Vrijheid van meningsuiting

Ik zal nog eens mijn pijlen richten op een van de grootste ondingen die onze democratie overwoekert en ons tot in de ziel raakt – het zogenaamde Centrum voor de Gelijkheid van Kansen en voor Racismebestrijding, nu met nieuwe naam UNIA om haar verleden te camoufleren.

Voor elke rechtgeaarde democraat is het bestaan van zo’n centrum een ongekende schandvlek op een van de basiswaarden van onze samenleving – de vrijheid van meningsuiting. Deze vrijheid is een van de mooiste vruchten van de eeuwenlange strijd die de Europese Verlichting heeft gevoerd tegen de knevelarij van de autoritaire overheid en het godendom van de religieuze breinpolitie.

Geef toe – wat is het Centrum? Een met belastinggeld betaald instituut dat bepaalt wat vrije burgers al dan niet mogen denken of zeggen – welke echte vrijdenker en kosmopoliet kan zo’n monstruositeit ooit aanvaarden?

Een open en democratische samenleving die beweert gebaseerd te zijn op de vrijheid van de burgers en op de vrije meningsuiting is absoluut niet verenigbaar met een door belastinggeld gefinancierde breinpolitie – die bovendien al te vaak de schijn wekt met twee maten en twee gewichten te meten.

Het zogenaamde Centrum voor de Gelijkheid van Kansen en voor Racismebestrijding, nu UNIA, schendt door zijn bestaan zelf de fundamentele basisrechten van elke vrije burger in dit land. Het bestrijden van een door de overheid goedgekeurd en gefinancierd “instituut voor correct denken” is daarom een absolute plicht voor elke democraat.

image_pdfimage_print
Share

Reacties

Vrijheid van meningsuiting — 2 reacties

 1. Of om Luc van Ballenberghe op Twitter te citeren.
  ” Je kunt tegen een sloerie “dame” zeggen, maar het blijft een slet.”
  Beter zou in de naamsverandering (CGKR>Unia) niet kunnen benoemen.

 2. Stradi, zolang als die misdaad- en profitariaat instelling bestaat zolang lever ik er al strijd tegen, een schandvlek op onze beschaving is dergelijke instelling, die is zelfs gevaarlijker dan de rode en groene ratten.
  Wie ruimt die schandvlek op???
  CD&V ?
  VLD ?
  NVA ?
  VB ?
  Ik tip op de laatste en geef daarom ook mijn stem eraan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *