Begint U dat nu ook niet moe te worden?

We zijn het nu reeds gewoon geraakt dat jaar na jaar de regering ons komt vertellen dat ze opnieuw geld te kort komt en het geplande budget niet heeft gehaald. Men zou voor minder kunnen boos worden en de verantwoordelijken voor al die fouten de laan moeten kunnen uitsturen. Maar het kiesvee blijkt een bijzonder tam ras te zijn en slikt bijna moeiteloos pil na pil.

Maar nu begint het toch werkelijk de spuigaten uit te lopen.

Enkele maanden geleden schreven we dat we er opnieuw van overtuigd waren dat talrijke inkomsten (o.a. uit de autosector) opnieuw werden overschat, en talrijke uitgaven (waaronder de totale uitgaven voor vreemdelingen) duidelijk werden onderschat !!

Maar ditmaal hoeven we zelfs geen jaar meer te wachten om gelijk te krijgen. Na enkele maanden reeds blijkt overduidelijk dat al die berekeningen die door die vetbetaalde beroepspolitiekers en hun, eveneens in de watten gelegde ambtenaren, als een lachertje kunnen beschouwd worden.

“Het Laatste Nieuws” brengt in geuren en kleuren dit schandaal aan het licht onder de titel: nieuw gat in de begroting nog voor ze gestemd is !!!

Amper drie maanden na de laatste saneringsronde waarbij ons opnieuw een pak nieuwe belastingen werd in de maag gesplitst is er blijkbaar reeds een nieuw gat van niet minder dan 3 miljard Euro of honderd twintig miljard oude frankskens ontstaan !!!

Dit beschouwen we als een pure schande.

En wat we nu totaal overdreven vinden is dat er nu zelfs beroepspolitiekers beginnen aan te denken om aan ondernemingen zelfs belastingen te gaan opleggen en dit zelfs indien ze niets zouden hebben verdiend. Als men iets doet is nu de mening aan het worden dan doet men dat om winst te maken. Bent U te dom om spijts al onze idiote wetten en belastingen om nog iets over te houden dan gaan we U toch een minimum laten betalen. Kan het nog schandaliger?

Een groep beroepspolitiekers die jaar na jaar foutieve berekeningen maken; die jaar na jaar liegen en bedriegen; die jaar na jaar méér inkomsten opeisen en steeds maar grotere putten achterlaten juist die groep onbekwamen voelt zich nu geroepen om onze ondernemingen de les te gaan moeten spellen.

We kunnen alleen maar vaststellen dat de laatste jaren van ons door en door corrupt land geteld zijn.

Hopelijk maken we nog mee dat de voornaamste beroepsprofiteurs voor een rechtbank zullen gedaagd worden en zoals men in sommige landen reeds schoorvoetend begint te doen hen de verdiende rekening, voor hun schandalig in het verleden getoonde gedrag, aan te gaan bieden.

Nu beginnen we inderdaad de grens van het nog haalbare te overschrijden!!

Men zegge het voort…

image_pdfimage_print
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *