Corona ontmaskerd

Eindelijk verschijnt Corona ontmaskerd, het nieuwste boek van Sucharit Bhakdi in het Nederlands en daarom is er een feestelijke talkshow in Blue Tiger Studio over een aantal thema’s uit dit boek. Duizenden mensen hebben inmiddels op dit boek gewacht. Een waanzinnige belangstelling! En terecht, wie Bhakdi & Reiss kennen, weet dat ze als geen ander scherp op hun onderwerp zitten. En wie wil nu niet alles weten wat nodig is van vaccinaties, bloedpropjes, en alles wat nog over onze landen zal heenkomen in de komende maanden?

Vertaler Martien de Wit, redacteur Cyril Wentzel en huisarts Berber Pieksma schuiven aan om hun licht erop te laten schijnen.

Geen enkel thema heeft het afgelopen jaar zo beïnvloed als het coronavirus en daarmee opgekomen infectieziekte COVID-19. Een situatie die door de Wereldgezondheidsorganisatie WHO als pandemie werd geclassificeerd. Daarnaast circuleren elkaar tegensprekende meningen, nepnieuws en politiek gestuurde informatie. Verschillende inzichten over de gevaren door de pandemie leiden tot diepgaande discussies en zorgen voor een verwarde mensheid.

De overheid oefent een enorme druk uit op de bevolking om zich te laten vaccineren tegen het Corona virus. Is dat een goed idee? Het land verkeert in een inentingsroes. Maar als je liever nog even na wilt denken voordat je je laat prikken, wordt je voor van alles uitgemaakt.

Professor Sucharit Bhakdi en zijn vrouw Karina Reiss zijn internationaal vermaarde wetenschappers op het terrein van de microbiologie. Eerder schreven ze de bestseller Corona Vals Alarm? In hun nieuwste boek, Corona Ontmaskerd, gaan ze in op de laatste ontwikkelingen en vooral op wat we allemaal nog niet weten over de werkzaamheid en de veiligheid van de vaccins. Ze belichten in dit boek op zakelijke wijze met actuele gegevens, feiten en achtergronden.

Denk eerst goed na alvorens het vacinatiedogma te aanvaarden als juist. Bestel en lees dit boek. Dan is de kans groot dat de schellen van uw ogen vallen.
Kies Dries, echt de moeite waard!

https://kiesdries.be/steun
Onze verontschuldiging

Het spijt ons, maar inzake de herverkiezing van Donald Trump voor een tweede ambtstermijn als president van de Verenigde Staten sloegen wij de bal mis. Biden werd verkozen in plaats van Trump.

Het resultaat van de wet van oorzaak en gevolg kon onmogelijk voorspeld worden als men niet wist dat de kandidate van de zogenaamde ‘democrats’ als Vice-President van de VS een zekere Kamala Harris was. Totaal onbekend en op de sociale media gefotoshopt tot een halve blanke , maar:

1° het was een vrouw (50% van de stemmen)

2° ze is minstens licht gekleurd. (20 % van de stemmen)

Dat wisten wij bij Nageltjes niet of onvoldoende en de republikeinen hebben dit feit schromelijk onderschat. Biden werd niet verkozen tot de nieuwe president van de VS, maar zijn Vice-presidentskandidate werd verkozen in zijn plaats!

De trouw van Trump aan zijn eigen mannelijke en blanke kandidaat Pence kwam hem duur te staan. Deze kapitale fout zullen de republikeinen nooit meer maken!
Noem de kwaal bij zijn naam!

Wat zullen islamleraars na de herfstvakantie tegen hun leerlingen vertellen over de islamitische terreuraanslagen, over de onthoofding in Parijs, over het bloedbad in Wenen?

Jonge moslimkinderen, ontvankelijk en beïnvloedbaar, kunnen tikkende tijdbommetjes worden als ze toevallig mallotige islamleraars treffen met anti-westers gedachtegoed, die kinderen meeslepen in hun radicale denkrichting en hen loodsen in de richting van islamitische uitspattingen.     

Potentiële terroristen zitten er daarom overal in alle scholen waar islamlessen gegeven worden. In het islamonderwijs liggen de kiemen van terrorisme, de zaden van radicalisering. Jonge moslimpjes, met ontluikende sympathieën voor moslimextremisme hellen over naar geradicaliseerd tuig dat in optimale paraatheid gekweekt wordt om op de terroristische toer te gaan. Het is in dát soort onderwijs dat terroristen gevormd worden.

Is het islamleraars nog altijd gegund om vrijblijvend, zonder enige controle, inhoud te geven aan hun ‘lessen’? Vroeger wel. Nu weet ik het niet.

Zullen islamleraars ook zo rond de pot draaien als politici en media, die zich verslikken als ze het terroristisch geboefte een naam willen geven. Toch is het niet zo moeilijk: “ISLAMITISCHE terreuraanslagen gepleegd door MOSLIMS.”

Om indruk te maken op de mensen en hen te overtuigen van de kwaadaardigheid van de islam zouden alle tv-zenders en alle kranten non-stop beelden moeten laten zien van verhakkelde lijken en bloederige straten. Met de niet mis te verstane mededeling: “Wie heeft dit gedaan? De islam! En wie zijn de daders? Moslims!”

h/t Lieve
De zoveelste discriminatie ten nadele van Vlamingen;

Ziekenhuistransfers die u NIET zal vernemen via de traditionele media (kranten, radio en televisie).

Dus Brussel (waar geen kat zich van de maatregelen aantrok) heeft de Vlaamse ziekenhuizen (waar iedereen wél zijn best gedaan heeft) vol gestoken met patiënten uit Brussel en Luik waardoor geen plaats meer is voor Vlaamse patiënten.

Luik, Namen, Luxemburg ,… hebben geen zin in solidariteit met “Brussel” zo blijkt

De Croo, vrijdag avond “als de deuren van de intensieve dicht gaan zullen er keuzes moeten gemaakt worden, die niemand wil maken”. Let op het agressief taalgebruik! Blijkbaar is het leven van Franstaligen en ander vreemd gespuis meer waard dan dat van een modale Vlaming! Ons zullen de corrupte staatsgreep politici alvast geen schuldgevoel aanpraten, op geen enkele persconferentie.  
De Brusselse gangsters in maatpak zijn nu helemaal de trappers kwijt onder leiding van de misdadige geldverbrander Vandenbroucke.

Het zat er aan te komen. Eens misdadige oplichters beginnen te liegen komt er geen einde aan. Ze blijven liegen dat de stukken er af vliegen! De Brusselse gangsters in maatpak willen ons isoleren omdat de kritiek op hun waanzinnig wanbeleid enorm toeneemt. Lees maar even mee! Dat willen ze natuurlijk niet: Het Overlegcomité kwam vrijdag bijeen onder verpletterende druk om de lockdown in België strenger te maken. Niet-essentiële winkels en vakantieparken gaan dicht, de herfstvakantie wordt verlengd en er mag maar één nauw contact tegelijk bij u thuis op bezoek komen.”

Ondanks de maatregelen die de regeringen in ons land namen om het nieuwe coronavirus in te dijken, eisten experts uit verschillende vakgebieden de afgelopen dagen een tweede lockdown. ‘De verspreiding van het virus vertraagt niet’, stelde viroloog Steven Van Gucht vrijdagmiddag ook vast. ‘De pijngrens is in onze ziekenhuizen al overschreden’, stipte premier Alexander De Croo aan tijdens de persconferentie vrijdagavond, waarop de nieuwe maatregelen werden aangekondigd. ‘We moeten deze snelle opgang van het virus zo radicaal en zo snel mogelijk breken.’ Kwa, kwa kwa!

Deze nieuwe maatregelen werden dan ook opgelegd door Crootje, de vrijwillige slaaf van het Coburger paleis vanaf zondagnacht tot en met 13 december:

Sociaal contact

 • De regel van vier personen in uw huis ontvangen, vervalt
 • Elk gezinslid mag nog één nauw contact, het zogenaamde ‘knuffelcontact’, hebben
 • Gezinnen mogen maar één knuffelcontact tegelijk thuis uitnodigen binnen. Men kan geen ander bezoek ontvangen thuis.
 • Alleenstaanden mogen twee nauwe contacten hebben om eenzaamheid en isolatie tegen te gaan, maar ook die mogen niet tegelijkertijd langskomen
 • Als u naar buiten gaat én afstand houdt, mag u nog met maximum vier personen samenkomen om te praten, wandelen, fietsen, enz.

Verplaatsingen

 • Er is geen beperking voor niet-essentiële verplaatsingen: u kunt met andere woorden in ons land gaan en staan waar u wilt (zie ‘reizen’ voor verplaatsingen naar het buitenland)

Contactberoepen

 • Niet-medische contactberoepen, zoals kappers, grimeuses, masseurs en schoonheidssalons, moeten het werk neerleggen

Winkels & horeca

 • De horeca blijft gesloten
 • Niet-essentiële winkels moeten de deuren sluiten
 • Voedingswinkels en supermarkten blijven dus geopend: hamsteren is nergens voor nodig
 • Afhaalservice blijft toegelaten
 • Thuisleveringen blijven toegelaten
 • Om een gelijk speelveld te bewaren, beperken supermarkten en markten (met minder dan 200 personen) hun aanbod tot wat in de essentiële winkels wordt aangeboden. Plots wasmachines en elektrische fietsen gaan verkopen, mag dus bijvoorbeeld niet.
 • Garages en fietswinkels voeren enkel herstellingen uit

Onderwijs

 • De herfstvakantie wordt verlengd tot 15 november.
 • Voor het secundair onderwijs gaan de leerlingen van de tweede en derde graad over op maximaal 50 procent contactonderwijs en dit minstens tot 1 december.
 • Voor het hoger onderwijs wordt afstandsonderwijs gegeven: aan de eerstejaars tot 1 december, voor ouderejaars minstens tot eind 2020
 • Leerkrachten vergaderen online, dat geldt ook voor pedagogische studiedagen
 • Er mogen geen fysieke teambuildings plaatsvinden

Recreatie & hotels

 • Vakantieparken en campings moeten sluiten (opgelet: deze regel gaat, in tegenstelling tot alle andere maatregelen, pas in vanaf 3 november)
 • Vanaf maandagochtend zijn alle in- en outdooractiviteiten in vakantieparken en campings al wel verboden. Zwembaden worden gesloten. Maaltijden moeten genuttigd worden in de vakantiehuisjes zelf, per gezin.
 • Dierentuinen sluiten
 • Bars en restaurants in hotels en b&b’s moeten sluiten: enkel maaltijden nuttigen op de kamer is nog mogelijk

Reizen

 • Buitenlandse reizen worden sterk afgeraden
 • De grenzen worden niet gesloten

Werken

 • Telewerk wordt verplicht overal waar het kan
 • Waar telewerk niet mogelijk is, zijn mondmaskers en ventilatie verplicht
 • Bedrijfskantines moeten sluiten

Begrafenissen & huwelijken

 • Begrafenissen zullen nog kunnen plaatsvinden, maar met maximum 15 personen
 • Huwelijken vinden enkel plaats in aanwezigheid van de echtgenoten, de getuigen en de ambtenaren van de burgerlijke stand
 • Koffietafels en recepties zijn niet meer toegelaten

Avondklok

 • Er komt geen nationale avondklok
 • De regio’s zullen beslissen of en voor hoelang een eventuele avondklok geldt

De schandaard!: “Ons land gaat zondag op maandagnacht een ‘verstrengde lockdown’ in. Dat kondigt premier Alexander De Croo aan. De nieuwe maatregelen gelden minstens zes weken. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke geeft mee dat er geen keuze zal gemaakt worden tussen patiënten. ‘Als intensieve volzet is, gaat de deur op slot.’

Het hoge woord is eruit: ‘We gaan in een verstrengde lockdown’. Premier Alexander De Croo (Open VLD) ziet daartoe geen enkel alternatief, hoewel hij bij zijn aantreden nog had aangegeven dit nooit meer te willen. ‘Ons land bevindt zich in een sanitaire noodtoestand’, benadrukt hij. We moeten daarom ‘allemaal achter de mensen in de zorg staan’. De lockdown heeft één doel: ‘Zorgen dat onze gezondheidszorg niet bezwijkt.’ Dat vraagt een collectieve inspanning die minstens zes weken zal duren. De maatregelen gaan van zondag op maandagnacht in.

• Bekijk hier alle maatregelen, zoals het sluiten van niet-essentiële winkels, één knuffelcontact per gezin, sluiten van niet-medische contactberoepen, en meer.

‘De druk op de ziekenhuizen is immens, onze zorgverleners leveren onmenselijke inspanningen. De pijngrens is overschreden in veel ziekenhuizen’, beklemtoont De Croo. Hij ziet het zwart in: ‘De voorbije week zijn 100.000 van onze landgenoten besmet geraakt, een kentering zien we niet.’ Daarom spreekt hij van ‘de maatregelen van de laatste kans.’

Dat maakt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A) meteen zeer concreet: ‘Als de cijfers blijven stijgen aan dit tempo, dan komt er een moment waarop de deuren op intensieve zorg dicht gaan voor elke andere patiënt’.

Er zullen dus geen keuzes gemaakt worden tussen ‘levenskrachtige’ en minder ‘levenskrachtige’ patiënten. De zorg verzet zich hiertegen en ook de politiek wil het niet. ‘Dat gaan we vermijden door ons heel strikt te houden aan de regels die de premier heeft toegelicht’, zegt hij met klem.

Er worden daartoe ook extra ingrepen in de zorg voorzien: ‘Daarom proberen we de ziekenhuizen goed te organiseren, onder meer door ziekenhuizen solidair met elkaar patiënten te laten opvangen. We mobiliseren mensen uit het onderwijs, studenten, en mensen die al op pensioen zijn gegaan.’

‘Het gaat alleen lukken als we allemaal doen wat nodig is om het virus te overwinnen’, zegt De Croo nog. Vandenbroucke beseft dat de maatregelen ‘hard’ zijn. ‘Dat is een lockdown’, zegt hij, ‘maar wel één waarin bedrijven blijven draaien, we na 15 november scholen weer open laten gaan en we vermijden dat mensen in totaal isolement gaan. Daarom is dat knuffelcontact er.’

De regel van vier in huis vervalt dus. Elk gezindslid mag nog één knuffelcontact hebben en die moeten telkens individueel op bezoek komen. ‘Meer vrienden of familie kunnen we thuis echt niet ontmoeten, het risico is te groot. We moeten vermijden dat we elkaar binnen ziek maken’, zegt De Croo daarover.

Zowel De Croo, als Vandenbroucke roepen dan ook op tot grote solidariteit. ‘We kunnen dit allemaal samen. Samen zijn we sterker. Zorg goed voor elkaar en voor uzelf’, besluit De Croo in zijn toespraak.

‘We gaan niemand laten vallen’

Premier De Croo is zich ervan bewust dat het virus een zware economische kost heeft. ‘Veel mensen moeten hun activiteiten opnieuw stopzetten. Weet dat de regeringen alles zullen doen om u te ondersteunen. We gaan niemand laten vallen.’ Hij noemt het een moment van solidariteit, ‘met de zorg, met mensen die het moeilijk hebben.’ Volgens de premier kunnen we ‘dit allemaal samen.’ ‘Samen zijn we sterker. Zorg goed voor elkaar en voor uzelf’, besluit hij.

De Croo benadrukt in zijn toespraak ook dat hamsteren ‘geen zin’ heeft. Supermarkten zijn essentiële winkels en blijven gewoon open. Over de sluiting van de niet-essentiële winkels zegt hij dat er gezocht wordt naar een manier om het ‘zo eerlijk mogelijk’ voor alle winkels te laten verlopen. Zij mogen een afhaalservice organiseren. Op de vraag of er extra maatregelen worden getroffen om een toeloop aan de winkels te vermijden dit weekend, roept hij de burger op om niet te wachten tot maandag om voorzichtig te zijn. ‘Gebruik je gezond verstand.’

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) ijvert ervoor om lokaal te kopen. Winkels zullen kunnen overschakelen tot webshops en afhaaldiensten. ‘Ik vraag daarom echt om onze lokale bedrijven te steunen en daar te kopen in plaats van bij buitenlandse winkels.’

Herfstvakantie verlengd tot 15 november

De scholen blijven dicht tot 15 november, crèches blijven open. Na 15 november gaan lagere scholen opnieuw over tot contactonderwijs. In de hoogste graden van het secundair onderwijs zal afgewisseld worden tussen afstandsonderwijs en gewoon onderwijs. ‘Wat het hoger onderwijs betreft, zal het tot het einde van het jaar afstandsonderwijs zijn. Het eerste jaar kan vanaf 1 december wel voor een deel contactonderwijs hebben’, zegt Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA).

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts betreurt de beslissing om over te schakelen naar gedeeltelijk afstandsonderwijs in de hogere jaren van het middelbaar.

Niet-essentiële verplaatsingen zijn nog toegelaten. Minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) vraagt wel om die te vermijden uit solidariteit. ‘Alle Belgen moeten begrijpen dat we ons gezondheidszorgsysteem moeten redden.’

Het Overlegcomité zat sinds 13 uur vanmiddag samen om deze knopen door te hakken, om 19 uur volgde de persconferentie. De virologen en ziekenhuizen hamerden op een lockdown.”

Wie heeft er baat bij al deze waanzin?
De “federale” overbevolking

De regering Decroo gaat een stuk duurder uitvallen dan die van Michel, waarop men al zoveel kritiek had (en heeft). Ze telt één minister en één staatssecretaris meer en heeft zeven vicepresidenten, die elk een dubbel kabinet hebben. In totaal zullen de ‘CROOaten’ 828 kabinetsmedewerkers hebben, t.o.v. ‘slechts’ 769 in de Zweedse coalitie. E.e.a. maakt dat de meerkosten liefst 17 miljoen euro bedragen en dat gebeurt dan in Coronatijden waar men al zoveel extra geld moet uitgeven aan nuttigere dingen.

Wat die vicepremiers betreft, is er nog iets dat niet klopt. Normaal zou elke partij er één krijgen, maar Groen/Ecolo, die nog altijd in één Kamerfractie samenwerken als één nationale partij – PvdA en PTG doen dat ook – krijgen er elk één, wat niet zou mogen. In de Grondwet is trouwens nergens sprake van vicepremiers.

Tenslotte klopt het hele Belgische systeem al lang niet meer. De Kamer- en Senaatszetels worden nl niet verdeeld volgens het aantal kiesgerechtigden, maar volgens de bevolkingsaantallen. Mocht men dit andersom doen- wat veel logischer en rechtvaardiger zou zijn – dan zouden de Vlaamse partijen zes zetels meer krijgen en de francofonen zeven minder.

En zelfs daar houdt het niet bij op. Zelfs binnen de regering van Crootje is er iets dat niet klopt. Want mét de EU-functies van Reynders en Michel (beiden MR), die normaal dienen meegerekend te worden bij het verdelen van de federale portefeuilles, worden 13 functies ingevuld door Franstaligen t.o.v. slechts 11 voor Vlamingen.

Kortom, men kan deze Paarsgroen+ regering, met één grote en zes dwergpartijen, moeilijk democratisch noemen. Dat terwijl de twee grootste partijen worden uitgesloten. Iets wat in een normale democratie nergens zou gebeuren.

‘Only in Belgium’.

Denk!
Twee maten en gewichten.

https://sceptr.b-cdn.net/wp-content/uploads/2020/10/201022vangrieken.jpg

Laat ons duidelijk zijn. Dat politici worden gebasht vanwege het niet naleven van de fascistische corona-maatregelen kan echt niet door de beugel. Ook niet als het CD&V-ers zoals Joachim Coens en Pieter De Crem zijn. Hoernalisten hoeven daar niet bij te zijn en nog minder er zogenaamd verslag over uit te brengen. Corona is een farce! Een oplichting! Maar politici van Vlaams Belang komen nooit aan bod in ontspanningsprogramma’s op televisie. “De scheeftrekkingen zijn grotesk”, meent de partij. En dat is andere koek!

Vlaams parlementslid Anke Van Dermeersch vroeg cijfers over de VRT op bij Vlaams mediaminister Benjamin Dalle (CD&V). Tijdens de eerste helft van dit jaar blijkt dat Vlaams Belang geen enkele keer aan bod kwam tijdens recreatieve VRT-programma’s. “Andere partijen worden dan weer stevig oververtegenwoordigd door de VRT”, luidt het bij Vlaams Belang. “N-VA kon liefst 24 keer opdagen op recreatieve TV- of radioprogramma’s van de VRT, goed voor 38,1 procent van alle uitzendingen met politici. Dit terwijl N-VA slechts 24,5 procent haalde in de afgelopen verkiezingen. Open Vld gaat proportioneel echter met de grote winst lopen. Hun politici zaten in 23 uitzendingen, goed voor 36,5 procent van alle uitzendingen met politici. De liberalen behaalden 13,1% bij de verkiezingen.”

Dat er niet dezelfde evenwichtsregels gelden voor ontspanningsprogramma’s, spreekt voor zich”, reageert Van Dermeersch. “Maar deze scheeftrekkingen zijn grotesk en zijn duidelijk intentioneel. Laten we ook niet de potentiële impact vergeten van het laten figureren van politici in ontspanningsprogramma’s. Denk maar aan N-VA-voorzitter Bart De Wever in De Slimste Mens.”

De cijfers van Dalle gaan alleen over de ontspanningsprogramma’s. De VRT wil geen vergelijkbare cijfers geven over het optreden van politici in nieuws- en duidingsprogramma’s. Vlaams Belang wil dat Dalle de VRT verplicht om ook deze gegevens vrij te geven.

Meer moet dat niet zijn! VRT bestaat alleen ten koste van ons belastinggeld!
Politici zijn bang van hun domme volk

Standpunt – 10/10/2020 Pieter Bauwens h/t Doorbraak

Komt het met De Croo wel weer goed met de kloof tussen burger en politiek?

De politici en het politiek systeem vergroten het wantrouwen tussen burger en politiek. Wederzijds. Politici zijn bang van de burger en van rechtstreekse inspraak. De burger voelt zich niet gehoord en erkend. ‘Democratische vernieuwing’ gaat niet verder dan wat progressieve leukigheidjes. Ook de regering-De Croo gaat die weg op.

Het verdiende volk

Heeft het volk de politici die het verdient? Het heeft de politici die het heeft verkozen. Beter gezegd, die het van de partijtoppers mocht verkiezen. Want wie in het parlement zit, dat is in de eerste plaats de keuze van de partijtop. Zowel het kiessysteem als de wet op de verkiezingsuitgaven versterkt de greep van de partijtop op verkiezingen.

Maar hebben de politici het volk dat ze verdienen? Dat blijkt een moeilijkere vraag. Je hebt minstens de indruk dat sommige politici liever een ander volk zouden kiezen. De makkelijkste keuze daar is het Europese Volk. Dat leunt meestal dichter aan bij hun ambities en ze staan er nog verder boven.

Democratische vernieuwing

Je kan je niet van de indruk ontdoen dat politici vaak ontevreden zijn met hun volk. Meestal komt dat samen met grote woorden over ‘democratische vernieuwing’. In progressieve kringen hoor je dan over ‘nieuwe participatievormen’ en ‘rechtstreeks participatie van burgers’. Welke burgers? Zij die mondig genoeg zijn en daarvoor kiezen, of in het beste geval geloot worden. Ze vertegenwoordigen enkel zichzelf. Ze zijn vaak een schaamlapje voor de kloof tussen de burger en de politiek.

Het hoofdstuk politieke vernieuwing is aan geen enkele minister toegewezen.

Ook het Vivaldiakkoord heeft wat vage beloften over democratische vernieuwing. In de regering, met zeven vice-premiers en dus zeven vice-kabinetten, was geen plaats voor politieke vernieuwing. Wat er van de mooie plannen in het regeerakkoord zal komen is zeer de vraag. Het hoofdstuk politieke vernieuwing is aan geen enkele minister toegewezen.

Belgenmop

Al staat er wel wat in het regeerakkoord. De wet op burgerinitiatief zal toegepast worden. Je kan dan als burger komen spreken in een bevoegde Kamercommissie. Verder worden gemengde ‘burgerkabinetten’ met politici en burgers in het vooruitzicht gesteld. Met een adviserende functie. Er komt ook een campagne om mensen aan te zetten om deel te nemen aan de verplichte stemming. Dat moet dé Belgenmop uit het regeerakkoord zijn.

Bij dergelijke zinnen van politici moeten bij democraten alle alarmbellen afgaan

Maar er staan ook minder grappige passages in het regeerakkoord. ‘De regering versterkt de maatregelen ter bestrijding van desinformatie en van de verspreiding van fake news, die een echte bedreiging vormen voor de democratie.’ Bij dergelijke zinnen van politici moeten bij democraten alle alarmbellen afgaan.

Fake news

De eerste vraag is of dat probleem in België wel bestaat. En ten tweede dat het zo groot is dat de regering moet optreden. Laat me even citeren uit het jaarlijks rapport van de Vlaamse Regulator voor de Media (VRM uit 2019, het recentste). ‘Op een studiedag van de Koninklijke Vlaamse Academie van België (KVAB) getuigde hoogleraar Peter Van Aelst (UAntwerpen) dat fake news weinig voorkomt in Vlaanderen. Zo ging in 2019 op sociale media nog het gerucht rond dat enkele tv-schermgezichten geld verdienden met de verkoop van schoonheidsproducten. Een verkooptruc, zo bleek. Maar al bij al valt het in onze contreien best mee.’ (p. 85)

Niets dat niet door bestaande wetten kan geregeld worden. Wat zal de overheid dan precies doen? Hoe wil de uitvoerende macht wat gepubliceerd wordt in regels gieten? Dat lijkt eerder op een terugkeer naar het ancien regime dan op democratische vernieuwing.

Lijstjes

Ook de kieswet de nieuwe regering aanpakken, ook ‘de kiesomschrijvingen’. Maar krijgen we dan grotere of kleinere kiesarrondissementen? Wat in het regeerakkoord staat is een lijst van wat aangepakt moet worden. Geen lijst van wat er zal gebeuren. Zal deze regering de macht van de partijtop over de politiek in dit land verkleinen? Dat gelooft niemand. Tenzij enkele Groenen die hun hoop laten primeren over hun gezond verstand. Iets wat politici misschien vaker zouden moeten doen.

In het regeerakkoord staan de grote principes van de toekomstige vernieuwing. In zinnen die duidelijk een compromis zijn. Want er staat alles en niets in. ‘Een grotere betrokkenheid van de burgers in het besluitvormingsproces, met respect voor de beginselen van onze representatieve democratie.’ Dat lijkt een open deur intrappen.

Een referendum

We hebben het voor u even opgezocht. Het woord referendum staat niet in het paarsgroene regeerakkoord. Nochtans staat dat garant voor ‘een grotere betrokkenheid van de burgers in het besluitvormingsproces, met respect voor de beginselen van onze representatieve democratie.’

het volk is te dom

Een referendum, dat gaat de beroepspolitici te ver. Ze huiveren bij het idee van rechtstreekse inspraak van de burgers in hun eigen democratie. Hun argumentatie komt altijd op hetzelfde neer: het volk is te dom. Hetzelfde geldt voor de rechtstreekse verkiezing van de burgemeester, of de premier. Zoveel democratie kunnen de volksvertegenwoordigers en de partijbonzen niet aan. En stel u voor dat dat een Vlaams Belanger of PVDA’er is…

Rechtstreekse inspraak van de burger door verkiezingen tast de vrijheid van politici aan. Zo ver moet de democratie volgens hen nu ook weer niet gaan. Om de vijf jaar hen verkiezen. Verder zwijgen, tenzij u mondig genoeg bent om vrijwillig uitgeloot te worden in een burgerpanel dat advies mag geven. En ze noemen dat democratische vooruitgang.

Vertrouwen

Hoe kan de burger nog vertrouwen hebben in de politici als die politici neerkijken op de burger? Als ze de burgers zelf niet vertrouwen, niet capabel achten om beslissingen te nemen. De brexit, hoor ik als argument. Is het niet net de hautaine houding van de betweterige politici die de kiezer heeft opgejaagd? Die uitslag zou ons tot nadenken moeten stemmen. Wat loopt er fout? Het probleem lijkt dat de politieke kaste niet tot bijzonder veel zelfreflectie in staat is. Hen treft nooit schuld, die ligt bij het volk.

De essentie van de democratie is dat de keuze van het volk wordt gerespecteerd. Dat is in België niet echt zo. Wat de uitslag van de verkiezingen ook is, het beleid blijft hetzelfde. Het enige waartoe het nog in staat is: aanmodderen. Zo vergroot de kloof tussen burger en politiek. Daar zal geen enkele leuke maatregel van ‘democratische vernieuwing’ ook maar iets aan veranderen.
Wanneer pakt onze Belgische Fluppe uit met zulke waanzin?

Waarom ‘de week tegen eenzaamheid’ in Nederland een hypocriete bedoening is… gepromoot door Koning Willem-Alexander.

h/t ‘tscheldt Ardy Beld

Hoe ouderen onder coronamaatregelen geïsoleerd raken

In het kader van de ‘Week tegen Eenzaamheid’ bezocht Koning Willem-Alexander op 5 oktober 2020 het initiatief ‘Tijd voor Krijt’ in het activiteitencentrum Leiderdorp.

Bij dit initiatief wordt biljarten ingezet als middel om ouderen met elkaar in contact te brengen. De koning sprak daar met vertegenwoordigers van de KNBB, het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, het Nationaal Ouderenfonds en De Derde Helft over verschillende initiatieven en samenwerkingsverbanden om eenzaamheid onder ouderen op te sporen en tegen te gaan. ‘Het coronavirus kunnen we niet stoppen, het eenzaamheidsvirus wel. Laten we samen zorgen dat niemand zich in de steek gelaten voelt,’ aldus Willem-Alexander.

De ‘Week tegen Eenzaamheid’ is in het leven geroepen, omdat meer dan de helft van de 75-plussers in Nederland, in totaal 700 000 personen, aangaf zich eenzaam te voelen. De website ‘Een tegen Eenzaamheid’ geeft met de slogan ‘houd afstand, maar houdt contact’ tips om de strijd met het isolement van ouderen aan te gaan. Zo kan men bijvoorbeeld online een spelletje spelen of foto’s delen, een bloemetje versturen, een hapje eten laten bezorgen of gezellig beeldbellen (met links naar speciale apps). Ook zijn er telefoonnummers te vinden waar ouderen met zorgen maken over het coronavirus of gewoon een praatje kunnen bellen met een vriendelijke medewerker. De ‘Week tegen Eenzaamheid’ werd digitaal afgesloten. ‘Anders dan anders, maar zeker net zo inspirerend en informatief’, aldus de site.

Hypocriet

De hypocrisie van dit initiatief spreekt boekdelen. Het is de overheid die de eenzaamheid onder ouderen door middel van volkomen overdreven maatregelen tegen covid-19 op de spits drijft. In Nederland dat voorheen als oase in een dolgedraaide wereld gold, worden sinds enige tijd de duimschroeven aangedraaid. Zo wordt de plicht mondkapjes te dragen in het openbaar vervoer uitgebreid met het dringende advies deze in alle binnenruimtes eveneens op te doen. Veel middelbare scholen hebben het dringende advies van de onderwijsraad al omgezet in een mondkapjesplicht op de gangen en in de aula. In de meeste verpleeg- en verzorgingshuizen geldt sinds einde september de verplichting voor bezoekers, vrijwilligers en medewerkers een mondneusmasker te dragen.

Nota bene van de Nageltjes-redactie: mondmaskers bieden geen enkele bescherming tegen een virus en zelfs niet tegen bacteriën die 200 keer groter zijn. Nul, nada, nichts, rien de rien, zero! Mondmaskers zijn alleen maar nuttig in de omstandigheden waarvoor ze gemaakt zijn: Chirurgie. Ze beletten dat het zweet van de chirurg in de open wonde van zijn patiënt druppelt. Daarom vegen assistenten regelmatig het zweet van het voorhoofd van de opererende chirurg. Want hij of zij moet vanzelfsprekend nog kunnen zien wat hij of zij doet. Zo eenvoudig is het!

Hoewel het bezoek van familieleden in verpleeg- en bejaardentehuizen sinds midden juni weer mogelijk is, zorgt de media er wel voor dat de angst er goed in zit, niet alleen onder de bejaarden, maar onder mensen van alle leeftijdsgroepen. Onder het motto ‘we moeten oma beschermen’ ziet diezelfde oma al bijna een half jaar haar kleinkinderen niet. Als er dan al eens een gezin is dat zijn eigen gezonde verstand gebruikt en een familielid in het bejaardentehuis opzoekt, dan zullen er zeker buren of medewerkers zijn die er alles aan doen om hier een stokje voor te steken. Uit bezorgdheid natuurlijk. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zegt het nog eens uitdrukkelijk: ‘Ben je 70 jaar of ouder of heb je een kwetsbare gezondheid? Wees extra voorzichtig. Het kan verstandig zijn om voorlopig nog zoveel mogelijk thuis te blijven.’

Covid-propaganda

Zelfs de bejaarde die nog niet geheel murw is gemaakt door de voortdurende covid-propaganda op radio en televisie, zal bergen moeten verzetten om er even uit te kunnen. Uitpuffen in de winkel is er niet meer bij. Zitplaatsen zijn gedemonteerd, stoelen verwijderd. Voor bezoek aan musea moet vooraf online een tijdslot worden gereserveerd. Mocht dit gelukt zijn, moet de oudere museumbezoeker zich reppen, aangezien veel tijdsloten een ruimte van precies 15 minuten bieden. De 86-jarige Fenna Plender uit verpleeghuis Myosotis in Kampen: “Morgen ga ik met de taxi naar mijn dochter in Emmeloord. Ik kijk uit naar de uitstapjes met mijn kinderen, ongeveer twee keer per week. Als dat maar blijft, anders word ik stapelgek.”

De afweging tussen het gevaar op besmetting en de totale vereenzaming is er een die alleen in theorie en door buitenstaanders probleemloos gemaakt kan worden. Dat mijn oma of mijn ouders het eeuwige leven zullen hebben als we hen niet bezoeken, waag ik te betwijfelen.

Mondkapjesplicht

Jaap van Dissel, directeur van het Centrum Infectieziektebestrijding van het RIVM en voorzitter van het Outbreak Management Team (OMT) herhaalde op 5 oktober 2020 in een gesprek met de NOS dat mondkapjes een buitengewoon gering effect hebben op de verspreiding van het coronavirus. Hij verwacht dat het dragen van mondkapjes weinig effect heeft in een ruimte waar de coronamaatregelen worden nageleefd en mensen onderling voldoende afstand kunnen houden.

Eerder deze week echter schreef het OMT dat mondkapjes geadviseerd kunnen worden voor plekken waar het niet mogelijk is om te allen tijde afstand te houden. Dit gebeurde volgens Van Dissel vanwege het veiligheidsgevoel van mensen, en niet om medische redenen. Hiermee slaat van Dissel de spijker op de kop. Eerst worden de mensen door de media bang gemaakt. Dan komt de politiek met verregaande, de vrijheid beknottende maatregelen. Elke willekeurige burgemeester die de restricties met veel bombarie omzet, mag zichzelf daarna prijzen als succesvol crisismanager en doorstromen naar een carrière op landelijk of zelfs Europees niveau.

Onze immuniteit is een krachtig wapen tegen corona dat we zelf kunnen versterken. Onderzoek heeft uitgewezen dat mensen die geregeld bewegen, minder vatbaar zijn voor infecties dan mensen die een zittend leven leiden. Beweging vermindert het risico op chronische aandoeningen als hart- en vaatziekten, diabetes en obesitas. Lichaamsbeweging zorgt ook voor een afname van stresshormonen zoals cortisol en adrenaline. Een gedwongen beperking van de bewegingsvrijheid, allerhande niet logisch te verklaren maatregelen die om de dag veranderen en de daaruit voortvloeiende angsten en vereenzaming zullen in geen geval tot een betere gezondheid leiden, laat staan tot een gelukkiger leven. Zeker niet voor onze oudere medemensen die de overheid zo krampachtig tracht te beschermen.

Conclusie (r)overheden, politiekers en koningen mengen zich in zaken waar ze niet het minste verstand van hebben! En voor al dat waanzinnig geklungel betalen wij de gewone burgers al de waanzinnig hoge rekeningen.