De verenigde Nazi’s

Het linkse alzienend oog

In de gazetten;
VN: “Geen militaire oplossing mogelijk voor Syrisch conflict” (GVA)
Voor de burgeroorlog in Syrië is er geen militaire oplossing mogelijk, zo staat het in een rapport van een “onafhankelijke” Syrië-commissie voor de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties. “Er is geen alternatief voor een vreedzame oplossing”, zegt de commissie.

Het is daarom de verantwoordelijkheid van de internationale gemeenschap en van de rechtstreeks bij het conflict betrokken partijen naar een vreedzame regeling te zoeken. De commissie wil een duurzame wapenstilstand en een einde aan de grootschalige schendingen van de mensenrechten door zowel regeringstroepen als de gewapende oppositie. Beide zijden hebben gemoord, gefolterd en hebben zich aan de burgerbevolking vergrepen.

De groep deskundigen roept de VN-Mensenrechtenraad op zich sterk te maken voor een vervolging en bestraffing van oorlogsmisdaden en misdaden tegen de mensheid. In maart krijgt de Hoge VN-Commissaris voor de Mensenrechten Navi Pillay een vertrouwelijke lijst met namen en van eenheden die als verantwoordelijk gelden voor dergelijke misdaden.

Typisch, eerst een vreedzame regeling zoeken en voorstellen aan de “beide” partijen, terzelfder tijd een lijst van schuldigen samenstellen voor vervolging en bestraffing van oorlogsmisdaden en misdaden tegen de mensheid. En wie zijn die “partijen”?
Langs regeringszijde weten we het, dan vraag ik mij af aan wie van hen gaan ze de vertrouwelijke lijst overhandigen? Maar dan de, hoe noemen we ze vandaag dat geïmporteerd groepje ongeregeld opgehitste godsdienstfanaten, zijn het rebbelen, opstandelingen, vrijheidsstrijders, moslimstrijders, later worden zij dan de legitieme oppositie, wel die schurken van over alle continenten die door de VN bewapend zijn met oorlogsmateriaal, die gaan dan iemand aanwijzen die schuldig is aan oorlogsmisdaden, een betere grap zal er vandaag niet komen. Dit komt dan van de VN-Mensenrechtenraad die gewacht heeft tot het land in puin ligt. De Syrische burgers, tijdelijk zonder mensenrechten opzij gezet, zijn de grootste verliezers.
Dit scenario van “democratisering” is anders verlopen dan in de andere Lentelanden. Na de wapens die zo nodig door de vrijheidlievende landen, zo heten de VN, moesten geleverd worden om de democratie in te voeren, moeten ze vaststellen/verdoezelen dat dit een testgebied geweest is van de grootmachten, de bondgenoten van Syrië hebben niet toegegeven. Het is duidelijk, de koek gaan ze nu verdelen, de vorige lentelanden zijn al voor het westen, Rusland heeft Syrië opgeëist, de koude oorlog is weer vertrokken.
Tussen de belangengroepen is er al lang een compromis overeengekomen, de VN-Mensenrechtenraad is er voor de schone schijn, voor het grote publiek met als kers op de taart de schijnprocessen in De Haag, want voor een heel land in puin te leggen moet toch een schuldige aangewezen worden, weet je, recht moet geschieden. O ja, Assad zal zich haasten zich over te geven na gezien te hebben wat door de “deskundigen” toegelaten is met Kadhafi.
Nu ze de zaakjes mooi onder elkaar gaan verdelen is het dat de “internationale gemeenschap die moet oordelen” Zum kotzen.
De macht over de grondstoffen en vooral de olie, daar is het al altijd om te doen geweest. Het klassieke spel, het plaatsen van een marionettenregering, die in ruil voor luxe en schijnbare macht, de grootmachten ter wille is.
Met mensenrechten heeft dit totaal niets te maken, zie maar naar de “bevrijde” lentelanden, daar hoor je niets meer van, daar is het nu allemaal koek en ei, de islamdictatuur is nu ingevoerd, het volk moet zwijgen. Daar waar in aanvang van de burgeroorlog enkel de oppositie te horen was, is nu diezelfde oppositie als loslopend wild een prooi voor de sharia, uitgeroepen door de islamfanaten, de jaknikkers van de grootmachten. Daar worden dus al de mensenrechten gerespecteerd, we gaan toch geen zaak maken van die paar honderd geamputeerde studentjes zeker, luisteren moeten ze, wadismedana.

Wanneer is het onze beurt?
We worden dan toch aanzien als een stelletje idioten die dit allemaal slikken.