Wat heeft voetbal nog met sport te maken?

We hebben reeds meermaals over dit onderwerp geschreven. Voetbal heeft niets meer met sport maar alles met geld te maken.

Om doelpunten te maken heeft men de beste spelers nodig. En de beste spelers kosten handen vol geld. Geld en niets anders is de kern van het hele verhaal. Indien men mij morgen een miljard euro ter beschikking stelt dan zorg ik er b.v.b. voor om de baas te worden van Ternesse Wommelgem die nu aan de staart hangt in vierde klasse. Zonder probleem zorg ik er dan voor dat we niet degraderen en binnen de drie jaar spelen we in eerste klasse. Anderlecht zal dan eens ondervinden wat het is om een betere ploeg naast zich te hebben en geen enkele kans meer te hebben om nog kampioen te spelen.

Het is onbegrijpelijk dat de supporters van de belangrijkste Europese ploegen dat blijkbaar nog niet hebben begrepen. Maar zelfs in een voetbalwereld waar alles om geld en niets anders draait heeft men de kaarten nu vervalst. Dank zij “justitie” in bepaalde landen, zoals het onze, laat men voetbalploegen toe om verder te spelen zelfs als ze een negatief eigen vermogen aan het opbouwen zijn. Dit is de zuiverste vorm van competitievervalsing. In een vorige bijdrage schreven we over Beerschot A.C. Deze ploeg heeft reeds miljoenen euro schuld en kan alleen overleven en de competitie verder vervalsen dankzij de hulp van de rechtbank. Het is droevig om te moeten vaststellen dat zelf sommige rechters de trappers volledig zijn kwijt geraakt.

Indien wij het voor het zeggen hadden zouden we onmiddellijk de volgende beslissingen nemen:

1.Iedere voetbalploeg met een negatief eigen vermogen kan niet meer aan de competitie deelnemen.

2.Geen enkele speler kan in de eerste ploeg van een voetbalploeg worden opgesteld indien hij niet minstens gedurende twee jaar aangesloten is bij deze ploeg.

Op deze wijze zouden we terug over voetbalsport kunnen spreken.

Men zegge het voort,

image_pdfimage_print
Share

Reacties

Wat heeft voetbal nog met sport te maken? — 2 reacties

  1. De Merode, waarom denkt u dat ik nooit kijk naar sport dat beter omschreven wordt als ‘spuiten en slikken’?
    Mijn vrije tijd is mij te dierbaar om die te verknoeien aan een stelletje idioten op een fiets of lopend achter een bal om nog maar te zwijgen over diegenen die zich liefst de hersen inkloppen.
    Afgelopen week werden we dagelijks geïrriteerd met een kerel die van zijn fiets gevallen was, man man, de kerel kan nog niet fatsoenlijk praten en daar besteed ‘het journaal’, wat een prachtig Nederlands woord, plus minus circa ongeveer 20 minuten aan….
    Die kl*tenzender heeft echt geld teveel, nota bene belastinggeld.

  2. Mr Van Gaever, het is uiteindelijk heel eenvoudig = brood en spelen, zoals reeds 2000 jaar geleden het geval was in het Oude Rome. Dit brood en spelen is één van de middelen ingezet door de “elites” om het klootjesvolk bezig te houden en elke poging tot verzet in de kiem te smoren. Zolang ze maar met voetbal bezig zijn, bemoeien ze zich niet met de werkelijke problemen, en is er geen gevaar. Van belang hierbij is wel een volledige controle over de media. In Vlaanderen is voetbal en wielrennen dan ook verheven tot een nieuwe “godsdienst” die onaantastbaar is geworden. Alles moet hiervoor dan ook wijken, met alle gevolgen van dien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *