En de Nobelprijs voor de vrede gaat naar……(voorlopig toch)

Ik was al na het zien van de eerste beelden van de opstand in Kiev en de eerste verslagen her en der op het internet, nog lang voor hun aantreden, tot de conclusie gekomen dat het nieuwe Oekraïnse regime minstens even corrupt is als het oude en gevaarlijker zelfs. De goed georganiseerde en geregisseerde gevechten en betogingen, de escalatiewijze, het sluw en berekend betrekken van fanatieke imperialistische leden van het EUSSR-‘parlement’ als Verhofstadt, de met militaire preciesheid uitgevoerde aanvallen met molotovcocktails, en de vele provocaties naar de politie toe, inclusief het inzetten van scherpschutters, maakte dit niet meer tot een volksopstand maar een heuse militaire coup.

Vergeten we ook niet de logistiek, de communicatie en de grote hoeveelheden geld die daarvoor nodig zijn en ergens vandaan moesten komen. De EUSSR en Kathleen Ashton waren ervan op de hoogte dat er scherpschutters huurmoordenaars waren ingezet die de opdracht hadden langs beide zijden doden te maken. Ze waren ook geïnformeerd en gewaarschuwd over het maffieuze allooi van de leden  nieuwe junta. Dit mag blijken uit een uitgelekt telefoongesprek (hieronder) dat Ashton had.

Een echte burgeroorlog is vermeden toen Poetin meteen ingreep, omdat anders de vele etnische Russen zich bedreigd hadden gevoeld, dit een oncontroleerbare tegenreactie had geïnduceerd, met uiteindelijk een burgeroorlog van Oost tegen West als gevolg. Door het ingrijpen van Poetin waren de Russen gerustgesteld, en de Oekraïners in Kiev op ijs gezet. Dat de EUSSR en de NAVO niet zou tussenbeide komen wisten de Russen. Nauwelijks een kat onder de inwoners zou de controle over de Krim betwisten, Ik ben er zeker van dat Poetin liever niet had ingegrepen, de Krim niet niet wou  annexeren maar bij Oekraïne had gelaten als alles vreedzamer was gelopen en niet vijandig tegenover de Russen. Maar hij had nu geen keuze meer, en niet alleen om militair- strategisch belang. Had hij het niet gedaan dan was dit op een bloedige burgeroorlog uitgedraaid die de EUSSR en de NAVO ook niet hadden kunnen stoppen. Ik ben er vrij zeker van dat Poetin ook geen verdere stappen zal zetten en de soevereiniteit van Oekraïne zal respecteren als de Oekraïners snel en vreedzaam verder gaan met het organiseren van ‘democratische’  verkiezingen. Zoals dat daar al jaren plaatsvindt zal verkiezingsfraude deze ‘democratie’ blijven kleuren en bepalen.

Tja, wij weten hoe dat er aan toe gaat. Wij hebben ook een gemanipuleerde democratie die een ganse partij uitsluit en saboteert met alle middelen. ‘Wettelijke’, via processen geleid door politiek benoemde rechters, en alle andere middelen.

Heeft de USA met haar Nobelprijswinnaar voor de vrede, de islamitische Keniaan Barrack Hoessein Obama, een morele grond om tegen de acties van Poetin  te protesteren? Afgezien van hun recente militaire interventies in de halve wereld om hun belangen te verdedigen, vergeten we best ook niet hun bezetting van Granada, Varkensbaai, de omverwerping van hun vijandig gezinde regimes in Zuid Amerika die ze als hun speeltuin beschouwen. Hierbij de eliminatie ‘gevaarlijke’ kopstukken niet schuwend. Ook al vinden we misschien hun optreden af en toe gepast, het blijft in weze een ingrijpen in binnenlandse aangelegenheden en je reinste oorlogsvering. De USA kan dus aar beter geen grote bek opzetten. De Fransen en de Britten evenmin trouwens.

Dus, als de criteria voor het bekomen van een Nobelprijs voor de Vrede gelijk gehanteerd worden dan is de winnaar dit jaar, voorlopig toch: Vladimir Poetin.

Nu, er is een kantje aan deze Oekraïnse revolutie dat gevaarlijk is voor ons Vlamingen.

Stel je voor dat Vlaanderen de onafhankelijkheid uitroept, dan voelt Frankrijk zich misschien geroepen om de Franstaligen te komen ondersteunen door de bezetting en annexering van Brussel en de faciliteitengemeenten. Kunnen we dan nog zeggen dat dit niet mag? Zullen dan Van Rompuy en Co briesend op TV komen verklaren dat dit in strijd is met het internationaal recht en daarmee de onafhankelijkheid van Vlaanderen steunen en de Fransen veroordelen? Politiek en geschiedenis hebben vele gezichten.

image_pdfimage_print
Share

Reacties

En de Nobelprijs voor de vrede gaat naar……(voorlopig toch) — 4 reacties

 1. Griffon,
  Het huidige corrupte regime aast op miljarden van een ander corrupt regime nl. het misdadig EU regime, bekijk het tuig maar eens aandachtig en dan vooral die smoel van dat brits kutwijf.
  Dat ze maar eerst de miljarden opeisen die in Zwitserland geparkeerd staan en dan heel vriendelijk tegen Poetin zeggen, dank u wel.
  Zijn die 2 criminelen, de Nederlander en die Belg die ginder zijn gaan opruien nog niet gearresteerd? Het wordt anders dringend tijd dat die vuiligheid weggehaald wordt.
  Hoe zit het met die Roemeense campertoeristen die hier wat komen stelen en daar kinderen voor inschakelen? Nog niet weggejaagd?
  Geen probleem dan zullen wij het zelf doen maar dan wel op onze manier. Als de vuiligheid maar opgeruimd wordt.
  Nog ongeveer 75 dagen dan volgt payday en die zal niet prettig eindigen voor veel politiek gespuis, ze zullen niet veel plezier beleven van hun onverantwoorde hoge oprotpremies. Bij dat gespuis is het nog steeds hetzelfde nl. MISDAAD LOONT.

 2. Aanleiding tot interessante denkoefeningen die vergelijking tussen Vlaanderen en de Krim. Maar er zijn essentiële verschillen. Op de Krim zal bij het nakende referendum blijken dat 90% van de inwoners een staatkundige aanhechting bij Rusland wil en geen onafhankelijkheid op zich. Zij spreken immers Russisch en geen Marokkaans of Arabisch.

  De crisis in Oekraïne en daaruit volgend de onafhankelijkheid van de Krim heeft niets met een onafhankelijkheidsverklaring te doen maar alles met een ondemocratisch en corrupt bewind dat in zijn broek doet bij elk referendum.

  De plundering van Oekraïne is overigens al begonnen: http://www.gewoon-nieuws.nl/2014/03/de-plundering-van-oekraine-is-begonnen-2/#.UxsRToU7EnI

  De Krim is bovendien al 200 jaar de facto onder Russische controle en toch durven de moslimbroeder Obama (zie: http://nos.nl/artikel/619943-obama-referendum-krim-illegaal.html ) en de boven ons gestelde door niemand verkozen fascisten bij monde van bvb. de Nederlandse minister van buitenlandse zaken Frans Timmermans zeggen dat het referendum op de Krim volledig onwettig zou zijn. Zie http://www.bnr.nl/nieuws/oekraine/952376-1403/timmermans-krim-referendum-volledig-onwettig

  Het zijn zulke moslims en EU-criminelen die eind mei moeten gestopt of bij het oud vuil moeten gezet worden. Ze spugen op onze onvervreemdbare rechten zoals vrijheid en het nastreven van geluk. Lees de “declaration of independance: certain unalienable rights, that among these are Life, Liberty and the pursuit of Happiness”.

  Quid NVA?

  • Beste Lucky,
   Volledig akkoord met je reactie, vooral de laatste alinea is er boenk op. Jean zal dit zeker volmondig beamen.

 3. Toch zeer eigenaardig dat we niets meer ven de mannen van het blauwe fabriekske hebben gehoord. Vooral na dat Verafstoodt en co de menigte was gaan ophitsen, en in naam van de EU financiële beloftes ging doen. Hoe verder het conflict escaleerde hoe minder je hoorde van de blauwe dictators. Enkel De Gucht zei dat de Eu zich best niet zou bemoeien in Oekraïne. Maar toen was het kwaad al geschied. Verafstoodt had er zijn grote smoel al gaan open trekken. Toch een die de bui zag hangen, zeker met 25 mei in het vooruitzicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *