Le nouveau déluge est arrivé. (De nieuwe zondvloed is gekomen)

‘Elektriciteit wordt komende jaren veel duurder’

Vos de passie preekt - VanDelanotte10257202_10201864899048021_5584307031876261439_n

De prijs van elektriciteit kan de komende jaren heel snel stijgen, waarschuwt het Federaal Planbureau. Door de grote investeringen die nodig zijn in de sector kunnen de productiekosten van stroom binnen zes jaar al meer dan 60 procent hoger liggen. Dat zou de factuur voor kleinverbruikers met ongeveer een kwart de hoogte in jagen. http://www.standaard.be/cnt/dmf20141017_01326644

Hierzie, nog een cadeau (of beter het verwachte lijk dat uit de kast valt) van de socialisten en de groenen.

Het geld is op, de schuld een berg, het licht gaat uit, de economie wankelt, onze cultuur is bedreigd, want na de socialisten komt de zondvloed. Dat is waar ze voor zorgden, dat is wat ze Vlaanderen en zelfs Wallonië toewensen, nu ze niet mee mogen regeren en van de vetpotten verwijderd zijn. Ik hoop dat iedereen zich tot de eeuwigheid zal herinneren in welke toestand ze alles achterlieten.

En dat heeft dan de pretentie commentaar te leveren op diegenen die nu de lijken moet wassen en begraven, en die de gevolgen van hun nefaste politiek moeten indijken en dit nog vele jaren lang, en misschien nog tevergeefs ook. Uiteindelijk, wie zal het hierdoor moeilijker krijgen? De gewone mensen, en de economie natuurlijk. En ‘net nu’ het geld op is en de ondernemingen er massaal de brui aan hebben gegeven. Het geld van diegenen die ondernemen niet meer uit de kluizen komt en in het buitenland werd geïnvesteerd. Energiebedrijven en investeerders hebben hun les geleerd door schade en schande of door observatie. Ze investeren niet meer in de toekomst, zelfs niet meer in de meest moderne technologie, tenzij met exorbitante windmolengaranties en -subsidies die als risicopremies gelden. Ze laten deze linkse woestijn nu ‘links’ liggen. Gevlucht voor de maakbare economie en de sociale herverdeelwaan van links en Groen. En deze winter dreigt het licht uit te gaan de machines van handel en industrie stil te vallen. Een beetje daarvan betekent al een economische ramp, niet enkel voor de gewone mensen, ook voor de staatskas.

Tot dan kon socialisme zich handhaven. En waar ze zich nog handhaven is het geld nog niet uitgedeeld en verkwist. Maar waar de economie sterft en verdwijnt, kreunen de armste mensen eerst. En als het geld van de anderen op is, uitgedeeld of weg, dan verdwijnen de linksen van het toneel. Echter niet zonder verder chaos en sabotage te hebben gepleegd. Kijk maar naar de het gedrag van de socialisten (en Groenen) in het parlement, de kabinetten enz., naar de vele vakbondsacties die de komende maanden zullen plaatsvinden. Om dan terug te vallen tot een harde kern gevaarlijke links extremisten die niet zullen terugdeinzen voor geweld, geheel met molotov cocktails en maskers, zoals we al eerder zagen: CCC, RAF, Antifa, PvdA enz…. Diegene die stelt dat het socialisme nodig is die snijdt in zijn eigen beurs en de toekomst van zijn gezin en zijn nakomelingen; verspeelt de mogelijkheden om ooit boven middelmatigheid en de maaihoogte van de linkse grasmachine uit ter groeien.

Of ik wel weet waarover ik spreek? Absoluut! Ik weet waar ik (wij) vandaan kom(en). Ik heb nu veel meer tijd, omdat ik in zo’n klimaat niet meer onderneem en investeer, en met mij vele anderen. Mij ergeren de stijging van de prijzen meer, omwille van het pervers effect en omwille van hun oorzaak, dan ze me ooit zullen pijn doen. Eerst hadden we de socialisten (nog steeds trouwens), nu ‘leur déluge’. Het zij zo omdat het volk dit zo wou.

Visionaire tekeningen van Jonas Van De Vijver 2011

image_pdfimage_print
Share

Reacties

Le nouveau déluge est arrivé. (De nieuwe zondvloed is gekomen) — 4 reacties

  1. Met dank aan al die zogezegde linkse socialisten die nooit iets anders hebben gedaan dan hun eigen zakken te vullen Het volk is er dankbaar voor daar ze blijven stemmen op die linkse profiteurs

  2. Het is nu de moment om terug volledig in te zetten op kernenergie. Politici die het nu nog niet door hebben, zullen het nooit door hebben. Met dank aan het beleid van de linkse rakkers. Zelf hebben ze overvloedig hun zakken gevuld, jan met de pet draait er weer voor op. Voor het overige, volledig akkoord met Jean.

  3. Dus is het nu het moment om de transfers te stoppen en de Vlamingen hun eigen terug te geven, 3.000 euro per Vlaming is geen kattenpis, voor een gezin met 2 kinderen is dat 12.000 euro op jaarbasis.
    Vlaamse politiekers gelieve de ogen op Vlaanderen te richten, stop de roofbouw en help het parasitisme totaal droog te leggen, dus vreemdelingen zonder toegevoegde waarde eruit, criminelen van vreemde origine eruit en roofbouw stoppen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *