Jean Marie Le Pen slachtoffer van de politiek correcte lastermachine.

Het was te verwachten dat na de kletterende verkiezingsoverwinning van het Front National de politiek correcte reacties van de slechte verliezers zich zou gaan uiten in een lastercampagne. De vraag was niet of, maar alleen wanneer? In Frankrijk staat men vrij stoïcijns tegen zulke criminele spelletjes. Ofwel is men links en vindt men laster goed en normaal, ofwel is men rechts en kent men minstens zijn eigen taal, ofwel weet men dat het FN de beste keus was.

Het woord “fournée” betekent in het Frans “baksel”, of  “misbaksel” al naar gelang de context waarin dit woordje mondeling gebruikt wordt. 

Door een Frans politicus werd het gebruikt in de laatste zin toen hij verklaarde dat er heel wat “misbaksels” rond vlogen in Franse regeringsvliegtuigen. Opmerking waarbij ik me alleen maar kan aansluiten. In het praatje gemaakt door en voor het Front National gebruikte opa Jean Marie Le Pen het woord in de gewone neutrale zin: “baksel”. De correcte vertaling van wat hij zei in spreektaal was “We zullen hem een koekje geven van eigen deeg.” In schrijftaal is de vertaling “We zullen hem een evenwichtig samengesteld langdurig en grondig voorbereid antwoord geven.”

Het hele opzet is natuurlijk niet voor Frans binnenlands maar voor buitenlands gebruik. Het overgrote gedeelte van de Europese bevolking begrijpt immers geen Frans. Ze hebben ook niet de geringste belangstelling om deze taal te leren. Derhalve ontbreekt het hen aan een basiskennis waardoor ze uiterst manipuleerbaar en beïnvloedbaar zijn voor laster die verspreid wordt via de politiek correcte gevestigde media. “Multicul” ten voete uit! Islamofiel en eurofiel braaksel.

Duidelijk en zonneklaar voor elke Vlaming die het Frans een beetje machtig is. De term “fournée”, betekent een “lading” zijnde de hoeveelheid die men in een keer in een oven kan bereiden (een oven vol) of het resultaat van de bereiding: een “baksel” (of misbaksel als het mislukt is).

Maar niet zo voor de linkse politiek correcte bonobo’s die zich op het gebruik van dit woordje stortten als dolle wespen op een pot suikerstroop. Als bij donderslag werden alle sluizen van de laster en eerroof open gezet en werd gesuggereerd dat Le Pen over “ovens” gesproken had en dat mocht niet want de toekomstige ontvanger van het koekje van eigen deeg was bij veronderstelling een Jood, en derhalve was opa Le Pen mutatis mutandis een antisemiet.

Dit is een fascistisch staaltje van woordcencuur met “een Franse slag”. Aan de stichter van het Front National werd levenslang het gebruik van zijn eigen taal ontzegd om zich te verdedigen alsook het gebruik van elke keukenterm die verwijst naar het woord oven.

Nu is het culinaire in de Franse taal niet weg te slaan. De Franse keuken maakt uitbundig gebruik van de oven voor wereldbefaamde gastronomische bereidingen. Denk maar aan de vele “guiches”, “tartes”, “gratins”, “rôti’s”, “bisquits”, enz. Maar Jean Marie Le Pen mag het woord oven niet gebruiken van de politiek correcte censoren. Dat deed hij overigens niet eens, hij gebruikte alleen maar het woord “baksel”, en de hel van leugens en laster barstte los boven het hoofd van deze brave oude man.

Het zou net hetzelfde zijn als dat men Bart De Wever of Geert Wilders zou gaan beschuldigen van antisemitisme telkens ze het woord ‘koekje ‘gebruikten want die worden ook gebakken in een oven. Of dat men Sarah Palin zou beschuldigen van antisemitische islamofobie telkens ze woord “Turkey” gebruikt vlak voor ‘thanksgiving’, want een gevulde kalkoen kan men ook op geen enkele andere manier bereiden dan door hem te bakken in een oven. Zijn alle bakkers van brood en gebak dan (behalve sommige moslims onder hen) antisemiet? Natuurlijk niet! Ook Jean Marie Le Pen niet.

Voor zover ik weet hebben de euro-apparatsjiks nog geen verbod op baksels zoals cupcakes en mattetaartjes uitgevaardigd, maar dat kan nog komen. De islamofiele waarheid kent geen grenzen, en linkse fascisten in Frankrijk aan de macht kennen evenwel geen enkel fatsoen.

Het intellectuele politiek correcte terrorisme (pensée unique dixit JM Le Pen) heeft hier een fascistisch en nazistisch gezicht: links en meer bepaald de socialistische graaiers en grijpers zoals Hollande, Lagarde, de groene pedofiel Cohn-Bendit en de seksuele delinquent Dominique Straus Kahn kunnen gewoon niet beter dan de overwinnaars van de Europese verkiezingen schuldig te verklaren door associatie, een typisch politiek correct misdrijf. Want dat kunnen ze als geen ander: lasterpraatjes verkopen door taalvervalsing.

Daarom vergroten ze elk komma en leggen elk woord uitgesproken door een politieke tegenstander onder de microscoop met de uitsluitende bedoeling er misbruik van te maken! Het is juist omdat wij Vlamingen respect eisen voor onze (Nederlandse) taal dat we datzelfde respect ook eisen voor de taal van onze erfvijanden: de Franstaligen. Vervalsing en laster zijn sowieso misdrijven in welke taal dan ook.

De buitensporig opgeklopte uitvergroting, sluiks voorzien van giftige suggesties geeft de politiek correcte media weerom een ‘moment de gloire’. Een gloriemoment dat alleen prat kan gaan op bedrog en leugenachtige linkse indoctrinatie.

Ere wie ere toekomt ‘De Morgen’ was een van de weinige dagbladen die de woorden van Le Pen geen geweld aandeed want “We maken de volgende keer een baksel” luidde haar titel.
Europarlementslid en boegbeeld van de Franse extreemrechtse partij Front National, komt opnieuw in opspraak na een mogelijk antisemitische opmerking. Hij zei over de joodse zanger Patrick Bruel, die zich kritisch had uitgelaten over het FN, dat “we de volgende keer een baksel maken”. Le Pen deed deze uitspraak in een filmpje bedoeld voor de partijwebsite, maar daar is het fragment intussen verwijderd.” Niet eens zo subjectief van deze linkse krant.

De leugen en het venijn zit hem evenwel in de staart: “Het kan ook een oven(tje) betekenen.” De socialisten kunnen het niet laten! Nee schijvelaars van De Morgen, het kan in geen enkel geval oven(tje) betekenen want hier is het Frans ook duidelijk. Een oventje is een petit four en geen petit-four want dat laatste is een baksel of een fournée!!
Le Pen gebruikte dus niet het woord “four” (oven) noch fourneau (hoogoven) noch ‘crématoire’, noch ‘chambre à gaz’ voor alle duidelijkheid indien U doof en dom zou zijn.

De ophef die volgde op het in de spreektaal dagelijks gebruikte woordje baksel is dus niet schokkend noch stompzinnig. De ophef is kunstmatig opgewekt en taalkundig een leugen.
Dat SOS Racisme een klacht gaat indienen wegens racisme verwondert ons niet. Islamofiele racisten mogen Jean Marie Le Pen wel uitmaken voor fascist, racist enz. Maar zijn wel de eersten die klacht indienen tegen hem. Begrijpe wie begrijpe kan. Maar laat ons duidelijk zijn: SOS racisme bulkt van de anti-blanke racisten.

En dat is dan ook de enige bedoeling: het Front National diaboliseren met anti-blanke lasterpraat.
Dat Geert Wilders werkelijk zou gezegd hebben dat hij de uitspraak van Jean Marie Le Pen “walgelijk” vond durf ik te betwijfelen. Hij lijkt me niet het soort Nederlander die zich vergenoegt met de minimale talenkennis “sielvoeplee ij zjudoranz” om een moreel oordeel te vellen over een perfect normale taalkundige uitspraak. Ik denk overigens dat hij niet staat te springen om de pas gesmede fractie in de euro-praatbarak weer op te blazen omwille van een smerige lastercampagne.
Het schijnbaar koele Britse flegma waarmee Nigal Farage er ook in slaagde het FN weg te zetten als een antisemitische partij niettegenstaande daar geen knars van waar is, zal Wilders daarvoor wel behoeden.

Opvallend in het binnenland is dat het niet Le Matin noch Le Soir zijn die uitmunten in laster maar Knack, U weet wel de gratis bijlage bij het overbetaalde en totaal overbodige openbare Mondiaal blad MO. De schrijvelaars aldaar hebben zo mogelijk nog minder noties van de Franse taal.
Een zekere taalkundige randdebiel Kevin Vanderauwera schaamt zich niet volgende lasterlijke titel te gebruiken “Jean-Marie Le Pen: ‘We bouwen een oven voor Joodse zanger Patrick Bruel
Jean-Marie Le Pen, de oprichter en erevoorzitter van het Franse Front National, zorgt opnieuw voor ophef met een antisemitische uitspraak. In een reactie op kritiek van de Frans-Joodse zanger Patrick Bruel zei hij ‘de volgende keer weer een oven te zullen bouwen’.
Dit is een nog schandaliger leugen. Deze zin is helemaal en compleet gelogen respectievelijk opzettelijk bedrieglijk vertaald. Iedereen kan het horen in bovenstaand filmpje.

 • niks volgende keer, want dat was gericht aan de presentatrice
 • niks weer
 • niks oven
 • niks bouwen

KNACK lastert!

Voor wie belangstelling heeft in het antwoord van Jean-Marie tegen oproep van Bruel om de Franse gemeenteraadsverkiezingen in 2013 te boycotten:

Volgens Jean Marie Le Pen wist hij niet eens dat Bruel een Jood was: “Non je ne savais pas “

Geen wonder, wie kan verplicht worden de religieuze of genetische afkomst van al zijn politieke tegenstrevers uit het hoofd van buiten te leren?
Voor Israël en het zionisme is als het er ooit zou op aankomen die Patrick Bruel eerder een vuile linkse verrader en Jean Marie Le Pen een rechtse beschermheer. De islamofiele linksen proberen nu nog te scoren zolang Jean Marie leeft. Het zal hen slecht bekomen!

 

image_pdfimage_print
Share

Reacties

Jean Marie Le Pen slachtoffer van de politiek correcte lastermachine. — 4 reacties

 1. http://www.bloggen.be/roeland/archief.php?ID=2532212
  « Ecoutéz, on fera une fournée la prochaine fois. » Dat waren de woorden van Jean Marrie Le Pen op 2’01” van het filmpje, gericht aan de dame van het FN met wie hij het praatje hield.
  Onze Vlaamse vriend Roeland Van Walleghem signaleerde een tweede (figuurlijke) betekenis van het woord fournée.
  Une ‘fournée’ is volgens Larousse ook een verzameling van personen die hetzelfde betrachten of tot eenzelfde beweging behoren.
  Larousse : « Fournée: ensemble de gens à qui l’on fait subir un même sort ou qui participent à un même mouvement»
  In mijn oudste editie van de petit Larousse illustré (1924) wordt hierbij het volgende voorbeeld gegeven: “Pendant la terreur, nombre de condamnés envoyés en même temps à l’échafaud: les fournées de la guillotine.”
  Letterlijk vertaald: “Gedurende de terreur, werden vele veroordeelden tegelijk (samen) naar het schavot gestuurd: de ‘fournées’ van de guillotine.

  In diezelfde Larousse staat als eerste betekenis “Quantité de pain q’on fait cuire à la fois dans un four.”
  (Hoeveelheid brood dat men in een keer bakt in een oven) Hier gaat het dus over de hoeveelheid of baksel zoals Lucky9 correct vertaalt.

  Het betreft duidelijk een lastercampagne met methodes eigen aan fanatici die hun eigen ideologische dogma’s (pensée unique) willen opleggen aan alle anderen. De agressie is het doel, de laster het middel en de aanleiding is de verkiezingsoverwinning van het Front National.

 2. Dank voor het artikel Lucky9. Zelf kwam ik op een weinig andere uitkomst en omdat ik meende dat acht jaar Frans nog niet genoeg was geweest hem in de vertaalmachine gepropt, maar ook daar kwam echt waar geen ‘four’ uit.
  Ja als men echt spijkers op laag water wenst te gaan zoeken, maar dan kan men helemaal niets meer zeggen.

 3. Als de waarheid niet strookt met de linkse gedachten dan passen we de waarheid aan aan de linkse gedachten.
  In Vlaanderen heeft links flink op zijn flikker gekregen en als we ze het horen uitleggen hebben ze allemaal gewonnen, de ergste in heel het verhaal is in Vlaanderen de achterlijke groene kabouter en de nepotistische Leuvense creatuur, die samen op een stokje gestoken zijn nog niet te vreten, doe er een blauw strikje om en kinderen lopen er zelfs van weg.

 4. Jean Marie Le Pen is een bewonderd waardige man en alles wat hij zegt wordt bekeken met een vergrootglas en het links gespuis vindt altijd iets. Hij is oud maar hij staat er nog altijd en hopelijk nog vele jaren. Het ga je goed Jean Marie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *