Lijkenpikkerij (ten derde)

Uit de reacties gelicht:

Nog kleine reactie op het prachtige artikel van Senior.

We mogen blij zijn dat er in sommige gevallen kan teruggevallen worden op speciale eenheden zoals het BBT. Die mensen voeren het werk uit waarvoor ze getraind zijn en dit zijn meestal gevaarlijke situaties. De opdracht in Mortsel was duidelijk, ze moesten naar binnen en JJ onder bedwang houden zodat de dokter een spuit kon geven. Het overgrote deel van dom Vlaanderen heeft het zo natuurlijk weer niet begrepen.

Wat hadden we nu wel willen zien op die beelden van in de cel? Dat de zes agenten één per één naar binnen gingen en telkens wat lappen om hun oren kregen. Er was geen andere mogelijkheid dan in groep naar binnen vliegen om JJ te overmeesteren. Het loopt dan achteraf fout af voor JJ.

Zeer spijtig maar het had veel erger geweest was er een agent overleden. Diegenen die zwaar geschokt zijn door de slagen die één van de agenten geeft wil ik de volgende vraag stellen. Kunnen jullie op de beelden zien waarom hij slaat en waar hij JJ raakt?

Het zou best kunnen dat JJ de arm of het been van één van de agenten geklemd hield en dat daarom die agent sloeg. Uit die beelden is trouwens helemaal niet op te maken hoeveel weerstand JJ biedt wanneer hij op de grond ligt. Moeilijk te beoordelen dus.

We hebben niet alle beelden gezien maar als ik zie op wat voor een manier JJ uit het combivoertuig komt, ja wadde. De combi zwiert over en weer waarna JJ er naakt uitkomt. Het was -6 maar koud had hij het niet, hij zou alles en iedereen hebben kunnen opeten. Op uitzondering van één agent met lef staan de andere agenten op ruime afstand, ze zullen wel geweten hebben waarom.

Het gedrag van JJ was zo onvoorspelbaar en agressief dat je voor je het wist tegen een vuist of een stamp kon lopen. Diegenen die nog denken dat je zo iemand kunt kalmeren met een “goed gesprekje” wens ik veel succes. De politie komt dagelijks zulke nitwitten en clowns tegen die zogezegd allemaal slachtoffer zijn van de o zo moeilijke maatschappij.

Jammer dat het voor JJ slecht afliep maar als je al begint met normaal te doen is de kans klein dat je zoiets zult meemaken.

(h/t) La Primavera

image_pdfimage_print
Share

Reacties zijn gesloten.