De bedenkster van de meest overbodige kafkaiaanse wet

Voor hen die het ooit ‘mistten’ *, helemaal onderaan dit artikeltje een aanbevolen archieffilmpje dat nog niet zo lang geleden opdook in Reyers Laat.
Annemie Turtelboom, een jong, stuntelend opportunistisch trutteke, mocht ooit op TV, want ze stond op een verkiezingslijst, en ….werd ook verkozen.
En helaas, nog steeds herkozen. Ze is nu al enkele jaren vrouwelijke excuusministerin, en ik schreef er hier en op mijn blog meermaals over. Niet meer jong, nog even stuntelig.

turtelboomMaar leest u verder mijn krachtig taalgebruik vergevend en hopelijk begrijpend.

Turtelboom, de bedenkster van de meest overbodige kafkaiaanse wet die het truttenfeminisme en lesbische koppels van een dubbele familienaam moest voorzien.
Dat was haar belachelijke en enige ‘wapenfeit’, als minister van justitie nota bene nog wel. Een wet die haar eeuwig beroemd zal maken.
Er was blijkbaar bij justitie niets dat meer aandacht vergde.

Helaas voor ons werd ze ooit gered, de kiezer de mogelijkheid tot evaluatie ontnomen.
Het had haar anders vergaan, hadden de kiezers haar in al haar stunteligheid in actie gezien en gehoord. Dan was haar plaats uiteindelijk ingenomen door betere anderen, en was ons een domme overbodige wet en heel veel belastinggeld bespaard gebleven .
En eens verkozen, altijd verkozen ( tenzij bij een doodsmak). Er was niets beter voorhanden, moeten we concluderen. Alle beter kandidaten hadden waarschijnlijk een andere echte baan gevonden, ver weg van de politiek en olitici, waar iedereen mee lacht, behalve met hun loon.

Ook Freya Van den Bossche mocht met wat interventies van papa en de partijleiding ooit haar compleet in de mist gegane interview overdoen.
Was dat voor of na haar bekentenis als minister van begroting aan Leen Demarré op radio, dat ze niet eens wist wat de vierkantswortel uit 25 was?
Ach, het doet er niet toe. Het kiesvee leerde er ook toen niets van.

Echter zulke vrouwen dienen de zaak van vrouwen allerminst, in tegendeel zelfs. En ik weet: er bestaan veel slimmere vrouwen dan diegene die we in de politiek tegenkomen en die beslissen over ons lot, over meer dan 50 % van ons geld.
Dat geldt in deze branche ook voor de mannen.

Ik vraag me af, of iemand van het Vlaams Belang (als ze al op TV hadden mogen komen) ooit hulp had of  heeft gekregen van de journalisten en hun bazen?
Het tegendeel is waar, ze zouden die eerder actief tot struikelen hebben gebracht met suggestieve en acbterakse, perfide vragen .
Dat allemaal toont het zeer lage democratische gehalte aan van de VRT, en de media in het algemeen. Het gedrag van de VRT valt hierdoor te catalogeren als actieve politieke inmenging en verkiezingsvervalsing, en niet als journalistiek.

De kiezer werd/wordt gerold, en met hem de democratie. De schijndemocratie die daarvan het resultaat is zien we nu tot de derde macht verheven in de EU instellingen. De meeste kiezers ( en daar gaat het om) zijn onverschillig, hebben niet door dat zij niet kiezen, maar zoals bij een mentalist of een kaarten-goochelaar worden geleid in hun keuze.

Democratie vereist dat mensen met kennis van zaken, met voldoende eerlijke en ongefilterde informatie, met meetbare en weegbare elementen, in staat en opgeleid om zelfstandig en onafhankelijk te denken, zonder groots opgezette en met belastinggeld betaalde misleiding, zijn eigen oordeel en keuze kan maken

Zulke democratie wordt echter door de wisselende regerende partijen en, niet te vergeten, de Europese partijen en hun zittende parlementsleden, als gevaarlijk beschouwd. Dat hebben de jonge politici er van bij hun deelname, onwetend maar soms ook wetend, ingehamerd gekregen en geaccepteerd.

Ik vroeg me ook af, na het bekijken van ondersdtaand filmfragment, waar Bart De Wever ( die ik intellectueel vele malen hoger inschat dan Annemie) zou gestaan hebben zonder de Woestijnvis-TV-spelletjes. Ik vroeg me ook af of de VRT, met wat ze nu weten, die nog eens zou overdoen mochten ze de klok terugdraaien?

Politici worden jong gemaakt en gekneed in de achterkamertjes der eensgezinde politieke correctheid van de politieke partijen en de media. dat wordt ook bewezen door de vele zonen en dochters en kleinkinderen die in de politiekale gelanceerd worden. Zelden (eerder nooit) maken politici het dank zij hun kwaliteiten, evenmin door hun kennis, hun ervaring en mensenkennis die ze als jongeling nauwelijks kunnen bezitten. Alles wat ze voor hun 30ste weten, is wat hun werd ingelepeld via cursussen van proffen, incluis de onderliggende mening van de prof of de universiteit waaraan ze studeerden. Geen man ben je voor je 30ste, zelden een echte vrouw. En mensen van ruim boven 40 of 50 en ouder weten dat, als ze eerlijk zijn.

Een en ander van wat hierboven staat verklaart ook de hoge graad van nepotisme in onze politiek en in het bestuur. (Het lijkt soms alsof er opnieuw een tijdperk van nieuwe feodale adel voor de deur staat, zeker als men ook af en toe eens naar Wallonië kijkt)

* Ja, door de mist geen duidelijk beeld meer kunnen vormen. Vandaar de ‘-‘ . Al maak ik zulke fouten wel eens. Maar ik geef toe dat het verkeerd geïnterpreteerd kan worden als een fout, makkelijker dan in bvb “Tijdens de missverkiezing misste de miss de trap, viel miss en brak een been” Na jouw reactie en een like daarop heb ik overwogen om de tekst te veranderen. Er wordt in linkse en andere zich superieur voelende poco- kringen nogal gespot met taalfouten en gelijk de inhoud. Zij hebben bovendien geen gevoel voor subtiele humor als deze. Kris Van Spitael weet het en zal kunnen beämen: er zijn geen linkse komieken of grapjes. (toch?) En voor andere taalfouten: mijn oprechte excuus, maar let u vooral op de inhoud 😉 🙂
image_pdfimage_print
Share

Reacties

De bedenkster van de meest overbodige kafkaiaanse wet — 4 reacties

  1. Ja, door de mist geen duidelijk beeld meer kunnen vormen. Vandaar de ‘-‘ . Al maak ik zulke fouten wel eens. Maar ik geef toe dat het verkeerd geïnterpreteerd kan worden als een fout, makkelijker dan in bvb “Tijdens de missverkiezing misste de miss de trap, viel miss en brak een been” Na jouw reactie en een like daarop heb ik overwogen om de tekst te veranderen. Er wordt in linkse en andere zich superieur voelende poco- kringen nogal gespot met taalfouten en gelijk de inhoud. Zij hebben bovendien geen gevoel voor subtiele humor als deze. Kris Van Spitael weet het en zal kunnen beämen: er zijn geen linkse komieken of grapjes. (toch?) En voor andere taalfouten: mijn oprechte excuus, maar let u vooral op de inhoud 😉 🙂

  2. Als ik die raggenbol zag op TV greep ik steeds naar de afstandsbediening want het ge-orakel van die kip was degoutant, net hetzelfde met die homankip van NBA of die rode discoqueen uit het Gentse.
    Het ergste vind ik nog steeds als sommige mensen me zeggen “politiek interesseert me niet” dan geef ik steeds als antwoord “de politiek interesseert zich wel in je geld en bemoeit zich met alles in je leven”, enkele zeggen dan “je hebt gelijk maar wat kunnen we er aan doen?” waarop ik dan antwoord “wegstemmen”.
    Ik heb zo een vermoeden dat bij de eerstvolgende verkiezingen de NBA een flinke klap gaat incasseren en dat het VB gaat stijgen, hopelijk maak ik me niet blij met een dode mus…

  3. Een half jaar geleden maakte Krulleboom zich zorgen over het ijs in onze diepvriezers. Een stunt om de aandacht van het volk af te leiden van wat er werkelijk gebeurt. Terwijl de islam zich op gewelddadige wijze manifesteert en het westen dreigt platgewalst en verpletterd te worden door een krankzinnige ideologie, roept Krulleboom de mensen op om hun diepvriezers te ontdooien. Een goeie truc om de verontwaardiging over het moslimterrorisme te laten wegebben.

  4. In de tijd dat de dieren nog spraken, en wij naar de IJzerbedevaart gingen zagen wij ooit Bert Ansjo(vis) geïnterviewd worden door de VRT. Uit nieuwsgierigheid zijn we toen blijven staan. tot 3x toe moest hij opnieuw beginnen om een vraag te kunnen beantwoorden. Zoals a. griffon terecht schrijft, ook ik zie het bij het Vlaams Belang nog niet gebeuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *