De tol van onverantwoord kiesgedrag.

Dat de prijs van het Belgisch wanbeheer gigantisch is weten we. Hoe korter we bij de verkiezingsdatum komen hoe erger het overigens wordt met het politieke wangedrag.
Vandaag kunnen we in de pers lezen dat de Nationale Bank aan de aandeelhouders voorstelt om Madame Francine Swiggers te herbenoemen als censor. Swiggers is de voormalige topvrouw van Arco en voormalige bestuurder van Dexia. Men weet dus wat voor vlees men in de kuip heeft. Zo iemand zet je toch niet opnieuw in een auditcomité!!toren van Babel
Dit is des te opmerkelijker omdat de Raad van State pas het Arco schandaal over de verkiezingsdatum getild heeft. De tjeven willen hun “coöperanten” die ze in feite zelf opgelicht hebben door aan kansspelletjes te doen, laten vergoeden met belastinggeld van iedereen.
Het schimmenspel goodbank/badbank rond de failliete staatsbank Dexia die hergeboren werd onder de naam Bel-f-ius om verder ongestoord de normale concurrentie te verstoren tussen de banken die wel behoorlijk functioneerden en niet failliet zijn, toont aan dat het doodzieke België niet veel nodig heeft  om om te vallen. De corrupte boel staat inderdaad op springen.

Als klap op de vuurpijl wil de Federale regering via de staatsholding FPIM (De Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij) 50 tot 100 miljoen euro investeren in Euronext. De failliete Belgische staat wil met belastinggeld “investeren” in een beursuitbater. Je moet maar durven met een enorm begrotingsdeficit! Als dat niet stinkt, dan weet ik het ook niet meer.

Maar met de Vlaamse regering is het al niet veel beter gesteld.

Oplichters hebben ruim 2 miljoen euro uit het ARKimedesfonds gekregen voor valse projecten. Ze verbrasten het investeringsgeld aan Porsches en 659.000 euro met hun kredietkaart, zo meldt ‘De Tijd’ uit betrouwbare bron. Dat Arkimedesfonds werd gespijsd door de Vlaamse regering met 100 miljoen euro. Men zou zeggen dat voor zulk bedrag er toch ten minste scherp zou worden toegezien op gefaseerde bestedingen, temeer daar het aandeel van private beleggers in het vorige ArKimedes fonds kelderde.
Het nepbedrijf zou ruim 2 miljoen euro gevangen hebben voor een volledig fictief project van “electronische deursloten”.
Muyters kan dus niet alleen niet tellen maar is ook als toezichthouder onbekwaam. Bij welke partij hoort hij weer? O ja! Benieuwd welke lijken de volgende weken er nog uit de kast zullen vallen.

Een honderdtal veeteeltbedrijven in Vlaanderen dreigt na 2016 dicht te moeten omdat ze natuurgebieden met het statuut ‘speciale beschermingszone’ te veel zouden vervuilen door verzuring met stikstof. Aan de basis van deze broodroof van mensen die nog wilden ondernemen zit ook de Vlaamse regering die als slaafje de EUSSR-oekaze “Europese instandhoudingsdoelen voor natuur” zo maar goedkeurde. Wat is een onderneming of bezit van landbouwgronden nog waard als met een enkele pennentrek een regering het eigendomsrecht zo maar kan wijzigen in uw nadeel. Wat is eigendom überhaupt nog waard in Vlaanderen? En, wie zit er in de Vlaamse regering? Oh ja, juist! De CD&V en de N-VA.

Intussen heeft de ex-journalist van de 0000 Bracke, zich opnieuw laten opmerken door te verklaren dat “taal niets met identiteit te maken heeft.” Dat hij de leeuwenvlag een “vod” vindt en hij geen ‘geen stijve‘ krijgt van Vlaamse onafhankelijkheid dat wisten we al. Maar dat taal niets te maken heeft met identiteit, is niet alleen een idiote uitspraak maar een waanzinnige leugen zo groot als de toren van Babel en een belediging aan het adres van elke Vlaming bovendien.
En van welke partij is Bracke lid? Oh ja, juist!

image_pdfimage_print
Share

Reacties

De tol van onverantwoord kiesgedrag. — 2 reacties

 1. Inzake het ARKIMEDESfonds is het nadeel nog veel groter, bijna het dubbele.. Zie artikel Nieuwsblad van 26.04.2014. De manier waarop dit gebeurd is, kan alleen maar verklaard worden door de hulp van buiten uit.
  Hierover wordt echter met geen woord gerept.
  Er werd immers nooit één “slot” geproduceerd. Op een bepaald ogenblik werd zelfs een “nep-atelier” in Hong Kong geïnstalleerd..!!
  Er werden, volgens de persartikels, ook Zwitserse bankrekeningen gebruikt, om het geld weg te sluizen.
  Gaius,
  Gaat het hier dan nog om “onbekwaamheid”??? Of zijn er hier nog anderen langs de “kassa” gepasseerd?? We hebben het hier immers over ongeveer 140 à 150 miljoen in oude belgische franken.
  Een der betrokken daders heeft ten andere ook zijn 80 jarige moeder en weduwe opgelicht..!!!
  We zitten hier dan ook met praktijken die op een actieve manier in de hand worden gewerkt door een crimineel en corrupt regime.
  Cui bono??

 2. Blijkbaar moeten veel potjes dicht blijven, de stank zou wel eens overweldigend kunnen zijn…
  Voor wat hoort wat wordt alweer maar eens bewezen door het politiek gespuis een gespuis waar geen gram respect voor bestaat, de grootste misdadiger kan nog op iets begrip rekenen maar politiek gespuis op niets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *