Krantenkoppen

“Le Matin” geeft bericht:

© photo news. Devlies (links) toont zich een trouwe partijsoldaat en geeft Van Rompuy zijn zin.

dm UPDATE CD&V-Kamerlid en oud-staatssecretaris Carl Devlies zal niet opkomen bij de komende verkiezingen.

“Devlies had gehoopt op de derde plaats op de Vlaams-Brabantse Kamerlijst, maar trekt zijn conclusies nu de partijtop die aan Vlaams parlementslid Eric Van Rompuy heeft aangeboden. Devlies kreeg nog de vraag om de lijst te duwen, maar daarvoor past hij. Met zijn besluit komt minstens voorlopig een eind aan de nationale politieke carrière van Devlies, die elf jaar in de Kamer zetelde. Hij wil zich nu resoluut toeleggen op zijn schepenambt in Leuven, klinkt het.

Concurrent Eric Van Rompuy moest noodgedwongen van de Vlaamse naar de Kamerlijst verkassen, omdat de partij hem niet op één lijst wilde met neef Peter. Toen Van Rompuy bekendmaakte dat de partijtop hem plaats drie had aangeboden, maakte Devlies duidelijk dat ook hij die ambitie nog niet had opgegeven.

Maar vandaag gooit hij dan toch de handdoek. Daardoor wordt meteen ook de stemming vermeden die dinsdagavond op het provinciaal bestuur gepland stond.

Niet teleurgesteld
Devlies is naar eigen zeggen niet teleurgesteld, omdat hij zich nu resoluut kan inzetten voor zijn Leuvens schepenambt. “En ik weet intussen wel hoe het werkt in de politiek”, luidt het. Een eventuele terugkeer op het nationale plan in de toekomst sluit de CD&V’er ook niet uit.

In een mededeling maken Devlies en voorzitter Luc Haegemans van CD&V Regio Leuven wel nog enkele kanttekeningen bij het verloop van de hele zaak. Zo noemen ze het “opmerkelijk” dat enkel van de Leuvense kandidaten geëist werd vooraf aan een eventuele plaats op de modellijst een keuze te maken tussen een lokaal en een nationaal mandaat. “Deze eis geldt niet voor CD&V-kandidaten van andere gemeenten in Vlaams-Brabant of Vlaanderen.” Bovendien kon Devlies zijn Kamerzitje zeven jaar lang “efficiënt” combineren met zijn schepenambt, luidt het.

Pollreglement
Het pollreglement van de partij laat sinds kort ook niet meer toe dat leden de volgorde van de kandidaten op de lijst wijzigen. Ze moeten zich beperken tot het goed- of afkeuren van de modellijst die de partijtop naar voren schoof. “Geconfronteerd met al deze elementen” besliste Devlies op 25 mei niet op te komen.

Ook de Vlaams-Brabantse lijst steunen als lijstduwer wil hij dus niet. Nochtans heeft de partij hem dat wel gevraagd. “Maar dat is moeilijk als je kandidaat bent geweest voor een effectieve plaats, ook voor de campagnemedewerkers”, aldus nog Devlies. “En er zijn goede kandidaten genoeg.”

Geens
In de brief die zijn beslissing bekendmaakte, wenst Devlies “lijsttrekker Koen Geens en met hem alle Vlaams-Brabantse CD&V-kandidaten” wel nog veel succes toe.”

Hoe corrupt moet dit hele CD& machtsgeile boeltje BV-ers niet zijn? De vraag stellen is ze beantwoorden! Alleen de smoel van Servaars Verherstraeten ontbreekt nog in “Le Matin” om het kotsplaatje compleet te maken.

Morgen de partaai van SP-anders! Iemand een willie?

image_pdfimage_print
Share

Reacties

Krantenkoppen — 5 reacties

 1. Pico: “Amai, gij hebt schoon tetten”
  Zo bloklettert krantenkoppen.be vandaag het belangrijkste (lees het meest gelezen) nieuws van de dag.
  Amai bende debielen! Hoog tijd dat iemand tegen uw onedele delen schopt om U wakker te maken!

 2. Krijgt Carl Devlies hier de rekening aangeboden voor zijn poging om na de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 een coalitie op te been te brengen tegen Louis “Pitbull” Tobback. Deze poging mislukte op de ongelooflijke arrogante houding van Danny Pieters van NVA. Deze laatste is het inmiddels wel afgebold bij de NVA en is nu vice-rector aan de KUL, onder het “gezag” van de eerste logerector Torfs. Carl Devlies, voor wie ik niet de minste sympathie heb, werd dus blijkbaar opgeofferd… Speelt hier de “lange arm” van Lewie de pitbull een rol, of werd Devlies opzettelijk aangebrand met de mislukte poging om Lewie uit het zadel te richten, en dan stellen er zich vragen over de rol van Danny Pieters. Deze laatste werd dan blijkbaar beloond met een plaatsje aan de KUL…!! Welke prijs heeft Lewie desgevallend moeten betalen voor de “liquidatie” van Devlies..een mogelijke tegenstander van zoon Bruno voor het burgemeesterschap in 2018!!!
  Een zaak is wel duidelijk : de tsjeven zijn hier in volle actie..en zoals zij dat alleen kunnen.

 3. Als “harde Vlaandrenminnende” kan ik onmogelijk leedvermaak opwekken voor dit nieuws, WANT… hoé vaak zijn WIJ, reeds bedrogen geweest door de “Halfgoden” van onze partij (?)
  Een zekere Kim (de rest niet meer noemenswaardig) stond +- één week voor de verkiezingen, nog de Westvlamingen op te zwepen in Roeselare, doch eenmaal verkozen, stapte hij het af om als onafhankelijke verder-te-zetelen.
  Cissen-uit-Gent pleegde ook vaandelvlucht met zijn “bendetje”
  Nog veel méér “minder-bekenden” verlieten de stal, doch het grootste VERRAAD kwam van een zekere Frank die liever de lokroep van z’n p**** volgde en dan nog het lef had om naar de partij nà-te-trappen.
  Zie maar eens hoé “onze Philip Claeys” zich moet weren als “duivel-in-een-wijwatervat” bij “Europa” nà de desertie van Van Hecke èn de zoon van de stichter van het VB,(nota bene !) Koen D. …
  Het zou absurd zijn om “Schadenfreude” te hebben door kandidatenruzies bij concurrerende partijen, WIJ wéten genoeg HOE ZWAAR VERRAAD & konkelfoesen kan wegen op de schouders van de partijleden. 🙁

  • Beste Fikken,
   Ik kan je volgen in je teleurstelling in zoverre dat de kandidaten geen andere keuze hebben om verkozen te worden dan wel via gene of deze particratie.
   Om deze reden vertegenwoordigen die kandidaten zelden hun eigen mening of kiezers omdat deze laatsten meestal misleid werden door een geschminkte tronie (M/V) in plaats van overtuigd te worden door de persoonlijke standpunten van kandidaten.
   In ons kiesstelsel weegt de particratie zo zwaar door dat het individueel idealisme en haar beperktheden het wel moeten afleggen tegen de manipuleerbare eenheidsworst.
   Dat een partijlijn wordt verdedigd is niet meer dan normaal. Over de manier waarop kan men eventueel redetwisten zonder dat het evenwel veel zal uithalen. Dat is het gewicht van de meerderheid die al dan niet ziende blind is.
   Ik weet dat ik hiermee de vinger niet op de wonde leg maar ben er van overtuigd dat je commentaar veel minder negatief bedoeld was dan dat hij overkomt.
   In de ingezette aanloop naar uiterst belangrijke zo niet zelfs definitief belangrijke verkiezingen kunnen we objectief -hoe dan ook- pessimisme missen als de pest.
   Daarom mijn nederig verzoek dé enige Vlaams voelende partij te willen ontzien in uw commentaren. Niet omdat ze heiliger zijn dan de paus van Rome, maar omdat ze nog steeds het origineel ideaal van een onafhankelijk Vlaanderen vertegenwoordigen.
   Ik zou het overigens ook bijzonder jammer vinden indien de redactie zich zou gaan verkneukelen in de zéér vele gevallen van vaandelvlucht en verraad binnen de NV-a. Daarom staat dit bericht hier volledig terecht want de ‘tjeven’ behoren sowieso tot het weefsel die de macht steeds hebben gehad en nooit hebben benut.
   Finaal vergelijkt je derhalve appelen met citroenen. 😆

 4. Er zijn 3 families die met alle middelen bestreden moeten worden en dat zijn de vanRAMays, de Orakels van Brakel en de DeKluchts uit Berlare.
  Eerst de familie en pas het algemeen belang.
  Was er nu nog kennis van zaken aanwezig dan zou men het nog kunnen plaatsen maar dan hadden ze geen familiesteun nodig, domheid kent geen normen van fatsoen.
  Wie we ook niet mogen vergeten te dumpen is dat groot lawaai uit het Gentse, die EU lawaaimaker verafstoot maar gelukkig weten dat steeds meer burgers.
  Het zou een prachtige 25 mei kunnen worden als we vernemen dat die verraders een super upperkut gekregen hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *