Christelijke waarden.

Dat het Roomse circus aan mij niet besteed is, is genoegzaam bekend door al diegenen die mijn schrijfsels in het verleden al gelezen hebben.

mijters

Nu dit huis van sprookjes en fabels weer in de picture komt is de verleiding te groot om mijn gedacht in deze te negeren na het horen en zien van de nodige show die er weer gespeeld wordt.

Dat de huidige ceo het voor bekeken houd wordt door zijn entourage toegeschreven aan vermoeidheid, wankele gezondheid en nog van die ouderdomskwaaltjes. De echte reden is echter zonneklaar maar wordt deskundig door de belanghebbende verduisterd.

De huidige paus is de stroom aan (sex) schandalen, corruptie en belangenvermenging tussen zijn herders en gezanten van God meer dan kotsbeu. Hij wil deze kelk niet verder ledigen en schuift het bezinksel door naar een volgend opperhoofd. Dat de R.K. door de eeuwen heen altijd een dictatoriale rol (net zoals de islam!!) gespeeld heeft is voor vele miljoenen gelovigen nog steeds ongeloofwaardig.

Schandalen en intriges binnen en buiten dit instituut zijn en blijven nog steeds schering en inslag. Steeds worden deze op zeer deskundige wijze ontmijnd nog voor ze goed en wel in de geesten van de goedgelovigen kunnen doordringen.

Wanneer ik nu weeral die horde dikbuikige corpulente kardinalen en hun lakeien zie voorbij schuifelen komt het maagzuur me tot in de oren. Dan denk ik aan die Britse kardinaal die in extremis (op hoger bevel!) verbod kreeg om naar Rome te komen. De zieleherder bleek ook maar een vorte potelaar geweest te zijn..een soort Van Gheluwaan. Wanneer ik die stoet fezelende herdershonden bezig zie in hun kostbare zijden gewaden versierd met gouden kant en broderie, rond schuifelend in prachtige gebouwen opgetrokken met zeldzame en peperdure materialen, versierd met beelden, schilderijen en wandtapijten gemaakt en vervaardigd door de allerbeste vaklui die ooit geleefd hebben, denk ik aan de echte boodschap die de Nazarener 2000 jaar geleden in Bethlehem verkondigde en wàt zijn apostelen er tot op de dag van heden van gemaakt hebben.

En weeral zullen binnen enkele weken miljoenen believers juichen en joelen wanneer een volgende ceo gekozen is om het Roomse circus en zijn toeschouwers te vermaken. Alleluja! Ook hier in dit onland is er in de christelijke tak van de maatschappij met de dag meer beroering na het uitlekken van het arco schandaal, waaruit blijkt dat hier ook de goedgelovigen flink in het kruis gepakt werden/worden.

Ook hier wordt nu in de beste christelijke traditie met man en macht de aangerichte schade omzwachteld en afgeschermd. Schuimbekkend van ingehouden woede om het bekend geraken van deze smeerboel worden de klokkenluiders als bandieten en onverantwoordelijken afgeschilderd. Stokoude krokodillen zoals de Leuvense kladschilder worden opgevoerd om met de nodige hypocriete smoelentrekkerij het Arco beleid te verdedigen.

De tjevenstal is in de hoogste staat van alarm want er dreigen zware verliezen aan te komen. Indien dit schandaal zich volgend jaar had geopenbaard met verkiezingen in het vooruitzicht konden ze het bij de CVP goed schudden, net zoals ten tijde van de dioxine kiekens dewelke toen een zege voor Verfofstadt was en zoals naderhand gebleken is, een ramp voor het land, zeker voor Vlaanderen!

Nu hebben de tjeven weer prijs maar ditmaal zonder kiekens maar wel met regelrechte zakkenrollerij bij hun achterban en geldschieters. Dit is vele malen erger dan een opgefokt kieken want hier tref je de goedgelovige sul recht in zijn portemonee.. en dàt wordt niet licht vergeten door de gedupeerden. Vandaar de paniek in de tjevenstal want de vrees dat dit hun massaal stemmenverlies gaat kosten is alom tegenwoordig.

Niets is zo onvoorspelbaar als een bedrogen en gebelgde kiezer. Pater Beke en zijn entourage zullen extra zure wijn in hun kelk te drinken krijgen want de klokkenluiders zullen deze kans met handen en voeten grijpen om hen te nekken. Het zou trouwens in het omgekeerde geval niet anders zijn!…ze waren daar trouwens al maanden mee bezig.

Tja,…wie een put graaft voor een ander..

mvg

image_pdfimage_print
Share

Reacties

Christelijke waarden. — 1 reactie

 1. Dankzij internet kunnen wij nog véél naïeve zielen bereiken enkele weken vóór de totaal overbodige verkiezingen want het zootje trekt zich toch geen flikker aan van de wil van het volk.
  Daarom moeten én zullen wij de touwtjes naar ons toe trekken en alle lafaards, verraders, fraudeurs, pedo’s & co’s aan de schandpaal nagelen zodat de burger ze ziet staan als ze zich naar het stemhokje verplaatsen.
  Moest ik in de schoenen staan van het lafhartig zootje komende uit de stallen van cd&v/acw, vld, spa én groen dan was ik nu al bezig met zoeken naar een eerbaar inkomen.
  Zoals ik al jaaaaaren schrijf en wat dagelijks bevestigd wordt valt niet naast te kijken:
  Religie én Politici zijn de grootste vijanden van de Democratie.
  Jaren geleden vertelde mijn vader mij volgende anekdote:
  Enkele weken voor de verkiezingen zij de burgemeester tegen de pastoor: “Hou jij ze dom dan hou ik ze arm dan zitten wij voor de rest van ons leven warm”. In 2013 is het nog steeds van dat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *