Pseudo nieuws, pseudo wetenschap en pseudo politiek incorrect.

Dat de pers en de media een hersenspoelende machine zijn geworden sinds de millenniumwissel zal iedereen die het pseudo-nieuws kan waarnemen graag beamen. Dat met het geld van de belastingbetaler in het buitenland -Finland bij voorbeeld- dure studies worden besteld die moeten aantonen wat de machthebbers in België willen dat zou worden aangetoond, is een verbijsterend en bekend feit.
Maar dat ook Vlaamse professoren de mediaberichtgeving zouden manipuleren daar hebben velen het moeilijker mee. Nochtans gebeurt het meer en meer, onrechtstreeks dan toch.

‘De jeugd wantrouwt migranten’ zo luidt een titel in de extreem linkse politiek correcte Standaard. Twee Leuvense professoren Koen Abts en Marc Swyngedouw schreven een boek ‘Vlaanderen kiest’ op basis van de antwoorden op de vraag die ze stelden aan 18 tot 35 jarigen: “hoe ze tegenover de migrant en de islam staan”.

Dat bijna de helft van de Vlaamse jonge mensen islamitische waarden een bedreiging voor Europa noemt en ze ‘heel wat achterdocht’ tonen jegens allochtonen valt duidelijk niet in de smaak bij Corelio. Het zou niet onlogisch zijn “dat dan bepaalde ideeën van intolerantie doorsijpelen naar de kinderen” vervolgt de hersenspoeling. Dat iets meer dan de helft blijkbaar te dom of te gehersenspoeld is om de islamitische bedreiging vast te stellen baart de islamofiele Standaard natuurlijk geen zorgen, maar toont overduidelijk aan dat ons onderwijssysteem gecorrumpeerd is.

In feite wordt dus realisme en feitenkennis gediaboliseerd op een schaamteloze manier. Dat het artikeltje nog verder gaat door op te merken dat hoe ouder iemand wordt, hoe negatiever de houding tegenover alles wat vreemd lijkt verwondert niet. Let op de formuleringen: vreemd lijkt, niet vreemd is. Islamitische waarden (sic). Negatiever, niet kritischer of realistischer. Bepaalde ideeën van intolerantie, niet bepaalde ideeën over zelfverdediging. Doorsijpelen naar “de kinderen”, niet de overtuiging uitmaken van jonge volwassenen!

Pseudowetenschappelijk schandalig hypocriet en tendentieus allemaal dat staat vast. Maar het kan nog erger. Ook geveinsde politieke incorrectheid doet zijn intrede op Vlaamse blogs.

In een internet artikel dat schijnbaar brandhout maakt van het hoog 1984-gehalte van de media schrijft Pierre Therie gewezen defensieattaché, die publiceert over media en politiek op zijn weblog “anders gelezen” enkele waarheden zoals dat De Standaard doelbewust misleidt, dat doodzwijgen een foute optie is, en dat doodzwijgen niet helpt.

Maar tussendoor gaat de gewezen defensieattaché zelf zwaar in de misleiding onder andere door het karakter van de uitspraak van Wilders over de Marokkanen in Nederland als racistisch te bestempelen. Dat Marokkanen helemaal geen ras zijn gaat het begripsvermogen van de gewezen defensieattaché blijkbaar boven het petje, of is het kepie?

Finaal meent hij ook te weten dat de PS -het artikel dateert van verleden week- instemde met een strengere immigratiewetgeving en dat dit heeft alles te maken met het toenemend ongenoegen bij de basis. Diegene die zelf het slachtoffer zijn van die wantoestanden in de ‘rode’ steden, en niet verder meewillen in het multiculturele verhaal. Aldus de gewezen defensieattaché. Hoe strenger vertelt hij er niet bij, en dat het alleen maar rode partijleugens kunnen zijn daar denkt hij niet eens aan.

Of hoe manipulators kronkelen en knoeien om hun lezers toch maar een oor af te vijzen.

UPDATE 3 APRIL
Vandaag verneem ik dat het bewuste artikel ook gepubliceerd is door Knack, de  gratis extreem linkse bijlage bij MO, het bolsjewistsche Mondiaal Magazine. Er zit dus coördinatie en eenheid van opzet achter. Ook Roularta is niet vies van indoctrinatie en hersenspoeling.

image_pdfimage_print
Share

Reacties

Pseudo nieuws, pseudo wetenschap en pseudo politiek incorrect. — 2 reacties

 1. Het werkelijke probleem is niet dat de helft van de jeugd in Vlaanderen de vreemdelingen wantrouwt, maar dat het maar de helft is. De helft die dit niet doet maakt dan ook deel uit van diegenen die mee de “rode loper” uitrollen voor deze vreemdelingen invasie. Over de media dient men zich geen illusies te maken. Het gaat hier dan ook om een sovjet-achtige regime pers die volledig is ingeschakeld in de psychologische oorlogsvoering tegen de autochtonen middenklasse en gecontroleerd wordt door linkse en de logemafia’s. Deze media zijn bevolkt door gepatenteerde leugenaars & bedriegers en politieke psychopaten van het gevaarlijkste soort. Ze voeren deze intellectuele terreur niet omdat ze moeten, maar uit een “heilige overtuiging” en desnoods komen ze gratis werken, danig dat ze verblind zijn door de haat tegen hun eigen volk, op wiens kosten ze ondertussen schurftig parasiteren.

  Dit geldt ten andere ook voor de pseudo-intellectuele middens bevolkt door “kwakzalvers”. Het gaat hun verstandelijke vermogens blijkbaar te boven dat niet iedereen dol enthousiast staat te springen om via de vreemdelingen invasie, in feite de koord te kopen waarmee men zich zal moeten ophangen.(cfr de woorden van Lenin). Het moet in deze ganse vreemdelingenproblematiek toch uiteindelijk meer dan duidelijk zijn, dat deze invasie dient om onze westerse beschaving te vernietigen, en dus over niets anders. Al wie in de weg staat van de verborgen agenda achter deze invasie moet dan ook geliquideerd worden, of het nu gaat om Jean Raspail, Geert Wilders, het Vlaams Belang…. enz…doet er niet toe.

  Diezelfde media en pseudo-intellectuelen staan anderzijds dan wel voortdurend te lullen over WOI en WOII…over de gruwelijkheden, over het “heldhaftige verzet” en vooral “over de wraakroepende collaboratie”.
  Ondertussen werken deze media en pseudo-intellectuelen volop met aan deze vreemdelingen invasie die sinds meer dan 40 jaar gepaard gaat met een misdaadterreur met o.a. gruwelijke folteringen van vooral oudere mensen, met etnische zuiveringen in tal van steden en gemeenten..met daarbij ook nog het genadeloos vervolgen van het verzet tegen deze vreemdelingeninvasie.

  Het toppunt is nu dat het zo gezegde verzet uit WOII nu volop in de collaboratie zit, en de “zo gezegde collaborateurs” staan nu volop in het verzet.
  Dat de KUL Leuven een voortrekkersrol speelt in deze psychologische oorlogsvoering, in typische Agitprop stijl, is evenmin verwonderlijk, van een logerector kan men immers niets anders verwachten.
  Over de zo gezegde strengere immigratiewetgevingen dient men zich evenmin illusies te maken. Het gaat hier enkel om “oogverblinding”, en naargelang het geval zal de “situationele ethiek” toegepast worden.
  Gaius,

  Ik ken ook de webstek van Pierre Therie… ik heb er ook verschillende reacties gegeven.. waarop hij reageerde, maar na enkele “gespierde commentaren” kwam er geen enkele reactie meer…Ik ken dat fenomeen : eenmaal dat men doorheeft dat je het ganse systeem doorziet (met de verborgen agenda’s) verbreekt men het contact, en dit op enkele uitzonderingen na. De waarheid is immers “levensgevaarlijk”!!!

 2. Wie ooit op bijeenkomsten of congressen van het Vlaams Blok/Belang aanwezig was, en verwachte ’s avonds in het hournaal een objectieve weergave te krijgen, was er aan voor de moeite. Het manipuleren van “berichtgeving” is al dik 30 jaar aan de gang, en beterschap zit er zeker niet in. Heel het media gebeuren, en vooral de hournalisten zitten in het rode kamp. Wiens brood men eet, diens woord men spreekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *