het regime in stelling gebracht in de strijd tegen het Vlaams Belang en uiteindelijk ook tegen Vlaanderen. De dag dat hij van gedacht zou durven veranderen wacht hem een Pim Fortuyn scenario, dat trouwens reeds bij de “broeders” aan bod gekomen is.
  Zonder “mirakel” is 2014 het begin van het einde voor Vlaanderen.

 4. Tja, als ik pen in de context verkiezingen, en dit is zeer ruim bemeten want de “DOMME kiezer” komt in vele facetten in mijn schrijfsels voor heb ik het niet voor niks over DE BENDE waarmee zowat iedereen de nva bedoeld.
  Ik hoef (zeker voor de Rechtse islamofobe Nageltjes lezer/reageerder) niet te omschrijven hoe ik over het belang van Het Vlaams Belang denk (no fun intended of zoals u wilt grapje) in de komende verkiezingen.
  De DOMME kiezer bestaat mijn inziens ZEER ZEKER en het bewijs wordt bij ELKE verkiezing aangetoond, naderhand hoort men velen “klagen” want “die politiekers t’ zijn allemaal zakkenvullers of profiteurs…” of weet ik veel wat de DOMME kiezer naar hun hoofd slingert, ik zou zeggen weet voor wie u stemt en oordeel dan ipv voor de populairste te stemmen of voor de knapste of de …
  Een andere categorie is de zogenaamde “hopper” of vrij vertaald springer, bij elke verkiezing stemmen ze op een andere kandidaat of partij want elke verkiezing zien ze steeds een ander accent gelegd worden door deze of gene van deze of gene partij.
  Ook zij zijn bijna altijd achteraf teleurgesteld want wat “ze” beloofd hebben doen ze niet of voeren het niet uit.
  Ieder doet maar, ik stem DE partij (ben lid dus hoeft er geen tekening bij), ik stem immer op dezelfde omdat deze persoon voor mij niet een compromis betekent in wat ik belangrijk acht maar simpelweg omdat deze persoon doet wat hij zegt…

  De DOMME kiezer bestaat wel degelijk, praat maar eens over politiek, bij mijn oud colléga’s was ik “gevreesd” omdat ik “de politiek” goed opvolg en er zeer graag over praat en liepen ze weg als ik er over begon, kan er een dag met vullen.
  De meeste zeggen “politiek interesseert me niet” en bewijzen daarmee dat ze het etiket DOMME KIEZER echt verdienen want als het verkiezingen zijn en een massa moet in het stemhok nog beslissen op wie (iedereen kent zeker zo’n idioten, ik heb ze al gehoord in het kieslokaal) is het Godbetert dat dat SOORT thuisblijft, ten andere beter was het vrij te laten om naar het kieslokaal te stappen, dat zijn dan de gemotiveerden.
  Om te besluiten, de wever bart met zijn BENDE nva (ik zal het NIMMER een partij heten daarvoor minacht ik de OPPORTUNISTISCHE of net als hem achterbaksen of meelopers te veel) de vent die ik tomeloos haat en waarvan ik hoop dat hij volgend jaar Icarus achterna gaat is voor Vlaanderen een RAMP, zonder meer.
  Weten zij die pleiten voor samenwerking met die vent dat hij de Nationaal Socialist de rupo een waal en notoir Vlaminghater (verbergt hij met zijn nichterige optreden zeer goed) het premierschap heeft geschonken op een gouden dienblad, dat hij met zijn niet perfecte kennis van het Frans onderhandeld heeft met de walen, weten ze…kan hier nog tientallen reden opgeven maar stop ermee is slecht voor mijn bloeddruk.

  Ik zou zeggen lees Sun Tsu, velen doen dat niet en in het geval van de wever bart is het IDIOOT om je van je zwakste zijde te tonen aan een vijand want laat ons er geen doekjes om winden walen zijn de vijand, voor mij ZEKER.
  De saga “de domme kiezer” is nog niet voorbij, volgend jaar kunnen we er een vervolg aan breien en ondertussen komt dankzij (ironie) hun de islamisering onopgemerkt steeds dichter, blijven wij Vlamingen aanmodderen in alle aspecten die belangrijk zijn voor ONS waar de ballast van de parasiterende walen ons naar de bedelstaf zal brengen: de walen hebben één prioriteit (en vormen in deze een verbond) Vlaanderen melken tot het gedaan is.
  Dankzij de domme kiezer gaan ze nog in hun opzet slagen of de islam(iet) kan daar nog een stokje voor steken, in het licht van de mondiale oprukkende islam in sneltreinvaart en de bereidwillige medewerking daaraan door een monsterverbond: media en politiek.

 5. Beste Freddy,
  Reeds meermaals heb ik hier gereageerd op een samenwerking tussen het Vlaams Belang en de N-VA.” Wij zullen nooit samenwerken met het Vlaams Belang “. Deze uitspraak komt van Jan Jambon, ooit lid van het Vlaams Blok/Belang. Toen overloper en verrader Seven-hansworst nog bij het VB was en een tussenkomst hield en terechte opmerkingen maakte over de ruzie bij brandweer in Brasschaat antwoorde Jambon.” Met zulke uitspraken plaats je jezelf binnen het cordon “. Ik blijf het zeggen Jambon is de strateeg bij N-VA, en een geslepen hoor. Sevenhans is het voorbeeld van de 95 tot 97% politici. Hij is overgestapt naar N-VA omdat hij daar als senator zou worden gecoöpteerd ( wat ook gebeurd is ) en zo uit kon bollen naar zijn parlementair pensioen. Om vervolgens in Brasschaat schepen te worden. Om te weten hoe hij nu tegenover de partij staat die hem jaren van een goedbetaalde parlementaire pree voorzag ( hij is NOOIT rechtstreeks verkozen als parlementair) moet je even op de site van het VB Brasschaat gaan kijken. Lees daar even de tussenkomst van Luc Vanderschoepen, en het antwoord van Sevenhans. Dan weet je genoeg. Hoewel hij genoegzaam met het probleem bekend moet zijn, hij woont er achter de hoek.

 6. Geachte Freddy van Gaever,
  Dat hebben we al maanden geleden voorgesteld, zelfs via mail naar zowel VB als naar NVA, van NVA nooit antwoord gekregen.
  Als men zich als burger een beetje verdiept in de politiek (een aanrader want zij bepalen veel van ons leven tegen onze wil in) en dan in de NVA dan komt men tot de vaststelling dat het een pot bedriegers zijn die alles over hebben voor het persoonlijk gewin want als ze echt zouden menen alles te zetten op de welvaart, veiligheid en leefbaarheid van de Vlaamse gemeenschap dan zaten ze samen aan één tafel met het VB.
  Men moet niet dezelfde mening hebben om met mekaar te praten, als morgen de NVA zou bekend maken dat ze in oktober gingen samenkomen tot een gesprek met het VB dan ontplofte de BRT door de diarree die er zou uitbreken, dan hadden de pulpkrantjes papier en inkt te kort om dat aan te vallen en dan was het angstzweet van de franskiljons tot in Antwerpen te ruiken, maar dat is niet de bedoeling van de NVA, neen, zij bedriegen en beliegen de Vlamingen veel liever, “das nie moeilek das gemakkelek”.
  Hoe dikwijls dat ik al gehoord heb in een gesprek; “dat stond in de gazet” dus is dat waar waarbij ik dan meestal denk en soms zeg: “ach simpele ziel wordt wakker want straks heb je geen vreet meer dan hebben ze je dat ook nog afgenomen want de linkse smeerlappen dromen van een dictatuur kijk maar naar dat EU gedrocht”.
  Dan valt de mond open en zie je ze denken voor zover dat mogelijk is.
  Ik zal nooit vergeten dat in de jaren 50 een directeur tegen de pastoor van de gemeente zei: “Hou jij ze dom dan hou ik ze arm”, helaas wordt dat nog steeds toegepast en worden massa’s onderontwikkelden geïmporteerd met tot gevolg dat het hele niveau van jaar op jaar lager komt te liggen.

 7. Allemaal veel gelul, de NVA gaat nooit samenwerken met het Vlaams Belang hoe jij en ik dit ook zouden wensen, de NVA heeft als regel dat er een enorm verschil bestaat tussen de NVA en het Vlaams Belang, daarom kan de NVA veel beter samenwerken met de sossen, de kaloten, en met de liberalen daar met die partijen het verschil veel kleiner is, en ze akkoorden kunnen bereiken daar ze min of meer dezelfde idealen? hebben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *