Gevangenisdirecteur wil gevangenissen afschaffen en fietsenmakers aan de bedelstaf.

Dat er gekken vrij los lopen wisten we al. Maar dat ze het tot gevangenisdirecteur konden schoppen hadden we in de verste verten nooit durven vermoeden. Nu is het zo ver!

Volgens het Nieuwsblad (http://tinyurl.com/cfmb9r7) pleit een zekere Hans Claus, gevangenisdirecteur in Oudenaarde, voor het afschaffen van de naar zijn mening ‘onpersoonlijke’ en ‘onbetaalbare’ gevangenissen. Er zouden volgens dit heerschap 900 detentiehuizen moeten gebouwd worden én verspreid onder de bevolking. Met zijn revolutionair plan wil hij gedetineerden in woonwijken plaatsen.

‘We moeten naar een veel persoonlijker aanpak van de gevangenen.’ verklaarde deze gevangenisdirecteur die zijn voorstel om het gevangenisbeleid grondig te veranderen innovatief vindt. Claus wil gedetineerden zo in de maatschappij “activeren”, bijvoorbeeld door ze als fietsenmakers of groenarbeiders te laten werken. Dat alle échte fietsherstellers en daarmee hun hele gezin daardoor automatisch failliet gaan en een groot deel van de groen- en tuinindustrie even automatisch werkloos wordt zal deze oen worst wezen. Wie de centen zal ophoesten voor zijn dementerende linkse luchtspiegeling ook.

Het zal hem allemaal worst wezen. De gevangenen zijn immers geen gevangenen meer, maar moeten veel persoonlijker aangepakt worden. Elk van hen is een gedetineerde die overdag in een stationsbuurt kapotte fietsbanden herstelt of die “in samenspraak met de buurt het parkje of het basketbalterrein onderhoudt.” Het staat er echt! Net alsof elke modale stationsbuurt of park automatisch gezuiverd is van elke vorm van criminaliteit! (!) Deze hansworst staat duidelijk met beide benen buiten de modale realiteit.

Uiteraard moeten ze ’s avonds niet in een grote gevangenis overnachten, maar in een kleine leefgroep in een aangepast detentiehuis, midden in een woonwijk. Hoe het er daar ’s morgens (die volgt op de nacht ha, haha) aan toegaat licht mijnheer “de directeur” in het Nieuwsblad niet verder toe.

Na de ochtendgymnastiek en een verfrissende douche pas geperst appelsiensap misschien, gevolgd door een tikkeneitje met vers gebakken toast of een croissantje of drie en arabica-koffie à volonté, met een doos of drie kaviaar met stokbrood en een sixpack pilsjes in de schoofzak voor onderweg?

‘De gevangenissen die we alsmaar blijven bouwen’ zijn veel te groot, onbetaalbaar en staan een persoonlijke benadering van een gedetineerde in de weg zo vindt deze fantast. Een individueel plan met het oog op een snelle herintegratie in de maatschappij is nochtans de kerntaak van een gevangenis, maar daar wordt niet aan voldaan.’ orakelt hij. gevangenisdirecteurfoto © het Nieuwsblad

Nee mijnheer de directeur uw taak, de kerntaak van elke gevangenis, is een gevangenzittingstraf uitvoeren en daardoor de maatschappij beschermen tegen herhaling. Herintegratie kan slechts een bijproduct zijn van een bewustwording van de plicht in hoofde van de gedetineerde om slachtoffers tot de laatste cent te vergoeden. Maar daarover zal ik uw flutboekje allicht met geen woord over gerept worden.

En nu komt de aap uit de mouw ook Jos Van der Velpen, voorzitter van de Liga voor Mensenrechten, schreef mee aan dit voorstel tot vernieuwde detentie! Het kwestige boekje zou er gekomen zijn na twee jaar brainstormen met wetenschappers, studenten, politici, architecten en gedetineerden en zou ook concrete financiële berekeningen, maquettes,gevangenis juridische voorstellen, een personeelsplan en infrastructurele antwoorden bevatten. Wie zou al deze “wetenschappers”, ”politici” en “architecten” betaald hebben voor het produceren van zulke nonsens? Dexia of Belfius?

Van der Velpen kotst inmiddels de miljoenen politieke gevangenen in de “dar al islam” en al de overige slachtoffers van, meestal linkse, dictatoriale regimes recht in hun gezicht. Met een crimineel “brain”is het moeilijk stormen, nietwaar?

In de bouwsector ziet Claus alhier inmiddels duidelijk een kans: “Ik pleit voor de bouw van detentiehuizen, meer bepaald zo’n 900, waar groepjes van 10 à 15 gevangenen in ondergebracht worden” zou hij verklaard hebben. Hij wil daarbij gebruik maken van de ‘honderden’ leegstaande gebouwen van de overheid en denkt daarbij aan een oud cinemacomplex, een ingesloten parking, kleine fabriekjes, noem maar op.

Hij maakt zich sterk dat zijn voorstel geen eurocent meer kost dan het huidige ‘inefficiënte’ gevangenisbeleid. Hierdoor wordt het duidelijk dat deze man liegt of compleet geschift is. Het is ook niet ondenkbaar dat hij een eindeloopbaan aan het plannen is als WO geestelijk invalide, op kosten van diegenen die nog wel productief zijn in het gevangeniswezen. Hopelijk weet hij tenminste wat een wanbedrijf is.

Als ik de top van het Gevangeniswezen een goede raad mag geven: hou deze Claus goed in de gaten en aarzel niet ten gepaste tijde klacht neer te leggen wegens poging tot oplichting en geheime verstandhouding van een ambtenaar met criminelen. Op de juiste plaats zit hij al. Herintegratie in de maatschappij kan dus bij de uitvoering van zijn straf onmogelijk een probleem opleveren.

Dank aan: Kristinlavransdochter

image_pdfimage_print
Share

Reacties

Gevangenisdirecteur wil gevangenissen afschaffen en fietsenmakers aan de bedelstaf. — 4 reacties

 1. Nog érger!!!

  De zever om 11,00 op de wekelijkse rustdag, maar voor ’t zelfde kan je je een ganse week misselijk voelen!!

  Toen ik witte jef bezig zag en HOORDE, begon m’n maag te tollen: dé gestapo voor de Vlamingen!!

  BINNENLAND
  ‘Verplicht inburgeren op basis van afkomst is discriminerend’
  zondag 10 maart 2013, 15u37Bron: BelgaAuteur: bvb
  REAGEER320 AANRADEN 34
  DELEN
  BEWAAR
  CORRIGEER
  E-MAIL
  PRINT

  BELGA

  BRUSSEL – Jozef De Witte van het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en voor Racismebestrijding (CGKR) vindt het “onverstandig”, en zelfs discriminerend om Roma te verplichten om een inburgeringscursus te volgen. Dat zei hij in De Zevende Dag als reactie op het plan van minister van Inburgering Geert Bourgeois (N-VA).
  Omdat Roma en migranten uit Oost-Europa EU-burgers zijn, kan ons land hen niet verplichten om een inburgeringscursus te volgen. Minister Bourgeois wil dat veranderen.

  “Dat zou onverstandig zijn”, zegt De Witte in De Zevende Dag. “Het is per definitie discriminerend. Volgens het Vlaamse decreet kan men geen onderscheid maken op grond van nationale of etnische afstamming. Als de minister alleen de Roma wil aanpakken, moet hij de Roma identificeren en aan raciale selectie gaan doen.”

  De Witte hekelt daarbij het verplichtende karakter van de inburgering. “Ten eerste moet je mensen dan precies identificeren. En door hen in te delen in rubrieken doet u mensen onrecht aan. Waarom zou een Portugees zich sneller integreren dan een Roemeen?”, aldus De Witte. “Ten tweede, als je een verplichting invoert, dan kan u niet anders dan een algemene cursus maken. Terwijl uit alles blijkt dat enkel maatwerk werkt.”

  Minister Bourgeois zegt dat zijn voorstellen niet enkel betrekking hebben op Roma, maar op alle EU-burgers. “We registreren niet op basis van etnie. Ons voorstel – dat weinig kans heeft want Europa heeft er geen oren naar – heeft betrekking op alle EU-burgers, al zijn de Roma daarin de moeilijkste van de moeilijkste categorie.”

  Volgens Bourgeois stelt De Witte de verplichte inburgering ook te negatief voor. “Inburgering is maar een deel van het integratiebeleid. We willen mensen met ons beleid sterker maken en kansen geven”, aldus de N-VA-minister. CGKR-directeur De Witte heeft naar eigen zeggen moeite met de “newspeak waarbij men een verplichting wil voorstellen als een kans.”

  ‘Bron DS.)

 2. Die directeur is al even gek als z’n geboefte ofwel lijdt hij aan een delirium! Dat men presto subito twee derden van de bevolking/gevangenissen leegmaakt en men houdt onze autochtonen binnen de muren!! Al het gespuis dat enkel maar naar hier komt om te roven, te moorden, heibel te maken etc…op enkele vliegtuigen zetten, richting afkomst en de klus is geklaard: weer plaats voor ons eigen ‘acolieten’ die weer ruimte zat hebben!!

 3. Om met kennis van zake de reactie van Hans Claus te kunnen beantwoorden, dient men te weten wie die man feitelijk is…en vooral : spreekt hij voor zichzelf of voor derden?. Dergelijke uitspraken gebeuren niet zo maar. Op het eerste zich gaat het hier om de toepassing van het motto van Lenin : “de bandieten zijn de beste revolutionairen.” Verspreid ze over het ganse grondgebied, tussen de bevolking, via “open deur huizen” om vandaar te dienen als stoottroepen die de autochtone middenklasse moeten terroriseren en plunderen. Met een politie, die opnieuw de veredelde burgerwacht is van voor 1914, is het succes gegarandeerd. Deze Claus is dus een gevaarlijk man, met een verborgen agenda, die iedereen voor “nuttige idioten” neemt (cfr de uitspraak van Lenin).
  De “reintegratie” in de maatschappij is “zever van de bovenste plank”. De zaak is in feite heel eenvoudig : “een appel die rot is , blijft rot”. Er is echter wel een andere oplossing: een zoutmijn in Siberië, met als basisregel :” niet werken, niet eten, en meer slaag dan eten”. Succes is gegarandeerd.

 4. Zou het niet beter én goedkoper zijn die idioot te interneren?
  Die is echt behoorlijk ziek in het koppeke en zeggen dat zoiets gevangenisdirecteur is????
  Momenteel zijn ze op zoek naar miljarden (want Europa eist dat???), dat ze die weer gaan zoeken bij de werkende klasse uiteraard in de privé-sector is al een hele tijd geweten.
  Waarom moeilijk doen als het eenvoudig kan?
  Eenvoudig zou anders miljarden opbrengen door:
  a- alle instellingen te sluiten die geen enkele toegevoegde waarde hebben.
  b- door alle illegalen, criminelen van vreemde origine en alle vreemdelingen die niet kunnen voorzien in hun eigen onderhoud van ons grondgebied te verwijderen.
  c- door privé-sector en publieke sector één statuut te geven met daaraan gekoppeld één en dezelfde pensioenberekening die dan geplafoneerd wordt op een bepaald bedrag van bvb 3.500 euro idem dito voor IEDEREEN dus ook politiekers.
  Dat dit moet gaan plaatsvinden met ± 50% minder in de publieke sector is een feit want die sector kost bakken geld en brengt niets op.
  De miljarden liggen voor het oprapen die dan kunnen gebruikt worden voor loonlasten verlaging, loonkosten verlaging, verhoging van de pensioenen en verlaging van de staatsschuld wat goed is voor de economie.
  Welke partij maakt er werk van? Ze krijgt mijn steun en stem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *