Bij de sossen, tralala lala lala …

In februari 2011 wou de CD&V nog onder geitenboer Leterme absoluut een en ander mogelijk maken en diende een wetsvoorstel in voor wat later de afkoopwet zou gaan heten.

En inderdaad op 14 april 2011 werd er in het kader van de strijd tegen (of was het facilitering van?) fiscale fraude een nieuwe wet gestemd die het het door de PS, de CD&V, de MR en de VLD mogelijk maakte een en andere megafraude legaal te “fiksen”.

In mei 2012, toen de partij van John Crombez intussen haar Waalse medeplichtigen vervoegd had in de nieuwe regering zonder Vlaamse meerderheid maar onder de Waalse nicht, werden de toepassingscriteria door voor dit wetje door een ander wetje in elkaar geflanst.

En zo kwam het dat onder de goede zorgen van de John Eliott Ness van de Spa het openbaar ministerie kon beslissen of een vervolging voor de strafrechtbank voor fiscale fraude kon onder tafel geveegd worden een een transactionele fiscale boete bedisseld in de krochten van het Brussels gerechtshof en de kazermatten in en rond de Wetstraat.

Maar kijk, luttele weken voor de verkiezingen, nu de rode kameraden hun fiscale amnestie per individuele omkoping in de sacoche hebben, wil de partij Crombez nog eens scoren bij haar achterban, en orakelt ze dat elk dossier van grote financiële criminaliteit voor de rechter moet komen.

De buit is duidelijk binnen! ‘Gedaan met minnelijke schikkingen.’ zo roeptoetert Crombez nu.
Gisteren was het een tijdelijk noodzakelijk kwaad. “Het alternatief was dat de zaak helemaal op niets uitdraaide.” Goede wetgevers hebben we daar bij de PS en Spa in Brussel!

Nu de buit binnen is lullen en brullen tralala in een verkiezingsfolder. Zou het de criminaliteit van de Spa en de PS bonzen niet zijn die de kiezers met een greintje gezond verstand tegen de borst stuit?

Bij de sossen (bis) dreigt nog een ander monster van Loch Ness een paar nekken te breken. En terecht, na hun islam geknuffel en schandalig wetgevend geknoei. Want je raad het niet. In de koekenstad zijn een aantal Turken boos omdat bij de sossen er te weinig mannelijke Turkse kandidaten op de lijst zouden staan!

De turken deinzen voor niets terug van ze bedreigen de SP met de opzegging van hun massale steun aan de Spa. Zo goed om weten! Was er die dan? En zo ja, waarom?

Nu gaan ze hun steun geven aan de PvdA en Groen. Doen, zou ik zeggen Turkse jongens en meisjes. Dan kunnen de sossen alleen nog maar bedelen bij de zo mogelijk nog grijpgraagere Marocs en Somalische fundi’s Dan liggen de kaarten eindelijk open en bloot op tafel voor de echte kiezer.

Ondertussen beseffen rode bessen van tweede rang zoals provinciaal voorzitster Kathleen Van Brempt niet eens dat verklaringen zoals “Wij hebben heel veel kleur en diversiteit op onze lijsten” de enige echte arbeidersklasse inmiddels met afschuw vervult en de strot uitkomt.

Goed bezig die sossen. Binnen kort zingen ze in koor met opgeheven vuistje: “Nanana nana nana /
bij de sossen tralala lala lala, vuist geheven inch Allah Akbar!”

image_pdfimage_print
Share

Reacties

Bij de sossen, tralala lala lala … — 1 reactie

  1. Mijn beide grootvaders hebben het nooit goed met elkaar kunnen vinden. De een BSP’er de andere CVP’er. In elkaars gezelschap hadden ze het nooit over politiek. Maar mijn CVP gezinde grootvader gaf altijd af op de sossen, en vooral op DE KOP, Jos Van Den Eynde. Aan sossen was niets goed, sossen deden niets goed. Als kind snapte ik daar natuurlijk de bollen van. Blijkbaar had mijn CVP gezinde grootvader een profetisch inzicht betreffende de sossen. Maar zijn CVP gaat het zelfde gat uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *