Gieke de grabbelaar.

Gisteren verscheen er in “de tijd” een bericht over het jaarverslag van de beursgenoteerde investeringsmaatschappij “Sofina”. Uit het jaarverslag pikte de redactie van de tijd de naam van Guy Verhofstadt op die blijkbaar deel uitmaakt als lid van de raad van bestuur van Sofina. Op zichzelf geen nieuws meer gezien we allang weten dat top poco smoelentrekkers uit vele ruiven eten, al dan niet symbolisch maar evenzeer tegen een bepaalde vergoeding.
De voorbeelden in deze zijn legio.

Echter werd het voor de redactie van de tijd ook eventjes duizelig voor de ogen toen de vergoeding van Guynokkio nader bekeken werd. Deze blauwe super kontdraaier werd in 2O13 beloond met de som van 130.500 euroke’s om VIER vergaderingen bij te wonen… zegge en schrijven 32.625 euri per vergadering !!!!!!

Dat dit zelfs de redactie van de tijd tegen de borst stootte hoeft verder geen betoog. Nog geen 24 uren na de bekendmaking van deze riante vergoeding laat de heer Verhofstadt reeds weten dat dit verkregen bedrag onderworpen is aan een aftrek van 55.5% belasting voor de Belze staat. en dat hij daarvoor hard gewerkt heeft want zo een vergadering vraagt vèèèèèèl voorbereiding.

Afgezien van het feit dat hij de helft moet inleveren blijft er toch nog altijd een netto bedrag over van 72.425 eurokes (2.897.100 oude Bfrs) of 18.1OO euri per babbelsessie. DIK betaald mijn gedacht… zeker in tijden van crisis en gekakel over de toplonen van ceo’s. Uiteraard haalt Guynokio ook druiven uit andere ruiven waaronder zijn stand-up comedian vertoningen in de Euro praatbarak.

En de boer…die ploegde voort!

image_pdfimage_print
Share

Reacties

Gieke de grabbelaar. — 1 reactie

  1. Net alsof er met die 55 % belastingen niet op voorhand rekening gehouden werd!
    Wat voor waardevols zou zo een onruststoker in Oekraïne aan Sofina te bieden hebben?
    De vraag stellen is ze beantwoorden.
    Sofina of Société Financière de Transports et d’Enterprises Industrielles S.A is een louter Franstalige aangelegenheid. Wat doet Pinokkio daar?
    Waar hij het best in is. Graaien inderdaad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *