GEen Minuut Stilte, en toch Rust

Bijna iedereen kent waarschijnlijk het lid Oh Fortuna uit de Carmina Burana van Carl Orff (1895-1982), maar die compositie bestaat uit meer liederen dan menigeen denkt.

rust

Het werk van Orff uit 1937 is gebaseerd op 250 gedichten, meestal in het latijn, uit een boek uit de 13de eeuw dat in 1803 werd ontdekt in de Benedictijnerabdij ‘Benediktbeuern’ ten zuiden van München. Het manuscript met de gedichten is een van de belangrijkste seculiere dichtkunstwerken dat is overgebleven uit de 13e eeuw. Nee, laat jullie niet wijsmaken dat wij allemaal barbaren waren.
Het prachtige lied ‘In Trutina’ dat u hieronder tracht te betoveren werd opgenomen in 1984 door het Berlijns Radio Symfonisch Orkest en Koor. Dirigent is Riccardo Chailly en de sopraan is Sylvia Greenberg. Echt een mooie uitvoering.

Voor wie eens een uitvoering van een selectie uit de Carmina Buranan life wilt meemaken, die kan ik wijzen op een uitvoering om 16 u op 21/4 in Het Vrijthof Maastricht
http://www.theateraanhetvrijthof.nl/nl/algemeen/voorstelling-automatisch.aspx?event=10126    tickets: 18€

en op een uitvoering om 14u30 op 28/4 in de concertzaal van het theater van Tilburg. http://www.theaterstilburg.nl/agenda/495/Jubileumconcert_Carmina_Burana/ArkA_Symfonie_Orkest_Maastricht/      tickets : 17,5€                                                                                                                                                      Veel plezier

Geen Minuut Stilte Presenteert

image_pdfimage_print
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *