Hoe kan iemand nog geschokt zijn, Bart De Wever?

  • Het Westen, met name Europa, is nog steeds ‘verrast’ elke keer als er een nieuwe terroristische aanslag plaatsvindt, alsof het steeds de eerste is!
  • “We importeren islamitisch extremisme, Arabisch antisemitisme, nationale en etnische conflicten van andere volkeren, en bovendien een bevolking met een ander begrip van samenleven en wetten.” ( Uit een gelekt Duits inlichtingen-document.)
  • De huidige generatie van Europese politieke leiders hebben een gebrek aan verantwoordelijkheid tentoongesteld dat bijna kinderlijk is.

Een van de meest verrassende aspecten van de terreuraanslagen van afgelopen vrijdagavond in Parijs is, hoe “diep geschokt” de leden van de Europese politieke establishment lijken te zijn.

Angela Merkel, David Cameron en de Paus spraken reeds hun medeleven uit – en hun “diepe geschoktheid” – in deze goed gecoördineerde, stadsbrede terreuraanslagen op zes verschillende plaatsen in Parijs, dat terwijl ik begin aan dit schrijven ten minste 128 levens en meer dan 200 gewonden telt. De Franse president François Hollande bevestigde dat de Islamitische Staat-terroristen aanvallen uitgevoerd hadden met zelfmoordaanslagen, handgranaten en geweren. Volgens getuigen hoorden ze de terroristen schreeuwen: “Allahu Akbar” (Allah is de Grootste) en “Dit is voor Syrië’, terwijl ze schoten in het publiek bij het Bataclan Theater, waar een rockconcert aan de gang was.

Politie blokkeerde vrijdag de straten in de buurt van de terreuraanslagen in Parijs, Frankrijk. (Afbeelding, bron: RT video screenshot)

Hoewel het letterlijk de afgelopen vijftien jaar in bloed op de muur van het Westen geschreven werd, met name Europa, is het nog steeds verrast, elke keer weer, als een nieuwe terroristische aanslag plaatsvindt, alsof het de eerste is.

Na 9/11 in de Verenigde Staten; en na de trein-bomaanslagen in 2004 in Madrid met bijna 200 doden en 2000 gewonden; en de aanslagen van 2005 op de Londense metro waarbij 56 mensen werden gedood en 700 gewond, laten de wereldleiders geen denkbaar excuus liggen om geschokt en verrast te reageren op het massale terrorisme dat zich middenin de westerse hoofdsteden afspeelt.

Nog onlangs, een maand geleden, zei Andrew Parker, directeur-generaal van de Britse MI-5, dat de terreurdreiging in het Verenigd Koninkrijk al meer dan drie decennia op het hoogste niveau stond en “groeide”. De Britse politie en inlichtingendiensten hebben in het afgelopen jaar alleen al ingegrepen bij het verijdelen van zes terroristische complotten. “Dat is het hoogste aantal dat ik me kan herinneren in mijn 32-jarige carrière, zeker het hoogste aantal sinds 9/11,” zei hij. “Het is een dreiging die blijft groeien, vooral als gevolg van de situatie in Syrië, en het beïnvloed onze veiligheid.”

In plaats van in Groot-Brittannië gebeurden deze aanvallen in Frankrijk. Ze kunnen ook gebeuren in Duitsland, waar de politie de arrestatie bekendmaakte van een man waarvan zij geloven dat hij verbindingen heeft met de aanslagen in Parijs. Onlangs heeft de krant Welt Am Sonntag waarschuwingen van de inlichtingendienst aangehaald dat “de integratie van honderdduizenden illegale migranten in Duitsland niet meer mogelijk is in het licht van het aantal reeds bestaande parallelle samenlevingen.” “Parallelle samenlevingen” verwijst naar islamitische gemeenschappen die weinig of geen contact hebben met de rest van de samenleving in het gastland. Volgens een inlichtingendocument verkregen door Welt am Sonntag: “Wij importeren islamitisch extremisme, Arabisch antisemitisme, nationale en etnische conflicten van andere volkeren, evenals een ander begrip van de samenleving en de wetten.” Heel onheilspellend, maar het inlichtingendocument zei verder dat “de Duitse veiligheidsdiensten… niet in de positie zijn om deze geïmporteerde veiligheidsproblemen, en daarmee de reacties als gevolg daarvan, voor de bevolking van Duitsland op te lossen.”

Al in februari werd in verschillende Europese kranten gemeld, waaronder de Britse Daily Telegraph, dat ISIS Europa bedreigde met een instroom van 500.000 immigranten, die onder hen verborgen ISIS-agenten zou omvatten, om chaos op het continent te veroorzaken.

Verbazingwekkend genoeg hebben de Europese leiders echter toegestaan dat de huidige golf van migranten hun landen ging overspoelen. Veel van deze migranten verbergen zich, vaak ondergedoken in de buitenwijken van deze “parallelle samenlevingen” waar de Europese autoriteiten niet in staat zijn met hun verblijfplaats rekening te houden.

In september vertelde een Syrische ISIS-smokkelaar aan de Britse krant The Express, dat meer dan 4000 geheime ISIS-schutters de Westerse landen waren binnengesmokkeld, en “klaar” staan in de hele Europese Unie. Hij zei ook dat de undercover infiltratie het begin was van een groter plan voor het uitvoeren van aanslagen in het Westen, naar verluidt als vergelding voor de door de VS geleide coalitie met hun luchtaanvallen tegen ISIS.

In september schatte de Libanese minister van Onderwijs, Elias Bou Saab, dat er duizenden ISIS-“radicalen” zitten onder de 1,1 miljoen Syriërs die momenteel in de vluchtelingenkampen zitten. Hij voorspelde dat een op de 50 migranten lid is van de terreurorganisatie. Hoewel de minister op dat moment toegaf dat hij geen vaste informatie had over de infiltratie van vluchtelingen, zei hij: “Mijn onderbuikgevoel is dat ISIS een operatie voorbereidt om naar Europa en andere plaatsen te gaan.”

De terreuraanslagen in Parijs zijn een direct en betreurenswaardig gevolg van politieke lafheid en traagheid. Politici zijn niet in staat of niet bereid om de problemen bij hun rechtmatige naam te noemen. De politici schuwen het om bezig te zijn met de enorme veiligheids- en sociale problemen die de islamitische immigratie naar Europa en het Westen heeft veroorzaakt en blijft veroorzaken.

Bij het zien van het islamitische terrorisme dat het Westen al meer dan een decennium lang heeft ondervonden, heeft de huidige generatie van de Europese politieke leiders een onverantwoordelijkheid en gebrek aan leiderschap tentoongesteld, dat bijna kinderlijk is ten opzichte van de ongecontroleerde immigratie van moslims naar het Europa met zijn vrije open grenzen. De vraag is of de terreuraanslagen in Parijs uiteindelijk nog zullen neerkomen op een ‘wake-up call’ voor het politieke establishment van het Westen.

h/t Judith Bergman

Wij kunnen er met ons gezond boerenverstand ook niet meer bij. New-York op op 11 september 2001 was toch duidelijk genoeg. Of niet soms?  Nadien volgden onder meer Madrid, Bali en Londen. Duidelijk toch? Hadden de boven ons gestelde beroepspolitiekers toen prut in hun ogen, of wat?

Het sterke van dit verhaal is dat NVA-minister Liesbeth Homans het onlangs, amper een week voor de aanslagen in Parijs en amper 10 maanden na de moorddadige moordaanslag op de redactie van een Frans weekblad, het nodig vond om maar liefst dertig bijkomende tempels van crimineel islamgeweld in Vlaanderen te gaan sponsoren op kap van de Vlamingen. Hier worden wij echt woest van.

Het lijkt wel of zij de Vlamingen in het gezicht spuwt of erger!!

De praatjes van Bartje De Wever zijn pogingen om het gedrag van de ministers van zijn partij te laten vergeten. Zijn discours staat lijnrecht tegen de echte acties van de NVA-ministers op het terrein. Voor wie neemt hij de Vlamingen! Voor imbecielen?

image_pdfimage_print
Share

Reacties

Hoe kan iemand nog geschokt zijn, Bart De Wever? — 3 reacties

  1. Volmonds, doch… met verdriet-in-het-hart: JA (!) de Vlamingen zijn grotendeels onnozelaars (vertaling van imbéciles) want…INDIEN zij hun verstand hadden gebruikt in het kieshokje, dan hadden zij nimmer voor de N-va (of een àndere schertspartij)gestemd.

  2. Het is toch “overduidelijk” waardoor die tsunami’s, overstromingen, afbrokkelen van berkketens zich steeds meer voordoen!!!
    Het zootje continentverwoesters, lees: onbekwaam politiek en zichzelf op een laddertje geplaatste parasieten staan de hele dag, week, maand, jaar te schokken en dat veroorzaakt nu eenmaal heftige trillingen, we voelen aan onze zetel als we s’ avonds tot rust willen komen, rust de nodig is na een dag in angst geleefd te hebben want het zien van vreemdelingen wekt al een hoop angst op.
    Gelukkig is er een gezegde dat steeds bewaarheid wordt nl: “Loontje komt om zijn Boontje”, mocht ik momenteel ‘aanwezig’ zijn in dat EU gedrocht (want werken is daar onbestaande) dan was ik nu volop bezig met ‘fatsoenlijk’ werk te zoeken, werk wat niet onder parasitisme valt dus werk in de privésector.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *