De guillotine komt steeds dichterbij

Allons enfants de la patrie !

Tremblez tyrans, et vous perfides
L’opprobe de tous les partis.
Tremblez, vos projets parricides
Vont enfin recevoir leur prix!
Vont enfin recevoir leur prix!
Tout est soldat pour vous combattre.
S’ils tombent nos jeunes héros,
La terre en produit de nouveaux
Contre vous, tous prêts à se battre!

Beeft, tirannen en verraders,
de schande van alle partijen!
Beeft, uw vadermoordelijke projecten
zullen uiteindelijk hun prijs ontvangen.
Alles, wat tegen u vecht, zijn soldaten.
Als ze vallen, onze jonge helden,
brengt de aarde nieuwen voort,
allen bereid om tegen u te vechten.

Macron: financiële sancties voor landen die vluchtelingen weigeren

De Franse president Emmanuel Macron (rechts) deed zijn uitspraken na overleg met de Spaanse premier Pedro Sanchez (links) in Parijs. ©AFP

De Franse president Emmanuel Macron is voorstander van boetes voor EU-lidstaten die de opvang weigeren van migranten met een asielstatus.

Dat zei de Franse president na afloop van overleg met de Spaanse premier Pedro Sanchez in Parijs. Het Frans-Spaanse overleg gaat vooraf aan de informele Europese minitop die zondag in Brussel over migratie wordt gehouden.

Macron en Sanchez zullen op die minitop in Brussel voorstellen om gesloten opvangcentra op Europees grondgebied in te richten voor migranten. De Franse president ziet dat als ‘een andere en aanvullende oplossing’ voor de aanhoudende onenigheid in de Europese Unie over de aanpak van migratie.

‘Eens op Europees grondgebied aangekomen, moeten mensen geplaatst worden in gesloten opvangcentra conform aan de regels van het UNHCR en die gefinancierd worden met Europees geld. Zo kunnen we de dossiers snel behandelen en een Europese solidariteit bewerkstelligen doordat alle lidstaten hun verantwoordelijkheid nemen en mensen opnemen die recht op asiel hebben’, zei Macron.

Ramkoers

EU-landen die desondanks geen migranten met een bewezen asielstatus willen opnemen moeten daarvoor financieel gestraft worden vindt Macron: ‘Het kan niet zijn dat landen op grote schaal profiteren van de solidariteit in de EU maar zich tegelijkertijd op grote schaal beroepen op nationaal egoïsme als het gaat over migratie-onderwerpen’.

De regeringsleiders van de vier Visegrad-landen spraken zich donderdag nog uit voor een veel strenger Europees asielbeleid. ©REUTERS

Daarmee ligt de Franse president op ramkoers met de Visegrad-landen binnen de Europese Unie. Dat losse samenwerkingsverband tussen Hongarije, Polen, Tsjechië en Slowakije sprak zich afgelopen week samen met Oostenrijk uit voor een veel hardere aanpak van de migratie en wil niet weten van opvangcentra op het grondgebied van de Europese Unie.

Ze weigeren vluchtelingen op te nemen in het kader van het spreidingsplan van de Europese Commissie. ‘De EU moet niet focussen op de herverdeling van vluchtelingen, maar op de bescherming van haar grenzen’, zei de Hongaarse president Viktor Orban laatst nog.

De Visegradlanden zijn ook niet aanwezig op de mini-migratietop die zondag op instigatie van de Duitse bondskanselier Angela Merkel in Brussel plaatsvindt. Op die bijeenkomst willen de deelnemende landen een voorakkoord sluiten op weg naar de grote Europese migratie-top later volgende week.

image_pdfimage_print
Share

Reacties

De guillotine komt steeds dichterbij — 6 reacties

 1. Madam Merkel en mijnheer Macron hebben blijkbaar nog niet door dat het nu stilaan meer dan genoeg is geweest. Het is niet in dezelfde orde maar als we de “feestelijkheden” van de Erdoganturken de afgelopen dagen gezien hebben is het wel duidelijk dat Merkel, Macron en ander gespuis niet goed bezig zijn. Laat de guillotines maar aanrukken.

 2. Of ze het nu zelf beseffen of niet Nürnberg 2.0 komt voor al onze soit-disant onderdanige eurocraten, oligarchen en dictatoriale kleptocraten zoals Macron elke seconde dichter bij.

  Herinner U van onder welke steen kwam Macron uit gekropen? Geen verleden, geen verdiensten, geen palmares, zo maar uit het niets! Het leek wel een buitenaards wezen!

  En nu komt dit buitenaards wezen ons, onze autochtone bevolkingen onze kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen bedreigen, en die van de Visegrad-landen zelfs chanteren!

  Ik gun hem (en Stasi-Merkel) zelfs geen cyaankali meer!

  • Inderdaad, En waarschijnlijk ook niet écht democratisch verkozen, maar probeer dat maar eens te achterhalen in die EU slangenkuil.

 3. Ik sta 100% achter de visegratlanden, 100% want ik wil strijden voor onze veiligheid en onafhankelijkheid, van dictatuur moet ik walgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *