YES-Beweging voor zelfbeschikkingsrecht

Op zondag 30 maart om 11 uur in het Jubelpark kwamen zo’n 8 à 10.000 Schotten, Catalanen, Basken, Zuid-Tirolers, Vlamingen en andere Europese volkeren in Brussel op straat in een betoging voor het recht op zelfbeschikking voor volkeren. De geplande manifestatie werd na tegenwerking door de stad Brussel omgevormd tot een betoging, maar het programma met optredens en toespraken werden bewaard. Aan de triomfboog in het Jubelpark werd door meer dan duizend mensen het woord ‘self determination’ gevormd.

De laffe manier waarop de PS en de belgicistische politieke klasse via vertragingsmanoeuvres, dure waarborgen en verboden het democratisch recht op betogen trachtten in te perken, heeft de vele duizenden betogers uit heel Europa allerminst tegenhouden.

Lees verder >>>

image_pdfimage_print
Share

Reacties

YES-Beweging voor zelfbeschikkingsrecht — 1 reactie

  1. In een vorige reactie schreef ik dat N-VA niet aanwezig zou zijn. Bij deze mijn verontschuldigingen aan N-VA ze waren er wel. In een Flits (18.00.u) zag ik Jan Jambon op de 0000 verschijnen met wat “toelichting”. Ze hebben het bij 0000 niet aangedurfd om een Vlaams Belanger aan het woord te laten(om 18.00.u). Jan Jambon zag hier weer een kans het kiezers gehalte op te trekken voor zijn partij, maar in feite blijft N-VA een doorsnee belgische partij. Hopelijk heeft de potentiële N-VA kiezer dit nu eindelijk door. Goed dat het leger niet werd ingezet om deze betoging te verhinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *