Dieven slaan meermaals toe met een list.

Vrijdag speelden er zich in en om het centrum van Antwerpen  verschillende feiten waarbij autobestuurders via een list bestolen werden. Mogelijk houden de verschillende voorvallen met elkaar verband. Dat meldt de Antwerpse politie.

oplichting

Vrijdagmiddag rond 15.30 uur werd een 32-jarige vrouw het slachtoffer van een handtasdiefstal uit haar auto aan de Frankrijklei. Een onbekende man tikte op het raampje van de auto. Hij beweerde dat er iets stuk was aan haar wagen. Het slachtoffer stapte uit en ging een kijkje nemen. Op dat moment griste een tweede verdachte de handtas van de vrouw weg van de passagiersstoel. De twee konden ontkomen.

Ook aan de Mechelsesteenweg kreeg een 34-jarige vrouw rond 16 uur te horen dat er iets mis was met haar wagen. Ze ging kijken, maar zag niets vreemds. Toen ze opnieuw instapte, merkte ze op dat haar handtas verdwenen was. Samen met de ‘alerte’ verdachte.

Aan de Tabaksvest speelden zich gelijkaardige feiten af. Rond 18.30 uur liet een 38-jarige man zich vangen door dezelfde list. Ook hij stapte uit zijn voertuig. Van dat moment maakte de verdachte gebruik om de gsm van het slachtoffer, die ook aan de passagierskant lag, weg te nemen.

In het Centraal Station werd vrijdag dan weer een behulpzame 43-jarige treinreiziger het slachtoffer van een diefstal met list.

Rond 6.25 uur ’s morgens was hij op de trein gestapt. Plots klopte een onbekende man op het raampje van zijn coupé. Hij toonde zijn abonnement en wilde duidelijk iets vragen. Het slachtoffer stapte even uit om de man te helpen, maar toen hij even later opnieuw op zijn plaats zat, ontdekte hij dat zijn rugzak met fotomateriaal gestolen was.

Of het om dezelfde daders gaat, is nog onduidelijk. De politie onderzoekt de zaak.

Bron: Gazet van Antwerpen

*  *  *

 

Wandelen is niet meer veilig in Antwerpen en nu blijkt dat autorijden ook best kan vermeden worden.

 

image_pdfimage_print
Share

Reacties zijn gesloten.