Van zakkendragers tot zakkenvullers

Woensdag j.l. was het dikke truiendag waarbij we allen gevraagd werden de verwarming een graadje lager te zetten om alzo het “klimaat” voor één dag te verwennen. Voor de andere dagen van het jaar hoeft dit blijkbaar niet en geven we terug volle gas! Kwestie van een goede perceptie te geven en kunnen de klimaatfans weer eens in de picture komen.zakklenvullerszakkenvuller4 zakkenvullers2zakkenvullers3Ieder diertje zijn pleziertje zou ik het zo noemen. Bref! Gisteren was het de beurt aan de gekleurde “plastiek zakkendragers” van de diverse pakbonden. Met duizenden kwamen ze naar de hoofdstad “afgezakt” om te betogen tegen de loonstop, sluitingen, overuren en al wat die “smeirlappen van boazen” in petto hebben om de weirkmensch te fileren en te coujoneren. Ook de eens zo geprezen Di Ruppo regering werd niet gespaard wat nu reeds uitmond in een bitsige broederstrijd onder de rode kameraden. Rudy Capone die altijd gedacht heeft dat hij de regering en de patroons onder de knoet kon houden krijgt nu de rode vaan van voren.

Bij de tjeven en de smurfen zijn ze wat voorzichtiger want daar weten ze dat de eierschaal dunner wordt met de dag. Eens die breekt loopt de ganse inhoud leeg. Het is trouwens aangenaam om te zien en horen hoe de linkse loeders zich nu gedragen als kiekens die een vos geroken hebben en wild met de vleugels beginnen te slaan. Voor Zander De Croo is er geen plaats meer voor die pakbonds eisen en blijft de snoepjesdoos dicht.. zij is trouwens al lang leeg. Grappig is wel het gegeven dat de militanten met meters brede spandoeken werk en geld eisen maar langs de andere kant de eerste zijn om het werk neer te leggen en te staken als ze hun zin niet krijgen.

Zo zijn ze bij Ford Genk prachtig bezig hun laatste strohalm op te branden en straks met lege handen thuis te komen. De big boss in Detroit is de komedie met die pallet verbranders dik beu en wil de boel sluiten… nog liever vandaag dan morgen want er wordt toch niks afgewerkt. De mondeo loopt nu in Mexico à volenté van de band en in Spanje komt hij binnen enkele weken in productie dus… baai, baai ezelskoppen in Genk, nu kunt ge ze helemaal kussen!

Bij de metallo’s in Luik krijgen ze van hetzelfde laken een broek en kunnen ze hun jobke op hun buik schrijven. De overproductie op wereldschaal van staal én de gevreesde terreur van de vooral Linkse oproerkraaiers in Luik zullen de Indiërs zeker en vast niet op hun beslissing doen terugkeren. Voor de Luikse betweters is het verdict ook reeds gevallen… sluiten en buiten! Ze mogen daar het betonijzer in hun reet steken, er is er genoeg in de tientallen andere fabrieken van Arcelor-Mittal.

Een nog gekkere situatie vinden we bij ijsboerke in Tielen waar de overnemer wil dat het personeel ook meekomt om de productie te verzekeren, behalve de huis-aan-huis verkoop die men wil afstoten. Hier spelen de pakbonden het klaar om zowaar het vertrek te eisen van zij die niet willen blijven bij een overname… begrijpe wie kan! Men denkt hier natuurlijk aan een vette “vertrekpremie” die de afzwaaiers “zouden?” kunnen in de wacht slepen. Met deze ezelarijen zullen ze bij de bank wel niet kunnen lachen en wordt de kans dat men over de brug komt met het broodnodige kapitaal met het uur kleiner. In dat geval is het exit voor ijsboerke en valt iedereen uit de boot. Bedankt pakbond!

Bij de zakkenvullers van Arco&co is het nu alle hens aan dek geblazen. Na 72-uren strategie bepaling kiest men voor de frontale aanval. De grote kanonnen van de CVP zijn ook in stelling gebracht en orakelen de onschuld van Arco uit aan iedereen die het horen wil. Men sleurt er zelfs een bevriende prof (die dankzij de tjeven in 2O11 promotie maakte) bij, om elke insinuatie van bedrog of gesjoemel te kunnen weerleggen. Tjevenstreken op zijn best! Zelfs Tsjeven Van Ackere heeft binnen de 24-uren zijn kar gekeerd en balkt nu als een gepijnigde muilezel dat de aanklagers (NV-A) wanneer alles uitgeklaard is en de onschuld van gesjoemel bewezen is, er men bij die vermaledijde NV-A-ers niet een “sorry” onderuit zal komen.

Hoe en wanneer er ooit klaarheid bij Arco zal komen is op geen jaar na te zeggen. Wat wel als een paal boven water staat is het feit dat men bij het ACW-ACV-CVP alles uit de kast zal halen om obstructie te plegen en voor de lange baan te kiezen. De echte waarheid over het geval “Arco” zal nooit of te nimmer het daglicht zien. Dit blijft toegedekt met de mantel der liefde.Indien nodig vraagt men raad aan de clerus hoe men het best schandalen toedekt.

mvg

PS. van de redactie aan de knoppen:  De kubistische compositie onder de samenvatting lijkt redelijk geslaagd als zijnde toepasselijk op te titel. Bibber crescendo, zelfs als de buitentemperatuur 25 ° Celcius zou laten noteren!

image_pdfimage_print
Share

Reacties

Van zakkendragers tot zakkenvullers — 3 reacties

  1. Het gaat hier in feite allemaal om de “belgische ziekte” die zijn oorsprong vindt in de kunstmatige belgische staat, die Vlaanderen bezet sinds 1830. Het is een mafia-systeem, dat betaald wordt door de werkende en /of belastingbetalende vlaamse middenklasse. Dit mafia-systeem heeft alles in zijn macht en men heeft pas toegang tot een sleutelpositie als men ook korrupt is of ten minste aangebrand is en dus chanteerbaar is. Binnen dit mafia-systeem dreigt men dan ook elkaar af..zodat alles muurvast zit en via de wet van de “omerta” blijven dan ook de deksels op de beerputten..Het is in feite nog erger dan in Italië. Zoals de duitse journalist Udo Ulfkotte verklaarde in een interview in mei 2012 op de website van Kopp on Line, zal er maar pas verandering komen als er geen geld meer is om de “verzorgingsstaat” te betalen. Het woord verzorgingsstaat is nog diplomatisch uitgedrukt, men leze beter :”een gigantisch schurftig profetariaat…”

  2. Als de burger zich wat meer zou focussen op de groene idioten in de samenleving dan zouden die in een land met gezond verstand al hééééél lang in de container gesmeten zijn.
    Het enige waar die groene idioten mee bezig zijn zijn ‘fabeltjes’ die steeds uitmonden in eigen profitariaat.
    Met de huidige kosten van energie én de roofpraktijken door de franskiljons idem dito het decadent parasitisme door allochtonen zal de ijstijd niet lang meer op zich laten wachten.
    De misdadigers liggend in dat EU kot brengen ondertussen de miljarden richting islamfanatici en geweldplegers z.a. Egypte, Marocco, Syrië e.d. barbaarse dictatuurs, dat zijn de vriendjes van het profitariaat liggend in Brusselallahbath en niet de Vlamingen noch Walen, Nederlanders, Britten e.a. Noord Europese landen, die moeten vooral blijven betalen en voor de rest zwijgen.
    Hoelang gaan wij die misdaad nog blijven financieren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *