Uitspraken van Raad van State zijn niet bindend, ze zijn politiek en moreel tendentieus, autoritair-despotisch, en dus ondemocratisch

De Raad van State oordeelde dat leerlingen uiterlijke kenmerken van hun religie op school mogen dragen : een tulband voor een Sikh en een hoofddoek voor twee moslima’s.

dscf3479En daarmee is het hek weer van de dam. Met alle gevolgen, kosten, ergernissen, provocaties en misbruiken van dien. Al is Sikhisme een eerder vredelievende godsdienst, het blijft een godsdienst. Sikhs dragen bovendien altijd een mes met zich. Dat staat in hun religieus ‘boek’. Als ze zo vredelievend zijn, dan  hebben ze dat mes niet nodig, zouden wij westerlingen denken. Alleen wij blijken daarvoor effectief en zwaarder  gestraft te worden.

Wat men er nergens in de berichtgeving bij vermeld is dat de uitspraken van de Raad van State NIET BINDEND zijn. Het is nogal duidelijk dat die Raad van State volgestouwd zit met lui die bepaalde partijen aanhangen dewelke ook dwepen met de ons verstikkende mensenrechten. Mensenrechten dat in onze plaats wil denken, en allemaal komende uit dezelfde links ideologische hoek, die de immigratie en multicul bejubelen, die onze mensenrechten en cultuur en welvaart, welzijn en vooruitgang ondergraven en die tot onze uitroeiing zullen leiden.

De arrogante zich moreel superieur vindende lui van de Raad van State vertegenwoordigen helemaal niet de bevolking, want ze zijn nooit verkozen, noch is geweten op welke grond en ideeën zij verkozen zouden worden, noch over welke andere competenties ze beschikken en welke criteria er zijn, andere dan een partijpolitieke, om hen status en gezag te geven. Het is, in het geval men dit orgaan niet kan afschaffen, dan urgent de samenstelling ervan te wijzigen naar het beeld van de zittende regering of de laatste verkiezingsresultaten. Wees gerust dat dan de uitkomst anders zou zijn. Dit orgaan hoort zoals het nu bestaat helemaal niet in een echte democratie.

Het zou de nieuwe regering, de inrichtende machten en justitie sieren dit advies/oordeel niet te volgen. Met de wereldgebeurtenissen en de islamterreur hebben de niet ertegen protesterende moslims elke respect en goede wil verspeeld. Dhimmitude is gevaarlijk zoals uit de feiten en toestanden mag blijken.

http://www.standaard.be/cnt/dmf20141015_01322801

Twee moslimmeisjes die op school een hoofddoek willen dragen, hebben gelijk gekregen van de Raad van State. Die rechtbank heeft het verbod in het betreffende schoolreglement vernietigd. Hetzelfde is gebeurd in een school in Sint-Truiden. Daar wou een jongen een tulband kunnen dragen. Volgens het gemeenschapsonderwijs blijft het verbod op het dragen van levensbeschouwelijke tekens in andere scholen wel van kracht.

image_pdfimage_print
Share

Reacties

Uitspraken van Raad van State zijn niet bindend, ze zijn politiek en moreel tendentieus, autoritair-despotisch, en dus ondemocratisch — 9 reacties

 1. Helaas helpt roepen niet veel we zijn een minderheid en we behoren helaas tot het klootjesvolk dat alles aanvaardt en nederig het hoofd buigt voor de linkse elite

 2. In 1989 tot 1990, was ene Johan Vande Lanotte als kabinetschef bij Louis Tobback adjunct-auditeur en auditeur bij de Raad van State. Als slachtoffer van een arrest van de RvS tegen mijn klacht tegen de minister van Binnenlandse zaken, heb ik de zuivere politieke corruptie van een auditeur meegemaakt. Aangetekende brieven (vijf) (met bewijs) werden niet aangenomen.
  Men zou iedere ambtenaar die werkt (sic) bij de RvS, die banden heeft of had met een politieke partij of vakbond, moeten ontslaan.

 3. Gaius,
  Daarom noem ik de circus vanaf heden “de raad van slaven”.
  Wat sommigen al allemaal doen om te kunnen blijven vangen!

 4. Er bestaan vele kankergezwellen in de Belgische rechtsstaat. Een enkele thematische categorie van dit soort kankers is de “organisatorische”. De twee voornaamste zijn:

  1 De territoriale bevoegdheid van het tweetalige Hof van Beroep in het “Rechtsgebied” Brussel en de gevolgen daarvan. Dit is ongetwijfeld het absolute schandaal n°1. Dit is zo ernstig en cruciaal dat zelfs het VB met het volle besef dat het ter zake politiek machteloos is hierover niet durft piepen, bang als het is om slapende francofone honden wakker te maken over de nog resterende relatief kleine macht van de Nederlandstalige kamers.

  2 De bevoegdheid van administratieve rechtbank die de Raad van State genoemd wordt, compleet en dus 100 procent (!) vol gestouwd met politiek benoemde slippendragers die voor de fundamenten van de rechtsstaat (zoals rechtvaardigheid, billijkheid, en wettelijkheid) niet het geringste respect (mogen) tonen of op willen opbrengen.

  De uitspraak over de tulband van die ene jonge Sikh is uiteraard politiek correct geïnspireerd en uitsluitend bedoeld om onrust te zaaien in Vlaanderen en het Vlaamse onderwijs.

  • Inderdaad is het de bedoeling Vlaanderen te destabiliseren en te saboteren, om zo snel mogelijk opnieuw een PS regering te hebben. Als er een verdienste is van de nieuwe regering is dat ze de socialisten ‘kalt gestellt’ hebben. Als dat lang genoeg kan volgehouden worden, de financiële bronnen voor hen opgedrogd zijn, dan verliezen ze door wanbetaling en verminderde dienstverlening hun achterban, de “gekochte” kiezers.

 5. Het wordt hoogtijd dat wij Vlamingen ons totaal niets meer aantrekken van de waanzin die komt van club nietsnutten en ze dus uiteraard ook niet meer financieel onderhouden.
  Ik snap niet dat die idioten geen schaamte kennen?
  Wij leven in Vlaanderen via onze normen, waarden, wetten, zeden en cultuur en daarin hoort die religieuze waanzinnige bullshit geen spelregels te bepalen, hier gelden enkel de seculiere wetten gemaakt door burgers en vooral niet door waanzinnige idioten.
  Het begint er sterk op te lijken dat die club nietsnutten lol hebben in Vlamingen pesten?
  Aan de ouders van de kinderen van die bewuste school zou ik de raad geven, zeg tegen de directie van de school “of die tulband eruit of wij blijven weg”. Uiteraard geldt dat ook voor kopvodden.
  Heel die religieuze bullshit moet snel gecontroleerd en onderworpen worden op en aan onze seculiere wetten want het wordt echt te gortig met die waanzin in onze samenleving.
  Onze grootouders en ouders hebben gevochten voor onze onafhankelijkheid en die onafhankelijkheid zonder waanzinnige bullshit laten wij ons niet verpesten en afnemen door een club wereldvreemde overbetaalde nietsnutten.
  Leve de Onafhankelijke Democratische Seculiere republiek Vlaanderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *