Verkeersagressie met dodelijke afloop

GVA schrijft dat de 22-jarige die zaterdag te maken kreeg met verkeersagressie op de Noorderlaan niet is overreden door zijn belagers maar wel door zijn eigen neef. Met die neef aan het stuur, en nog een tweede passagier, zat het slachtoffer in de wagen toen hij het aan de stok kreeg met acht Nederlanders. Op die schermutseling volgde een dramatisch ongeval.

(Noot van de redactie: ja wadde!)

Twee auto’s met Nederlandse nummerplaat en in totaal acht mensen aan boord, reden het groepje Antwerpse Turken (onder wie het latere slachtoffer) tot twee keer toe klem op de Noorderlaan: een eerste keer ontstond er ruzie aan de Ijzerlaan. Een tweede keer, een eind verderop, kwam het tot een vechtpartij waarna de Antwerpse jongeren in hun auto sprongen en wegvluchtten.

De bestuurder besefte op dat ogenblik niet dat zijn eigen neef niet mee aan boord zat en, erger nog, neergeslagen voor de wagen lag. Mustafa Duzgun, Musti voor de vrienden, werd twee keer per ongeluk overreden. Er kon voor hem geen hulp meer baten.

De neef en de andere inzittende zijn zich achteraf gaan aangeven. In paniek probeerde de bestuurder de dodelijke afloop van het incident in de schoenen van de Nederlanders te schuiven. Maar vrij snel gaf hij de politie de juiste versie. Het onderzoek loopt nog volop.

De inzittenden van de Nederlandse wagens worden op dit ogenblik opgespoord. Ze hebben op z’n minst verkeersagressie gepleegd, en worden ook verdacht van opzettelijke slagen en verwondingen.

* * *

Wat er juist is gebeurd weet ik niet maar ik heb zo het vermoeden dat er zich een grote panieksituatie heeft voorgedaan op het ogenblik van de feiten. De Antwerpse Turken (zo is de officiële benaming nu, denk ik want het wijzigt gedurig) hebben iets meegemaakt wat zij nog niet dikwijls voorhadden. Zij kwamen in een situatie terecht waarin zij in de minderheid waren en dat zijn zij niet gewoon.
Meestal zetten zij een grote bek op maar hier 3 tegen 8 dan gaan zij liever lopen. En ja in panieksituaties gebeurt er al eens gemakkellijk een ongelukje, zoals nu blijkt.

Dat men de schuld in de schoenen van de vermoedelijke Nederlandse …… (naar eigen keuze in te vullen) probeerde te leggen doet weinig terzake. Dat zal ook nog wel door de paniek zijn gekomen.

Dit alles neemt natuurlijk niet weg dat hier weer iemand is overleden en dat had niet hoeven te gebeuren. Maar ja “jongeren” ze hebben toch allemaal zo’n kort lontje nietwaar.

 

image_pdfimage_print
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *