Mladic veroordeeld

Het klopt dat bij de verovering van Srebrenica veel moslims door de Serviërs zijn vermoord. Wat er nooit bij wordt gezegd is dat die Serven wraak namen voor het feit, dat eerder duizenden van hun gezins- en familieleden door moslims waren afgeslacht. Dat is natuurlijk geen excuus, maar plaatst de gebeurtenissen wel in een veel genuanceerder licht. Waarom krijgen wij in het Westen dan uitsluitend een zeer eenzijdige versie te horen, een waarbij moslims schijnbaar uitsluitend weerloze slachtoffers mogen zijn, en de (christelijke) Serviërs enkel wrede daders, zoals ook in de rechtbank in Den Haag weer gebeurde?

Tijdens de Joegoslavische burgeroorlog bezetten VN- en NAVO troepen Srebrenica en enkele andere, voornamelijk door Serviërs bewoonde gebieden. De Serviërs werden gedwongen ontwapend, maar de moslims niet; die kregen zelfs moderne wapens van de NAVO overhandigd. Die vielen daarmee vervolgens de omliggende Servische dorpen binnen –zelfs vanuit de door VN blauwhelmen beschermde zones, ook bij Srebrenica-, waar de bewoners vervolgens werden mishandeld en afgeslacht.

In 2015 vroeg bijvoorbeeld de Servische journalist-auteur Nikola Zivkovic zich af waarom er geen enkele getuige kon worden gevonden, en er tevens geen enkele (satelliet)foto van de slachtpartij bestaat, en dat terwijl het gebied constant nauwgezet door Amerikaanse satellieten in de gaten werd gehouden.

Er waren wèl getuigen van de oorlogsmisdaden van Naser Oric, commandant van de moslim strijdkrachten in Srebrenica. De verhalen van Nederlandse blauwhelmen over wat er zich in het kamp van de jihadstrijders afspeelde, worden door foto’s bevestigd. Op die (van datums voorziene) foto’s zijn leden van het islamitische executiecommando te zien, terwijl ze poseren naast hun vastgebonden Servische slachtoffers. De executies werden ook gefilmd en gebruikt als propagandamateriaal voor buitenlandse geldschieters, en zelfs als ‘cadeau’ overhandigd aan de Bosnische president Alija Izetbegovic.

Mladic veroordeeld, maar dit gebeurde er echt in Srebrenica

image_pdfimage_print
Share

Reacties

Mladic veroordeeld — 3 reacties

  1. Europa, de NAVO en de Amerikanen kozen toen reeds systematisch partij voor de moslims. Willens en wetens mochten mujaheddien het land binnen om tegen de moedige Serven te strijden. Ze mochten de grofste oorlogsmisdaden begaan en bleven na de oorlog in Bosnië wonen. Dit land is nu (net als Kosovo) een mohammedaans bolwerk in Europa van waaruit men terreur kan plannen zonder gehinderd te worden. Met dank aan de EU.

  2. Hij is veroordeeld omdat het christelijke Servië een historische Russische partner is en de Slavische tegenstanders per definitie vrienden zijn, want vijanden van Rusland. In het kader van geopolitieke was het dus te doen om een schermutseling tussen RUS- IRAN/ GROEP en de VS/SAOED -ARAB . Dus op de grond tussen enerzijds Christelijke Servisch ondersteunde en anderzijds islamitisch Bosnische groeperingen. Tussen de 2 oorlogsvoerende kampen zit het meest waardevolle goed ter wereld, ook bekent als olie en gas.
    Dit goedje doet onze economische motor draaien en onze rijdt tergelijkertijd onze maatschappij ten afgronde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *