Gekrakeel in het keuninklijk eksternest.

Dat het rommelt in het keuninklijke eksternest is reeds meer dan duidelijk gebleken. Na de sneer van de sire in zijn kerstboodschap i.v.m. de drang van de Vlamingen om meer baas in eigen keuken te zijn, was er het lumineuze idee van tante Fabi en haar raadgevers om de Belze staat een dikke neus te zetten als het momentum zou komen wanneer die Spaanse kromme nagel ter hemelen zou varen.

Een constructie werd opgezet om het verkregen woekerleefloon aan succesie belasting te onttrekken. Deze uiting van minachting voor het Belze volk van de heilige Fabiola di mora Y Aragon was meer dan een brug te ver en was zelfs bij de keuningsgezinde premier in een verkeerde lichaamsopening geschoten.

Het gevolg van de algemene verontwaardiging was een unaniem besluit om tante Fabi haar leefloon te verminderen met 500.000 euri per jaar, toch nog goed voor 900.000 lappen zijnde 75.000 euri p/M. Evenveel als de massa gepensioneerde horigen en laten op vijf jaar zouden ontvangen.

De oude versleten kwien was echter zo geschrokken van het terechte gemor onder het volk dat haar raadgevers besloten de gekende “ontwijkings” constructie op te doeken en deze te vervangen door een gelijkaardige onder een andere naam. Een echte overvalste tsjeventruk!

Na Fabiola was het de beurt aan de Lorre om nog eens de middenvinger op te steken en te laten zien dat hij boven Sus en klein Pierke verheven staat. Hij moest dringend wat contacten leggen met enkele Angolese gabbers om ginds iets uit de grond te stampen waar de Lorre wat aan kan verdienen want ook voor hem is het crisis… zegt hij. Dat hij daarbij bepaalde voorwaarden schond lapt hij zoals steeds deftig aan zijn laars. Ook hij riskeerde naar de bedelstaf verwezen te worden, maar enkele telefoontjes van copin D.Reynders lieten alras blijken dat de prins de heiligheid zelve was en er van enig kwaad opzet geen sprake was. Oef…hij mag zijn maandelijkse 25.000 euri leefloon behouden….tot een volgende treffer.

De keuning,bezorgd om het wel en wee van zijn spruiten opdat ze niet uit zijn ruif zouden komen eten, riep ze pro forma tot de orde tijdens zijn jaarlijkse toespraak voor de zogenaamde “gestelde” lichamen. Voilà zie, daarmee kon het volk zien dat Sire de keuning zijn nakomelingen ook door de mangel durft te trekken… zelfs zijn schoonzus tante Fabi. Voor dochter Astrid was het allemaal wat teveel en zij blies voortijdig te aftocht, gekrenkt en onteerd omdat ze in de overtuiging leeft dat ze haar “werk” toch naar behoren deed en ze haar leefloon gerust kan missen!

De Fluppe die loopt erbij als iemand die steeds op zoek is naar de latrine, zeker nu de geruchten van een troonswissel meer en meer de kop op steken en zijn zenuwachtigheid toeneemt. De troonswissel in Nederland geeft de Fluppe een boost om hier ook de kroon te kunnen dragen: “Ik ben er klaargekomen voor!”, zou hij zeggen in zijn beste Nederlands.

De perikelen in het eksternest waren zeker in het voordeel van Elio en co want zo konden de eigen problemen wat in de schaduw gezet worden. Bij de eerstvolgende begrotingscontrole zal er terug kleur moeten bekend worden en die zal een vies tintje hebben want er zal terug op rooftocht moeten gegaan worden om centjes bij mekaar te sprokkelen. Voeg daarbij nog de sluitingen van Ford Genk,de Luikse staalovens en de vele kleintjes zoals Ijsboerke e.a. en het beloofd een bonte bedoening te worden. Stof genoeg om te noteren. MVG

Senior

image_pdfimage_print
Share

Reacties

Gekrakeel in het keuninklijk eksternest. — 3 reacties

 1. Schitterend vlijmscherp leesvoer. Doe zo voort, Senior.
  Vooral het “klaarkomen” van onze Fluppe maakte me lachen met tranen: Hij zal ons vaderland waardig kunnen bestieren (als er nog een vaderland is natuurlijk)

 2. Gewoon de deur sluiten van dat nutteloos kot is de boodschap.
  het gedoe kost handen vol geld en de toegevoegde waarde is nul komma nul, zero.
  Middeleeuwse folklore hoort niet thuis in een democratie alhoewel democratie met een grove korrel zout moet genomen worden, het liefst zouden ze, de EU volksverraders, een dictatuur invoeren, voorop I.T. en zijn vazallen want voor de poen gaan ze tot het uiterste al moeten ze daarbij 500.000.000 Europeanen beliegen en bedriegen en in de armoede resp. ellende drammen.
  Ze zitten nog liever met mohammed aan tafel dan het eigen volk, de Europeanen, te beschermen, van lafheid gesproken, maar gelukkig komt aan elke misdaad een einde, ook aan deze EU misdaad en dat zelfs sneller dan ze zelf met hun enkele hersencellen kunnen vermoeden.

 3. Ik kan niet anders dan gelukkig zijn een waardige opvolger van ons allen Angeltje hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *