Hoe het Westen Won !!

Als atheïst zonder religie heb ik helemaal geen moeite om de politiek incorrecte boodschap van christelijke wetenschappers naar waarde te schatten. Niet iedereen die zich christen noemt is immers een hypocriet, een apologeet of een vervalser. Bovendien stel ik vast dat zonder het christendom er geen wetenschap zou bestaan en wij nog altijd zouden leven in een maatschappij van slavenhouders.Stark_HowTheWestWon_FrontCover-200x300 In een maatschappij waar er geen vrijheid bestaat. Niet van mening, niet van meningsuiting en dus in de praktijk ook niet van gedachte. Geen vrijheid zonder meer.

Daarom is het des te ernstiger dat de politiek correcte islamofiele “pensée unique” aan de jeugd een vals beeld van de geschiedenis tracht op te dringen door hersenspoeling in het onderwijs en ononderbroken de indoctrinatie van de volwassenen bewerkstelligt via de media en de pers.

 

Klik op de afbeelding voor de korte inhoud.

Dictators en usurpators houden niet van geschiedenisonderwijs. Dat komt hen namelijk niet goed uit omdat het hen kan ontmaskeren. Daarom doen ze er alles aan om in de mate van het mogelijke de geschiedenis te vervalsen en zo de actuele en opkomende generaties onder de knoet te houden en te bedriegen en af te persen.

Hoe groot zou het percentage van de jongens en meisjes zijn die het middelbaar onderwijs met vrucht beëindigen en niet eens weten dat de grootste bibliotheek van de oudheid, die van Alexandrië, werd vernietigd op bevel van de tweede kalief van de islam, Omar?

Hoe groot zou het percentage zijn die weet dat die Kalief (een soort paus en tegelijk keizer van de moslimwereld) het volgende bevel gaf: “Ofwel zijn de boeken in strijd met de Koran en in dat geval is het ketterij, en anders zijn ze in overeenstemming met de Koran en dus overbodig.”

De boekrollen werden verbrand door ze als brandstof voor de badhuizen te gebruiken. De hele bibliotheek, behalve misschien enkele werken van Aristoteles werden vernietigd. Als dat geen misdaad tegen de mensheid is!

Maar stel dat een gedreven leraar geschiedenis dit feit toch zou hebben onderwezen, hoe groot is de kans dat diezelfde leerlingen ook weten dat 843 jaar later, in 1485, een andere kalief, Bayezid II, de drukpers buiten de wet stelde, en dat die ban in heel de moslimwereld gedurende driehonderd jaar van kracht bleef tot na de Franse revolutie in 1789 en in sommige islamitische gebieden nog veel langer?

Enkele grote uitzonderingen misschien die allicht niet eens durven opkomen met hun feitenkennis bang als ze zijn ten onrechte voor racist te worden uitgescholden en sociaal geïsoleerd. Ik wist het laatste zelf overigens ook niet tot ik het laatste boek van Rodney Stark las: “How the West won, The neglected Story of the Triumph of Modernity.

De moderniteit ontwikkelde zich alleen in het Westen: Europa en Noord-Amerika. Nergens anders kwam wetenschap en democratie tot stand. Alléén Westerlingen ontwierpen schoorstenen, muzikale partituren, telescopen, brilglazen, piano’s, elektrische verlichting, aspirine, mechanische klokken en zeep.

De vraag is waarom?

Jammer genoeg is die vraag zo politiek incorrect geworden de de meeste leermeesters haar ontwijken. Maar de bewonderenswaardige auteur Rodney Stark levert de antwoorden in zijn meeslepend nieuw boek aan onze Westerse beschaving.

Hoe het westen won‘ bewijst de superioriteit van uitsluitend Westerse ideeën – waaronder de vrije wil, de vaste wil om wetenschap te verwerven, de notie dat het universum functioneert overeenkomstig rationele regels die kunnen ontdekt worden, en de nadruk op menselijke vrijheid en veilige eigendomsrechten.

De lezers meenemend in een spannend verhaal van het oude Griekenland tot heden, tart Stark veel van de overgeleverde wijsheid over Westerse geschiedenis.

Hoe het westen won‘ toont bij voorbeeld aan:

 • Waarom de val van Rome het meest begunstigende voorval was in het ontstaan van de westerse beschaving
 • Waarom de “duistere middeleeuwen” nooit plaatsgrepen
 • Waarom de kruistochten niets te maken hadden met het verzamelen van buit of het provocatieloos aanvallen van de moslim wereld
 • Waarom er geen wetenschappelijke revolutie plaatsgreep in de 17° eeuw
 • Waarom de recente pogingen van ‘academici’ om het belang van veldslagen af te danken belachelijk zijn: als de Grieken de slag bij Marathon zouden verloren hebben zouden we waarschijnlijk nooit gehoord hebben van Plato of Aristoteles

Stark ontrafelt ook absurde constructies die floreerden de voorbije decennia: dat de Grieken hun cultuur gestolen zouden hebben van Afrika; dat de “ontdekkingen” van het Westen een kopie waren van de Chinese en die van de moslims; dat Europa rijk werd door het plunderen van de niet-westerse wereld.

Tegelijkertijd ontmaskert hij de vijandige inadequaatheid van recente pogingen om de opkomst van het westen te wijten aan louter materiële oorzaken zoals gunstige klimatologische omstandigheden, overvloedige natuurlijke rijkdommen, wapens en staal. Terloops ontmaskert hij moeiteloos een hoop moslimleugens over de vermeende militaire islamitische superioriteit en geveinsde of ingebeelde illusies over de islamitische cultuur zoals: de tolerante moslims, islam die Aristoteles redde enz.

Hoe het westen won‘ toont de talenten van professor Stark om levendig geschiedenis te verhalen en de laatste wetenschappelijke inzichten bereikbaar te maken voor alle lezers. Dit moedig boek vol inzichten zal u dwingen om uw begrip van het westen en de geboorte van de moderniteit te herdenken, en zo te erkennen dat de Westerse cultuur zichzelf echt onderscheiden heeft van andere culturen.

Het brengt diepgang en coherentie in de vaak opzettelijk nevelig gemaakte hyperbool van historische hypotheses. Het vervangt de honderden boeken die jaarlijks in onze openbare bibliotheken verdwijnen; gestolen en ontvreemd worden omdat de historische inhoud ervan – dikwijls maar enkele objectieve pagina’s of paragrafen – automatisch kritisch zijn voor de islam. Het vervangt de gestolen of vernietigde boeken en vult ze ook aan op een meesterlijk manier. Fris, waarachtig, recht ter zake en uiterst overtuigend. Van harte aanbevolen.

Lucky9

ISBN 978-1-61017-085-7; Engelstalig, 455 pagina’s waarvan 64 bibliografie, referenties en index. Uitgegeven bij www.isibooks.org

image_pdfimage_print
Share

Reacties

Hoe het Westen Won !! — 7 reacties

 1. En TOCH is er op youtube een clipje terug te vinden met de lange titel: “Senior Saudi Cleric Al-Fauzan: The Sun Revolves around the Earth” 🙂 .
  Voor zijn beweringen steunt hij vanzelfsprekend op de koran !

  Maar… dààr moeten wij eigenlijk niet mee lachen hoor, want wie oprecht-en-fanatiek in de bijbel gelooft, kan ook lezen,(ergens in het “oude testament”) dat de Hebreeuwe Josaphat de ZON GEBOOD STIL TE STAAN boven een dal, zodat hij zijn vijanden volledig kon de nederlaag toedienen. 🙂

  • Ik poste het al elders maar schrijf het hier nog eens opnieuw ter wille van het collectieve geheugen.
   De ‘piece’ is geen probleem. Het probleem is de ammo. Ik verkies een 9×19mm parabellum op korte afstand (Glock, Smith & Wesson, Walther, Vektor, Taurus, Tanfoglio, Sphinx, Sig-Sauer, Ruger, Mauser, Llama, Korth, Kel-Tec, Jericho, Hecker & Koch, Feg, CZ, Colt, Browning, Bersa, Bernadelli, Beretta, Benelli, Astra, AMT.) Het is de beschikbaarheid van het kaliber dat telt.
   Op langere verdedigingsafstand best de 5.56 mm NATO. (Armalite, Glock, Smith & Wesson, Ruger, Bushmaster, LWRC, Colt, Rem enz.)
   Beide in bulk en liefst zo snel mogelijk. Dat is zeker én goedkoper, nu het nog kan. Gebruik alleen betrouwbare zoekmachines!

 2. Islam is meest akelige uitvinding die de mensheid ooit heeft gedaan, een uitvinding uit de Steentijd, waaraan de mensheid uiteindelijk ten gronde zal gaan. Overigens zijn links en islam zoog-broeders van dezelfde moedergodin/krijgsgodin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *