Wie neemt onze overheid of de vakbonden nu nog ernstig?

Er gaat geen dag voorbij of vertegenwoordigers van de regering of van de vakbonden willen duidelijk maken hoe hard ze reeds gewerkt hebben; nog werken en in de toekomst nog harder zullen gaan vechten voor méér jobs; jobs en jobs. Feitelijk zijn het allemaal huichelaars en we willen dit graag verduidelijken met een recent voorbeeld:

Waarover gaat het?

Enerzijds int de overheid belastingen van bedrijven en werknemers om met deze gelden projecten van algemeen belang te kunnen financieren. Nemen we nu als voorbeeld de organisatie van het openbaar vervoer. “De Lijn” werd door de overheid in het leven geroepen om voor het passagiersvervoer in Vlaanderen te zorgen. Iedereen weet dat we ons steeds zeer negatief hebben uitgelaten over de talrijke vormen van geldverbrassing van deze instelling maar daar gaat het vandaag niet over. Vandaag willen we het hebben over een reuzebestelling van 386 nieuwe bussen voor “de lijn”.

Wij hebben het geluk om in ons land over zeer degelijke busbouwers te beschikken. Een firma zoals Van Hool uit Koningshooikt is wereldbekend en men treft haar producten aan in vele wereldlanden. Als bedrijf betaalt Van Hool miljoenen belastingen aan de overheid en haar werknemers doen als belastingbetaler hetzelfde.

Met een gedeelte van dat geld kan de overheid “de lijn” financieren en kan deze laatste dus belangrijke bestellingen overmaken aan onze eigen bedrijven. Maar “de lijn” , waarin de vakbonden een zeer dikke vinger in de pappot hebben zitten, heeft nu beslist om het voornaamste gedeelte van die laatste bestelling toe te wijzen aan een Frans bedrijf IRIS-BUS genaamd.

We moeten even gaan zitten als we Mevrouw Crevits horen verklaren dat een van de redenen voor deze beslissing was dat de prijs van de Fransen lager lag dan de prijs van b.v. Van Hool! Maar we vallen helemaal van onze stoel als we vernemen dat IRIS-bus haar bussen laat bouwen in Tsjechie waar de lonen véél lager zijn dan hier !!!

Kan U nog volgen?

Feitelijk komt het er op neer dat “de lijn” belastinggelden die worden samengebracht door onze bedrijven en werknemers misbruikt om hiermede arbeidsplaatsen te vernietigen en deze over te brengen naar Tsjechie via….. Frankrijk ! Geen enkele tjeck en ook die plaatselijke busbouwer niet heeft één haar op het hoofd dat er zou aan denken enige belasting aan Vlaanderen te gaan betalen. We zijn nu in de absurde situatie beland waarbij de overheid en de vakbonden juist het omgekeerde bewerkstelligen van wat ze beweren te willen doen en dat ze bovendien deze verhuis van arbeidsplaatsen naar Tjechie laten financieren met het belastingzweet van onze eigen mensen en bedrijven…… “Il faut le faire” zeggen ze bij onze zuiderburen. Arm Vlaanderen.

Men zegge het voort…

image_pdfimage_print
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *