Slapen al die procureurs?

Wij betalen in ons land op zeer treffelijke wijze een paar honderd procureurs. Wanneer een procureur vaststelt dat de gemeenschap bedrogen wordt en dat gigantische sommen belastinggeld op oneigenlijke wijze naar een of andere ongeoorloofde bestemming worden gebracht dan moet hij ingrijpen; de zaak degelijk onderzoeken en de verantwoordelijken voor dit misdrijf bestraffen.

Daarom begrijpen we niet dat er nog nooit één enkele procureur het initiatief heeft genomen om eens van naderbij de activiteiten van het bedrijf Electrawinds te gaan bekijken.

Wij schrijven nu reeds jaren dat het totaal zinloos is om in electrische windmolens te investeren zolang men aan die vorm van energieproductie geen permanent karakter heeft kunnen geven zoals men voor de waterkrachtcentrales door de bouw van stuwdammen heeft kunnen verwezenlijken.

Het is slechts door het zinloos beloven van jarenlange subsidies dat de productie van elektriciteit via windmolens of zonnepanelen kan in leven gehouden worden. In talrijke vroegere bijdragen, die hier nog steeds terug te vinden zijn, hebben we meermaals dit probleem duidelijk behandeld.

We hebben dan ook nooit begrepen waarom beroepspolitiekers van de CD&V en de VLD jaar na jaar hebben toegelaten dat beroepspolitiekers van Groen en de sp.a steeds maar meer fortuinen aan belastinggeld bleven verbrassen in de voor henzelf winstgevende operaties. Talrijke partijvrienden en vriendinnen hebben nu reeds jaren kunnen profiteren van deze schandalige wijze van handelen. Hetzij als leverancier van bepaalde diensten; hetzij als adviseur; medewerker of beheerder of in welke functie ook hebben ze, tot nu toe straffeloos, gigantische sommen van zuur verdiende belastinggelden mogen verbrassen.

De grootste krachtpatser in dit onbegrijpelijke verhaal is beslist de keizer van Oostende Johan Vande Lanotte. Jean-Marie De decker spreekt in dit verband reeds lang van een “oplichting van de staatskas!”. Bij herhaling zorgde men steeds om de nieuw ontstane putten te blijven dempen via een of andere onderneming waarin de staat meestal een grote vinger in de pap had. De ene keer was het de GIMV, met niet minder dan 68 miljoen Euro, en de andere keer was het dan weer de FPIM (Vlaanderen) met 32,5 miljoen.

Dan weer de PMV(federale overheid) met 25 miljoen Euro of een vriend van Vande Lanotte, Daniel Termont en eveneens van sp.a signatuur, die als voorzitter van de Vlaamse Energieholding vorige zomer 10 miljoen Euro toeschoof. Spijts al deze steun kreunt Electrawinds nu nog onder een schuldenlast van bijna 400 miljoen Euro (16 MILJARD BEF !!!!). De werkelijke, tot nu toe behaalde omzet is om te gieren van het lachen. Na jaren van geknoei; gefoefel en feitelijk bedrog is het einde nabij. Wij hebben geen glazen bol maar lezen vandaag in bijna alle kranten dat een faling normaal voor volgende week reeds kan verwacht worden.

De toestand is zo hopeloos geworden dat men zelfs spijts fortuinen aan reeds ontvangen subsidies de intresten van de leningen niet meer kan betalen.

We hopen dan ook dat er eerstdaags een procureur de moed zal hebben om deze gigantische verbrassing van belastinggelden te gaan onderzoeken en de voornaamste schuldigen passend te straffen. Natuurlijk mogen we ons in dit corrupte land niet te snel illusies maken en moeten we met de voeten op de grond blijven en kunnen we slechts hopen dat er toch nog zo een rare vogel in de gerechtsstal gevonden wordt.

Men zegge het voort,

image_pdfimage_print
Share

Reacties

Slapen al die procureurs? — 4 reacties

  1. Men zegt dat uitzonderingen de regel maakt, maar ik denk dat er geen of zeer weinig uitzonderlingen te vinden zijn in de rechtbanken

  2. Mr Van Gaever,
    Al deze procureurs zijn politiek benoemde creaturen, die schatplichtig zijn aan hun “mafiose zetbazen”. Bovendien gaat het hier nu om mandaatfuncties, dit moet desgevallend toelaten een “tegenspannige procureur” te liquideren, maar normaal gezien is dit niet nodig, gezien een integer en bekwaam magistraat geen schijn van kans meer heeft om een dergelijke functie uit te oefenen. De parketten zijn “bijhuizen” geworden van de bestaande zogezegd democratische partijen. Het enige waar ze nog in uitblinken is het vervolgen van de politiek vijanden, slachtoffers van misdrijven die zich verzetten tegen de daders en van al diegenen die de waarheid durven zeggen en schrijven.
    Dit alles is echter geen verrassing. België was immers van bij de start in 1830, een staat die crimineel en corrupt was, met de loge-mafia’s in de hoofdrol. Zolang dat Vlaanderen gebukt gaat onder de belgische bezetting is geen enkele aanpak van welk probleem ook mogelijk. Diegenen het tegendeel beweren zijn ofwel idioten met een IQ van <70, ofwel schurftige verraders en collaborateurs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *