Georganiseerde armoede is het grote gevaar !!

Georganiseerde armoede is het grote gevaar voor de toekomst van vele landen !!

Feitelijk komt het er steeds op neer dat het de beroepspolitiekers zijn die alles kapot maken. Als men even nadenkt is het niet moeilijk om te begrijpen waarom de geschiedenis zich steeds herhaalt.

Beroepspolitiekers willen hun macht nooit meer afgeven nadat ze hebben geproefd van de talrijke voordelen van het beroep van politieker. In geen enkel ander beroep kan men zo veel verdienen door alleen maar steeds te babbelen en te beloven. Het probleem zit hem in dit laatste namelijk: het beloven !

De kiezers horen liever goed nieuws dan slecht nieuws. Nadenken doen ze meestal niet en bijgevolg willen ze steeds maar opnieuw de zinloze beloften van de beroepspolitiekers blijven geloven. Om de kiezers in hun macht te krijgen wil men hen maar steeds duidelijk maken dat de overheid steeds meer taken op zich moet nemen omdat de kiezers het zogezegd zelf allemaal niet meer kunnen bolwerken. De best renderende investering blijkt nu te zijn om te trachten arm te worden. Eens dat men zogezegd arm geworden is hoeft U niet meer bij te dragen tot de gemeenschapskosten en betaalt de overheid alles voor U. Zonder één frank of Euro te investeren krijgt U van alles toegeschoven. Het is deze evolutie die onze westerse landen snel aan het kapotmaken is. Het beste voorbeeld is de sterke achteruitgang van de USA gedurende de laatste jaren. De barometer is het aantal “armen”.

Onder president Reagan betaalden 19% van de Amerikanen geen cent aan de federale overheid. Inmiddels zorgden duizenden beroepspolitiekers in de USA ervoor dat allerlei initiatieven werden genomen om de bevolking duidelijk te maken dat ze dankzij de overheid van alles konden “krijgen” zoals het populaire food stamp programma. Het volstond te verklaren dat men niet méér verdiende dan een bepaald maximum. Onder president Clinton steeg het aantal zogenaamde “armen” tot 25%. Onder het beleid van zijn opvolger Bush zwol dit aantal aan tot 30%. Maar de absolute koning van de beloften is namelijk president OBAMA. De mond van die man is getraind om allerlei beloften te maken. Sinds jaren beloofde hij méér food stamps; meer gratis ziekteverzorging; méér uitkeringen voor Jan en klein Pietje. Resultaat: VANDAAG betaalt er in de USA 47% van de amerikaantjes geen cent federale belastingen meer !! De tekorten op de staatsbudgetten worden ondraaglijk. Men is dus in een situatie gekomen dat men ofwel een ander laat werken voor U ofwel dat men zelf moet gaan werken om een andere amerikaan te laten profiteren van uw arbeid.

Iedereen weet nu dat die trein nog moeilijk kan gestopt worden en men over afzienbare tijd méér dan 50% van de bevolking gaat hebben die NIET meer deelnemen aan de algemene gemeenschappelijke uitgaven. Wij zijn geen specialist in de materie maar het blijkt dat onder president OBAMA zoveel idiote beslissingen werden genomen dat de USA in de zeer nabije toekomst haar titel van sterkste wereldland zal moeten inleveren en dat men daar als gevolg van het permanent gepamper door de beroepspolitiekers nog véél zwarte sneeuw zal gaan zien.

Men zegge het voort,

image_pdfimage_print
Share

Reacties

Georganiseerde armoede is het grote gevaar !! — 5 reacties

 1. @Stradi,
  Inderdaad beste,ik viel in herhaling.Sorry.
  Waarschijnlijk een ouderdomsverschijnsel.
  Zal beter opletten.
  Groetjes.

 2. De geschiedenis blijft zich herhalen.
  In de jaren 50-60 vroeg de burgemeester aan de pastoor om uit de problemen te komen:
  “Hou jij ze dom dan hou ik ze arm”.
  In de jaren 2012-2013-2014 zal het nog steeds van dat zijn, blijkbaar hebben Vlamingen daar behoefte aan? Ik niet, laat dat duidelijk zijn.
  Als ik dat toneel zie in Rome en ik leg daar het EU toneel naast, het federaal totneel én het Vlaams toneel dan zie ik dat er tot op heden nog steeds hetzelfde theater gespeeld wordt.

  Het vuile spel van ACV/W én co MOET bedekt blijven en zal bedekt blijven, daar zorgen die grootste huichelaars op Vlaamse bodem wel voor, ze zijn terug te vinden bij CD&v, vLD, spa en groen.
  Het verraad van Rutten lag er gisteren meters dik op, een mens met een beetje fatsoen zou opstappen maar dat is nu net hetgeen ontbreekt bij politiekers nl. FATSOEN & RESPECT VOOR DE BURGERS, DE BELASTINGBETALERS.

 3. Vergeten we zeker ook niet Jimmy Carter die een lumineus idee kreeg om de geesten voor zijn verkiezingen gunstig te stemmen. De pinda boer beloofde (èn verkreeg!) een wet die ELKE Amerikaan het recht gaf om een eigen woning te verwerven,t.t.z. de banken waren verplicht een lening toe te staan aan elke Bill of Amanda die er om vroeg. Deze maatregel heeft zijn waanzin goed bewezen want vele Amerikanen dachten dat de bomen tot in de hemel groeiden, kochten een huis dat ze in de vertste verte met hun inkomen niet konden afbetalen en gingen op de fles.
  De daaropvolgende crisis gaf de resterende drenkelingen de nekslag en vele huizen werden door de banken aangeslagen die ze…niet meer kwijt konden of met fors verlies. Nu nog staan er overal in de states massa’s huizen op een koper te wachten. Dat de gulheid van de president pindaboer de banken later een zure kater bezorgde hoeft geen betoog. Sinterklaas spelen is altijd plezant zolang het speelgoed betaald wordt..
  mvg.

 4. Het artikel van Freddy Van Gaever en de reactie van Stradi onder “Brief uit Polen”

  doet me steeds meer met weemoed terugdenken aan de eerste keer dat ik een prachtig duizend bladzijden tellende meesterwerk las: “Atlas in Staking”.

  Ayn Rand beschreef al in 1956 -weliswaar in de vorm van een spannende roman- de situatie zoals ze zich nu meer en meer voordoet in het echt.

  Dit unieke meesterwerk is in 2007 terug uitgegeven door boekenmaker.nl en in 2012 door Luitingh Sijthoff als ‘De kracht van Atlantis’.

  Nadenken doen de meesten onder ons spijtig genoeg meestal niet en door de dagdagelijkse dosis leugenachtige indoctrinatie van de gegijzelde persmedia blijven ze geloven dat de gebraden kippen zo maar door de lucht vliegen en de soep, het bier en de wijn uit de grachten kan geschept worden zoals in het land van melk en honing.

  Echter, steeds minder gevers produceren en presteren steeds minder, maar steeds meer nemers eisen en nemen ook steeds meer.

  Dat brengt de politieke kaste in de gelegenheid en de verleiding uit eigenbelang en voor eigen gewin een situatie te scheppen die onvermijdelijk leidt naar dictatoriale overheidsinmenging (zoals de-eerlijk-deel-wet), stagnatie, onderdrukking, censuur en armoede. Voor de politici blijft de kaviaar beschikbaar en de champagne de hele tijd vloeien.

  Rand maakte het zelf mee onder Lenin, zag het gebeuren onder Stalin & Hitler en waarschuwde er voor in Atlas Schrugged, haar litterarire meesterwerk waarin de kern zat van haar in Europa doodgezwegen, weg gehoonde of onder de mat geveegde filosofie: het objectivisme.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *