Wat een geniale vondst?

Iedereen weet dat de beroepspolitiekers over geweldige talenten beschikken om op de meest originele wijze geld uit de zakken van de produktieven te kloppen. Het is om niet meer te geloven op wat wij nu allemaal belastingen moeten betalen. Kopen we een wagen: pats BTW; willen we ermee gaan rijden:pats in verkeerstelling (en nog niet weinig); gaan we ermee rijden: pats vreselijk hoge accijnzen op benzine of diesel; verzekeren we de wagen: pats belasting op het contract.

We rekenen dan nog niet de monsterboetes die de honderden flitspalen of andere verbalisanten ons aansmeren. Maar het stopt niet bij onze wagen. Ook op onze woning betalen we jaarlijks belastingen op ons eigen bezit. Ook op ons inkomen worden we belast. Kopen we voedsel: pats btw. Er komt echt geen einde aan de reeksen belastingen waarvan een groot gedeelte terug verloren gaat aan benoemde ambtenaren die voor al die berekeningen en ontvangsten zorg moeten dragen.

Maar we vielen echt van onze stoel toen we vernamen dat snuggere beroepspolitiekers opnieuw een belasting hebben uitgevonden namelijk een belasting op het bijwonen van voetbalwedstrijden!!! Men zou beginnen om in Mechelen één euro per ticket te vragen. De ondervinding leert ons dat dergelijke belastingen snel zullen nageaapt worden door andere steden om uiteindelijk het hele land te bestrijken.

Bovendien is de aanzet gegeven en zien we niet in waarom men deze nieuwe belasting niet zou gaan uitbreiden naar alle sportwedstrijden en later zelfs naar alle tickets in verband met niet sportieve ontspanningen zoals kiné-of theaterbezoek.

Men schaamt zich voor niets meer. Waarom niet ineens alle bezittingen van de productieven opeisen? Als tegenprestatie zouden de beroepspolitiekers ons dan nog een reeks aanvragen kunnen laten invullen waarmede we aanspraak kunnen maken op een leefloon om niet te moeten verhongeren.

We dachten dat het plafond van belastingen reeds werd bereikt maar nu we vernemen dat we zelfs voor het bijwonen van een voetbalwedstrijd extra belastingen zullen moeten gaan betalen komen we tot het besef dat men ons uiteindelijk in de toekomst alles zal willen afpakken om het dan zogezegd te herverdelen onder de onproductieven; de minder begoeden en een grote reeks profiteurs.

Het is zielig te moeten vaststellen hoe ons land stilaan naar de afgrond aan het glijden is. Misschien moeten er nog méér jobs verloren gaan; méér middenstanders failliet gaan; méér winkels sluiten enz. opdat de ogen nog tijdig zouden opengaan. We vrezen echter dat de kans dagelijks toeneemt dat het dan te laat zal zijn!

Men zegge het voort …

image_pdfimage_print
Share

Reacties

Wat een geniale vondst? — 2 reacties

 1. Dat zijn nu “de resultaten” als men een minderheid de macht ‘geeft’ (om de postjes) over de meerderheid en dan nog aan een franskiljonse bende profiteurs.
  Kan het nog waanzinniger?
  Ja Ja Ja en nogmaals Ja.
  Wacht maar dat alle kassa’s moeten bijgevuld worden om dat allochtonengedoe aan de vreet te houden.
  Het gaat hier nog vuurwerk geven zelfs met grotere vlammen dan in Italië, Griekenland of Spanje, nog even wachten.
  In Brusselallahbath loopt al een partij rond die het de normaalste zaak van de wereld vind dat meisjes van 12 jaar uitgehuwelijkt mogen worden en dat ze een sluier moeten dragen als ze buiten komen, dat openbaar vervoer ‘gescheiden’ moet worden enz. enz. dat het komt van een bende onderontwikkelde primaten weten wij al heel lang alleen zien die slaapjanussen liggend in de grote slaapzalen het nog steeds niet!
  Dat hebben we ALLEMAAL TE DANKEN aan die misdaadorganisatie van die Youssef LeBlance die nota bene ook nog op onze kosten parasiteert. Blijkbaar is zijn keuzevak: “ALLES voor islam en ALLES tegen christenen” en de Vlamingen blijven die walgelijke organisatie maar financieren?????.

 2. Ik ben alvast razend benieuwd of deze vorm van oplichterij,één euri taks per bijgewoonde voetbal match,een rode kaart gaat krijgen van linkadoors zoals Kerbache,Almaçi,Mertens, Van besien en nog vele van die rode bavianen.Toen stad Antwerpen zijn inschrijvingstaks voor vreemde snuiters verhoogde was het kot te klein!Discriminatie en racsime waren de slogans.Ook het voerbalwereldje wordt gretig opgezocht door de onvermogende allochtoon al was het maar om amok en vandalimse te plegen.Vooruit Youssef El-Witthe..werk aan de winkel!
  Geen arco gesnotter bij het ballen gesjotter.
  mvg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *