Overheden …

“Overheden” liggen aan basis van ene na andere reuzeflater !15458224-goud-geld-een-grote-hand-roven-een-gouden-baksteen

We hebben het hier reeds meermaals gehad over al de nadelen van de miljarden subsidies die werden verbrast voor het subsidiëren van zonnepanelen en windmolens. Ook de nutteloze subsidies om op artificiële wijze de autoverkoop, enkele jaren geleden, aan te wakkeren laten nu een belabberde industrie achter.

Een andere geldverslinder zijn de zogenaamde dienstencheques. Reeds twee jaar geleden hebben we bijna haarfijn verteld hoe het zou gaan aflopen en wat lazen we gisteren in “De Tijd”?

“Het stelsel van goedkope huishoudhulp staat op ontploffen”. Zo hoort u het ook eens van een ander.

Volgens “De Tijd” zouden reeds vele dienstenchequebedrijven te koop staan en gingen er reeds enkelen failliet. De aanvangsvoorwaarden waren zeer lucratief maar zoals steeds draaien beroepspolitiekers snel de kraan toe als de euforie rond de droom is verdwenen.

De sector zou snel aan het consolideren zijn en volgens “De Tijd” zouden er niet minder dan 95% van de oorspronkelijke poenpakkers verdwijnen. Er zouden steeds volgens deze krant slechts een 150 van de eens 3000 bedrijven overblijven in de nabije toekomst.

Wat heeft de overheid nu wederom bereikt met de paar miljarden euro’s dat dit initiatief reeds heeft gekost? Feitelijk niets en nog eens niets. Honderden van de eerste zogezegd enthousiaste dienstenchequepoetsers hebben de sector reeds verlaten om zich in de veilige hangmatten van de eeuwigdurende werkloosheidsvergoeding te gaan leggen. Wij waren een van de eerste gebruikers van dit overheidsinitiatief en hoefden slechts te luisteren naar wat die “overheidspoetsers” ons vertelden. Enkelen van die dames draaiden er geen doekjes om en maakten ons duidelijk dat zodra ze het vereiste aantal minimummaanden hadden gepresteerd ze zouden overschakelen op een vast “dopinkomen”! Het viel ons op dat bijna al deze dames zich recentelijk bij een vakbond hadden aangesloten. Soms had men de indruk dat het allemaal délégués waren aangezien telkens er een nieuwe kwam men snel vernam dat ze op geen ladder mochten staan; geen schoenen hoefden te poetsen of ook geen auto’s en wat allemaal hun rechten waren enz…

We hebben het aantal niet bijgehouden maar om de haverklap verdween onze “vaste” poetsvrouw in de natuur. Als ze dan nog niet verdwenen waren bleek de aanwezigheidsgraad steeds uiterst laag. Ofwel waren ze met vakantie; waren ze ziek of dienden een opleiding te volgen. Ik ben ervan overtuigd dat indien ik in één van de bedrijven waarvan ik ooit de leiding had een zo hoge afwezigheidsgraad had moeten hebben ondergaan geen enkel van die bedrijven het zou kunnen overleefd hebben. Volgens “De Tijd” kampen vele dienstenchequebedrijven nu met afwezigheidsgraden van boven de 30%.

Daarbij komt dat enerzijds de prijs van deze cheques de laatste jaren sneller is gestegen dan de inflatie en dat anderzijds het ene na de andere dienstenchequebedrijf op eigen houtje extra administratieve kosten begint aan te rekenen. De combinatie van beiden is het begin van het einde voor dit overheidsinitiatief.

Het zou een zegen zijn indien een man zoals Bart De Wever voldoende macht zou kunnen verwerven om eens en voor altijd al deze stallen te gaan uitmesten maar zijn kinderlijke haat tegenover het Vlaams Belang maakt dit onmogelijk. Vreselijk spijtige zaak om dit als Vlaming te moeten vaststellen maar zonder de kiezers van het Vlaams Belang is de kans klein dat hij ooit op eigen benen de 50% zal overschrijden.

De geschiedenis zal misschien ooit uitwijzen dat de opkomst van het NVA de uiteindelijke doodsteek voor een onafhankelijk Vlaanderen is geworden. We hopen dat we ongelijk hebben en blijven nog even dromen en hopen.

Zoals de zaken er nu allemaal beginnen voor te staan stevenen we van het ene probleem in het andere. We zijn nu door allerlei domme overheidsbeslissingen in een onontwarbaar kluwen aan het geraken. Voeg daarbij nog het feit de nu bovendien blijkt dat één van de grootste vakbonden ook op grote schaal financieel heeft gesjoemeld terwijl een andere “grote” op de meest stupide wijze voor een chaos in Limburg aan het zorgen is door op kinderlijke wijze de ene werkonderbreking na de andere te organiseren bij een bedrijf zoals Ford dat waarschijnlijk één van de volgende dagen plots zal beslissen dat het “enough is enough” (genoeg is genoeg) is geweest en PLOTS de hele productie in ons land zou kunnen stilleggen. Neen we zien nog niet snel witte rook uit de schouw komen. Tenminste niet in ons land!

Men zegge het voort…

image_pdfimage_print
Share

Reacties

Overheden … — 2 reacties

  1. Verraad heeft geen kleur, laten we daar maar eens ernstig over nadenken én er iets aan doen want straks zitten we allemaal zonder poen en krijgen we van Judas een zoen.

  2. Het is de Nv-A niet zozeer om Vlaanderen,maar wel om de macht en de samenwerking met belgicistische partijen en het establishment te doen .De waarborg die ze daarvoor geeft is haar viscerale haat tegen het VB. Om dit alles te bereiken is ze zelfs bereid met Peeters scheep te gaan en hem het federale niveau toe te bedelen .Haar natte droom de oude CVP als staatsdragende partij te kunnen spelen zou dan bewaarheid worden met alle nefaste gevolgen van dien voor Vlaanderen .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *