politiek correcte nonsens aka hersenspoelingen

Ik heb weer eens totale en dus meer dan vermoedelijk indoctrinerende nonsens gelezen, maar dergelijke brol en bagger wordt dagelijks sluiks en achterbaks uitgestort op het onvolwassen kinderlijke brein van onze eigen kleuters, kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen:

Europa tikt België op de vingers: ons land moet de kloof dichten tussen autochtonen en kinderen met een migratieachtergrond. Er moet een extra inspanning geleverd worden om gelijke kansen in het onderwijs te waarborgen. Kinderen met een migratieachtergrond verlaten sneller de middelbare school zonder diploma en slagen minder vaak in het hoger of universitair onderwijs“…

Europa? Moet? Extra? Met een migratie Achtergrond? Minder vaak?

Blabla… steeds hetzelfde refreintje, jaar na jaar, maand na maand, dag na dag….

Het woord ‘allochtoon’ werd angstvallig vermeden. (Typisch NVA!) Linkse schrijvelaars vinden dat ‘kinderen met een migratieachtergrond’ beter klinkt. Alsof ze de etnische afkomst van achterblijvers en mislukkelingen willen ontkennen. En dan gebeuren er rare dingen. Met een geforceerd taalgebruik waarbij je tong kronkelt, dubbel slaat en in een laatste stuiptrekking verschijnt er dan een politiek correct woord, ver gezocht en onhandelbaar, maar het is er, en de ‘allochtoon’ is gered, heeft z’n gezicht niet verloren. Hoera. Ja?

Terug naar de kloof tussen autochtoon en allochtoon. Kloven zijn er niet voor niets. Die moeten er zijn om onderscheid duidelijk te maken. Om ongelijkheid en verscheidenheid tot hun recht te laten komen. Om de brug tussen twee uiteenlopende partijen onoverbrugbaar te maken. Geaardheden en eigenheden van autochtonen en allochtonen zijn te verschillend. De allochtoon heeft zich onder ons gemengd, is tussen ons komen wonen met heel andere levensstijlen en opvattingen waarin de traditionele autochtoon niet past. De vermeende “brug” is van hun kant gebouwd op bedrog en drijfzand.

Vermeende discriminatie is er omdat allochtonen zichzelf discrimineren en zichzelf kansarm houden. Ze zijn mede schuldig aan een enorm gapend gat tussen hen en de originelen waarmee ze niet kunnen samenleven omdat ze zelf koppig aan hun eigen taal en cultuur blijven vasthouden. Omdat ze niet zomaar hun hun eigen islamofiel gedachtegoed, verlangens en wensen van zich kunnen afschudden. Die hele cultuurbagage die ze van zo wijd met zich meegebracht hebben, daar valt niet aan te prutsen, die kan niet zomaar aan de kant geschoven worden, en dus valt integreren moeilijk, zo niet onmogelijk. Jammer voor de bijgelovigen die nog altijd rekenen op de goedwillige integratiebereidheid van onze vreemde medemensen. Wie gelooft nu nog in een gevleugeld paard dat het transport verzekerde voor de profeet van Mekka naar Jeruzalem en terug?

Concreet. Kleine Turkjes en Marokkaantjes in een concentratieschool horen alleen maar de Turkse taal en Marokkaanse taal om zich heen, op de speelplaats, in de gangen, op straat… en vooral thuis waar de thuistaal heilig is.

De peperdure Nederlandse bijlessen zijn vruchteloos, de nieuwe Nederlandse woordjes blijven slechts enkele dagen hangen, om voorgoed te verdwijnen uit het geheugen als de Turkjes lange vakanties in Turkije doorbrengen en Marokkaantjes dat doen bij hun tweede tot vierde bomma in Marokko.

De verknochtheid aan thuistaal en thuisland maakt integratie totaal onmogelijk… Komt daarbij een zwakke studieattitude, gekenmerkt door een gebrek aan prestatiegerichtheid, aan werklust, aan motivatie… Typisch voor de meeste allochtoontjes die ook nog eens weinig respect voor gezag en voorschriften tonen.

Wanneer komt de politiek correct geïndoctrineerde meute en particratie eindelijk tot bezinning?

h/t Lieve

Postscriptum:

De bijdrage van het MIGRANTENWERK aan de mislukte integratie van migrantenleerlingen: Migrantenwerksters, en ook de scholen, stimuleerden eigen taal en cultuur van migranten, zogezegd om de vreemdelingetjes zich thuis te laten voelen op school.
Maar door al die belangstelling werden migranten een zelfbewuste groep, zo zelfbewust en zelfvoldaan dat integratie onmogelijk was… En zo wordt ‘de kloof’ in stand gehouden.

image_pdfimage_print
Share

Reacties

politiek correcte nonsens aka hersenspoelingen — 7 reacties

 1. En dan ook nog: de bijdrage van het MIGRANTENWERK aan de mislukte integratie van migrantenleerlingen. Migrantenwerksters, en ook de scholen, stimuleerden eigen taal en cultuur van migranten, zogezegd om de vreemdelingetjes zich thuis te laten voelen op school. Maar door al die belangstelling werden migranten een zelfbewuste groep, zo zelfbewust en zelfvoldaan dat integratie onmogelijk was… En zo wordt ‘de kloof’ in stand gehouden.

  • Beste Lieve,
   MIGRANTENNETWERK is gewoon een verlengstuk van Unia, het zal eveneens met Vlaams belastinggeld overeind gehouden worden. Wij Vlamingen worden op allerlei manieren tegen de muur genageld, en dit met/door ons eigen belastinggeld.

 2. Gelijke kansen lossen niets op en brengen op zich alleen ellende voor de gever en ontvanger, als

  1/ “de wil” er niet is van de ontvanger met die kansen iets te realiseren en
  2/ “de kunde” (aangeboren en aangeleerde) er niet is van de ontvanger om er überhaupt iets mee aan te kunnen vangen.

  Dat komt van Confucius, een heel slimme Aziaat.

 3. Er valt niet veel over te discussiëren: al wat tot de islam behoort valt niet te integreren in een niet islamitische maatschappij. En wat niet te integreren valt, hoort hier niet thuis. Punt aan de lijn. Einde discussie.

 4. Voor mij is een allochtoon een allochtoon en blijft een allochtoon enzolang die allochtoon weigert zich voor 100% aan te passen aan onze normen en waarden moet die allochtoon niet rekenen op aanvaarding in onze gemeenschap. De allchtoon is naar hier gekomen, dus…

  • Een belangrijk punt. Normen en waarden.

   Normen en waarden dienen het volk, elke persoon in dit volk met zijn gezin , de familie , de voorouders en nakomelingen en ook zijn bestuurders. Als iedereen zich aan de normen en waarden houdt dan krijgen en ervaren we ook elkaar als rechtvaardig en respectvol.

   Hebben we de normen en waarden niet , dan is het kot te klein en ervaren we elk persoon, familielid , voorouder , kind , bestuurder en buitenlander als onrechtvaardig en respectloos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *