Mededeling door de keuning.

Waarde landgenoten, De keuningin en ikzelf moeten tot onze spijt een droeve mare bekend maken. Zoals U weet bezitten we ergens in onze lieflijke ardennen een stulpje dat we ter beschikking stelde van het plaatselijke ocmw om er asielzoekers tijdelijk in op te vangen.

Liefst en famillie, vader moeder en hun vele kientjes. waarde landgenoten

De koningin en ikzelf ontvingen van het ocmw maandelijks een huurvergoeding hetgeen een welgekome surpluske was op ons karig maandelijks leefloon.

Echter is er een nu een kink in de kabel gekomen want reeds enkele tijd is de “chauffage” stuk en kan het goed niet meer verhuurd worden daar de koude en kilte er nu vrij spel heeft. Gezien onze krappe budgetaire mogelijkheden kunnen we deze herstellingskosten niet betalen, meer nog.. het plaatselijke ocmw wil deze kosten niet op zich nemen en weigerd zelfs ons afbetalingsplan in deze te aanvaarden.

Het stelt ons droeve en triestig om zoveel onbegrip van de bevoegde diensten die aldus een woonst voor nieuwe Belgen laten verkommeren. Nog erger en zwaarder om dragen is het feit dat de keuningin en ikzelf niet bij onze kinderen noch aangetrouwde famillie terecht kan om een leningske los te peuteren om de chauffage te laten herstellen. Tante Faby is sinds die onduikings affaire zo gepikeerd dat ze haar intrek in de kapel genomen heeft en niemand meer wil zien of spreken, alleen God en de paus..en dan alleen via de gsm!

Ons Astrid zit ook op haar centen nu haar dotatie dreigt op te drogen. De Flip heeft een peperdure kroon besteld om zijn nakende blijde intrede de nodige luister te geven en bij onze Lorre moet ik zeker niet aankloppen want die is nog te gierig om toiletpapier te kopen.. die veegt zijn gat af met de reclame folders die wekelijks in zijn bus vallen. Hij is zelfs niet te benauwd om stiekem s’ nachts deze bij zijn buren ook uit de bus te peuteren. Zeker nu hij terug is van zijn ski accident waarbij hij acute aanvallen van diarree aan overhoudt.

Het zit de keuningin en mezelf echt niet mee sinds mijn kerstmis toespraak. Onheil en tegenslag zijn sindsdien niet uit de lucht voor ons… alsof de duivel er mee gemoeid is! Neen,waarde landgenoten, dit is geen fabeltje of vroege aprilgrap. De chauffage in ons huizeke is echt kapot *..begot! *

Vandaag gelezen in de media en nog niet gecensureerd!

image_pdfimage_print
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *