Onder ‘kameraden’

Na zijn aantreden als minister trad Johan Vande Lanotte af als voorzitter van de raad van bestuur van Electrawinds. Hij werd opgevolgd door Jo Cornu.

Dat het niet goed gaat met het windmolenbedrijf, niettegenstaande de vele en hoge kapitaalinjecties en kredieten (directe of indirecte) van de overheid staat het water aan hun lippen.

Electrawinds zou naar de beurs gaan, maar die operatie lijkt geheel te gaan mislukken. De waarde van het bedrijf bedraagt volgens Jean Marie De Decker, gebaseerd op de huidige beurskoers noch slechts zo’n 55 miljoen €. Dit is een daling sinds hun beursintroductie van ca. 90%. De overheid echter, bleef dank zij de invloed en de intriges van de ‘keizer van Oostende’, ook wel genoemd ‘den Baard’ en de hernieuwbare-energie-dada van de linkse club duchtig geld stoppen in het verlieslatende bedrijf. Niettegenstaande de enorme inkomsten van de groene stroomcertificaten die het bedrijf mocht en mag ontvangen, en die uit de zakken van de belastingbetaler en de consument worden gehaald, dreigt de boot van Electrawinds de wrakken in de Noordzee te gaan vervoegen.

Je weet wat er gebeurt als een schip vergaat? De ratten verlaten het! Daarom moest er voor Jo Cornu dringend een alternatief gevonden worden. En dat is dus de NMBS geworden: dank zij het socialistisch misdaadkartel. Er is door de aanvankelijke aangeduide kandidaat ‘ Frank Van Massenhove’ heel mysterieus afstand gedaan van deze dikbetaalde baan. De reden is wel zeker de druk om als goede kameraad plaats te maken voor een andere nog betere kameraad. Socialisten zijn kameraden onder mekaar nietwaar (dit in tegenstelling tot de vele Vlaams Nationalisten die mekaar graag verminken – zie de zaak Janbon en het artikel van Freddy Van Gaever)

Kameraad Frank krijgt later nog wel een super-overheidsbaan of een kans in verschillende raden van bestuur of enkele lucratieve mandaten ter compensatie.
Ach, het verhaal van de socialisten die als een hond niet voorbij de worsten kunnen zonder er van te eten is van steeds terugkomende aard. Allen doen ze het nu wat geraffineerder dan hun voorgangers ten tijde van de Augusta, Dassault, de obussen en andere schandalen.

Neem nu Didier Bellens, de Belgacom CEO. Natuurlijk kun je die uitgekookte graaier, die het zelfs volgens de socialisten al te bont maakt, niet betrappen met zijn hand in de kassa of op belangenvermenging en corruptie. Iemand anders neemt de beslissingen in zijn plaats en als wederdienst wordt er voor gezorgd dat de discrete helpende hand later, zonder wettelijke aantoonbare belangenvermenging en corruptie, ook eens in de vetpot mag graaien. Tja, de wetten worden al lang niet meer gemaakt voor de slachtoffers, maar voor de dieven. Dus wettelijk is het allemaal, want binnen het regime moet men mekaar ontzien en verdedigen, met alle middelen. Wettelijke en andere,…. weet je nog wel? En Johan Vande Lanotte durfde laatst nog in de media gooien dat de NV-A de kiezers zou bedriegen. Wat denken wij nu?

http://www.ldd.be/nl/tweede-open-brief-aan-johan-vande-lanotte-de-jackpot-van-electrawinds-3490.htm
http://www.standaard.be/cnt/dmf20130920_00750848
http://www.vandaag.be/economie/106377_electrawinds-gaat-naar-de-beurs.html
maandag 28 oktober 2013 De Tijd VANDAAG
CORNU STAPT OP ALS VOORZITTER ELECTRAWINDS
Jo Cornu is niet langer voorzitter van het Oostendse groenestroombedrijf Electrawinds. De nieuwe spoorbaas wordt opgevolgd door Paul Desender.”
Zie: http://www.tijd.be/nieuws/ondernemingen_energie/Cornu_stapt_op_als_voorzitter_Electrawinds.9424605-3092.art

image_pdfimage_print
Share

Reacties

Onder ‘kameraden’ — 8 reacties

 1. NIEMAND durft de heilige schraaphuisjes slopen want dat komt neer op ‘in eigen vel snijden’ en dat heb ik mijn hele leven lang (meer dan 70) nog NOOI een politieker zien doen van welke kleur dan ook..

 2. Ik vind het spijtig dat een figuur als JMDD waarschijnlijk uit het parlement zal verdwijnen en dat zeg ik als Vlaams Belanger en ik zeg erbij dat spijtig genoeg geen enkele Vlaams Belanger voorlopig JMDD kan vervangen

  • Ik ben het hier met je eens Roger. Ik vind JMDD een uitstekend politicus. Helaas is hij geen Vlaams Nationalist en niet tegen de massa immigratie en de islamisering (toch niet dat ik weet) Hij is een belgiscist , wellicht omdat hij ook te veel Franstalige vrienden heeft. Hij heeft niet door dat wij als Vlaming niet tegen Walen of Franstaligen zijn, maar tegen hun politiek en gedrag, en voor onze uiteindelijke onafhankelijkheid. Het liep al mis met zijn toetreding tot de NV-A. Hij weigerde ook al eerder de uitgestoken hand van het VB. Een eventuele vraag om samenwerking moet nu van hem komen. Ik hoop toch dat hij in het parlement blijft.

   • Beste a.Griffon,

    Het heeft wel niets het het topic te maken maar ik betwijfel sterk dat JMDD een Belgicist zou zijn. Hij verklaarde zich in ieder geval uitdrukkelijk republikein. Of hij daar nu nog wil voor uitkomen weet ik niet. Maar het lijkt me onwaarschijnlijk dat iemand op zo een principieel politiek standpunt terug zou komen. Een belgicist, dat vloekt met republikein. Dus denk ik dat JMDD helemaal geen belgicist is.

    • Hij is denk ik een voorstander van een geheel Belgische republiek en niet van een onafhankelijk Vlaamse. Maar ik weet het niet zeker. Misschien moeten we hem die vraag eens stellen.
     Hallo Jean Marie? Als u dit leest, kunt u ons daar eens een antwoord op geven ???

   • Volgens mij is JMDD zeer Vlaamsgezind, waarschijnlijk geen nationalist, alhoewel hij op zeker ogenblik dicht bij het Vlaams Blok stond. Dat hij door zijn judo carrière veel Franstaligen en Belgicisten heeft gekend zal wel waar zijn, maar daarvoor is men nog geen Belgicist. Ik als Vlaams Nationalist kan mij achter 95% van zijn parlementaire tussenkomsten staan. Met enkele ga ik niet akkoord, toch heb ik een enorme eerbied voor hem, dat ik helaas niet heb voor enkele Vlaams belangers die in de beide parlementen niets doen

    • Normaal gezien zou JMDD op een verkiesbare plaats bij de NVA staan voor de verkiezingen (belofte BDW), doch de linkse vleugel binnen de NVA-West Vlaanderen is hiervoor niet te vinden.

 3. Goed dat we op Nageltjes nog eens een doorwrochte analyse krijgen van de feiten achter “het nieuws”. Van JMDD dan nog wel!
  Het probleem is dat de Partie-Socialiste-maffia in dit onland elk misbruik, elke afwending van opgehoeste belastinggelden en het boven de wet stellen van politieke misdadigers heeft opgedrongen als een normale praktijk.
  Alleen het afstoten van Wallonië, het herstel van de rechtsstaat en een zeer lucratief erfpachtcontract met de EU over de huur van de Brusselse enclave kan hier soelaas brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *