Demandeurs de rien, donneurs de rien. Vragers van niets, gevers van niets.

(dinsdag ochtend 28/5 op Facebook)

Maar is dat nu wel verstandig om te willen mee regeren?
Er ligt al een begrotingstekort van ca 4 miljard te wachten. En dan zijn er de vele lijken die nog uit de kast moeten vallen, die niet gekend zijn door het VB. Vergeet ook niet de vele sabotagemogelijkheden die de Waalse tegenstanders hebben via hun kornuiten in alle gelederen van het bestuur in dit land met zelfs bereidwillige bondgenoten daarin in Vlaanderen. Misschien de gifbeker laten voorbijgaan?

Ecolo en de PS hebben ons geld (meer transfers of cadeaus ) nodig om hun politiek tot uitvoering te kunnen brengen, zowel in Vlaanderen als Brussel. Als je de particratie en het politieke landschap daar wilt veranderen, dan moet je het cliëntelisme aanpakken via de geldbeugel en hen net voor verdrinken een reddingsboei gooien die ze niet kunnen weigeren. We zullen dan merken dat velen dan ineens wel Nederlands kunnen spreken, faciliteiten zullen willen opgeven.

Bovendien zal vrij snel blijken dat groene natte dromen ultra-utopisch en onbetaalbaar zullen zijn. Het is leuk al die dure groene idee.en te hebben en uit te voeren met anderen hun geld. Laat de traditionele machtspartijen die ‘over hun lijk’ weigeren met Vlaams Belang te besturen, coalitie te vormen, gaar sudderen in hun vet, verzuipen in hun eigen moeras. Beter is het nieuw op te bouwen vanaf hun ruïnes en de krotten te helpen restaureren, tot slechte een iets betere krot.

Het is dus beter om samen met de NVA sterk oppositie te voeren en te waken over onze belangen, wensen en centen. Geen Vlaamse regimepartij zal het aandurven en kunnen om daar tegen in te gaan op risico van zich helemaal bloot te geven als verraders en te worden uitgewist bij een volgende verkiezing.

image_pdfimage_print
Share

Reacties

Demandeurs de rien, donneurs de rien. Vragers van niets, gevers van niets. — 3 reacties

 1. Ik wou dat ik af en toe duimpjes kon plaatsen bij bijdragen die lezers plaatsen. Helaas laat de WP software dat niet toe. Om op elke reactie te reageren heb ik helaas niet genoeg tijd. Dat zou te koste gaan van de artikels die ik schrijf. Maar bij deze : bedankt !

 2. Bartje, de lepe bedrieger van het Vlaams-nationalisme, zit met een majeur probleem, om het eens met zijn woorden te zeggen. Dat majeur probleem is de grote, niet verwachte winst van het VB, die daardoor de tweede grootse politieke partij in Vlaanderen is geworden na zijn N-VA. Dat valt uiteraard moeilijk te negeren.

  Wie evenwel denkt dat BDW ooit met het VB zou willen besturen, is wel bijzonder naïef. Bart wilde dat gisteren niet, vandaag niet, morgen niet, nooit. Wat hij allemaal over de Vlaamse collega’s van het VB ooit heeft gezegd, laat daar niet veel twijfel over bestaan.

  Als deze N-VA-vos dus nu de passie preekt, wordt het meer dan link voor het VB-boertje en zijn ganzen. Het cordon rond het VB is namelijk voor zijn N-VA als een soort levensverzekering. Dit is een cruciaal gegeven in het hele huidige handelen van BDW. De N-VA heeft het Vlaams-nationalisme op de Belgische kaart gezet, en niet het VB. Dat stond en staat nog altijd aan de zijlijn, en dat blijft best zo. Geen concurrentie op dat vlak is en blijft de boodschap voor de N-VA.

  Aan de ene kant beseft hij namelijk als geen ander dat het VB mee laten besturen wel eens zou kunnen leiden tot de situatie van vroeger in het kader van het kartel destijds tussen de CD&V van Yves Leterme en de N-VA, waardoor de N-VA groot is geworden ten koste van de CD&V. Deze laatste partij evolueerde daardoor van de grote volkspartij, die ze eens was, naar het kleine onbetekenende partijtje van vandaag. Haar plaats als grote Vlaamse volkspartij werd intussen ingenomen door de N-VA.

  Bart vreest nu mijns inziens bij een eventuele samenwerking met het VB eenzelfde scenario, maar dan eentje met de N-VA in de rol van de CD&V. Het electoraal succes van het VB zou er immers wel eens kunnen toe leiden dat deze partij op haar beurt de leiding van de N-VA zou overnemen. Immers, aangezien de stemmenwinst van het VB niet alleen ten koste is gegaan van de N-VA – alle gevestigde partijen verloren ergens kiezers aan het VB – betekent dit dat er nog altijd VB-overlopers van destijds de N-VA zijn trouw gebleven. Het zou dus kunnen dat met een deelname aan het bestuur vanwege het VB, deze laatsten alsnog zouden terug keren naar hun eerste liefde, omdat de voornaamste reden om toch maar voor de N-VA te stemmen, het cordon en daaraan gepaard de uitsluiting van de macht, er niet meer zou zijn. Hier dreigt De Wever duidelijk een belangrijke electorale troefkaart te verliezen, en wordt het VB nummer één in Vlaanderen. Om de macht gaat het in de politiek, en om niets anders.

  Hij weet ook wel dat het VB sociaal gezien eerder linkse standpunten hanteert dan rechtse, maar niet zo op het vlak van migratie en de islamisering. Daar is het VB conservatief rechts.

  Nu is de deelname aan het bestuur van de N-VA op sociaal vlak niet veel soeps geweest. Pensioenen, koopkracht, belastingen, rekeningrijden etc, allemaal dingen die de kiezer duidelijk niet heeft kunnen waarderen, zo leert ons de verkiezingsuitslag. Op het vlak van migratie en moslims, was de N-VA dan weer veel linkser, en kreeg ze ook op die flank heel wat te verduren, cf. het Marrakech-pact. Allemaal zaken dus die er niet zo gunstig uitzien voor de N-VA mocht het VB mee besturen, en electoraal in de toekomst nog meer verlies zouden kunnen opleveren voor de N-VA.

  Aan de andere kant weet hij drommels ook goed dat zonder het VB regeren bij de volgende verkiezingen meer dan waarschijnlijk opnieuw zware electorale schade voor zijn partij zou kunnen opleveren. Dat is dus al evenmin een optie.

  Het probleem voor dit onbetrouwbaar politiek sujet is bijgevolg hoe hij het VB nu kan omzeilen zonder dat hij en zijn N-VA er bij de volgende verkiezingen op afgerekend worden. Een echte gordiaanse knoop. Hoe hij die gaat doorhakken, blijft dé vraag. Hij gebruikt het VB nu duidelijk om de druk op federaal niveau op te voeren in het kader van zijn eigen politieke agenda, maar het ogenblik dat hij duidelijkheid zal moeten scheppen over de Vlaamse keuze, komt hoe dan ook steeds dichterbij. Benieuwd wat de nieuwe Pontius Pilatus nu weer uit zijn Belgische mouw zal weten te toveren

  In elk geval, en spijtig genoeg, de N-VA en het VB beschikken samen over geen meerderheid, terwijl alle andere Vlaamse partijen wel nog vast houden aan het cordon. Hoe je het ook draait of keert, het spoor loopt dood. Exit het VB. Maak u geen illusies. Ik hoop dat ik ongelijk heb.

  De uitnodiging van de koning aan Tom Van Grieken moet in eenzelfde perspectief gezien worden. Het paleis was te bang dat een nieuw negeren van het VB, deze partij bij volgende verkiezingen alleen maar zou doen groeien. Met alle gevolgen vandien. Dat dit ook allemaal maar voor de façade was, hoeft geen verder betoog.

  Eindconclusie: het VB blijft hoe dan ook aan de zijlijn staan. Het tegenovergestelde zou geen klein, maar levensgroot mirakel zijn. Ik geloof niet in mirakels. Misschien is het ook maar beter zo. Laat ze zelf maar hun eigen stal uitmesten.

  Mogelijk alternatief na lange tijd patstelling zouden wel nieuwe verkiezingen kunnen zijn, die dan enkel nog zouden moeten gaan over confederalisme, omdat het kunstmatig gedrocht België van geen kanten meer marcheert. Opdoeken dus die hele wansmakelijke handel. Hoe eerder, hoe liever.

 3. Di Rupo heeft al laten horen een meerderheid te hebben om het land te besturen en daar hoort N-VA noch Vlaams Belang bij.
  Vandaag was Tom Van Grieken bij koning Filip.Al bij al ingegeven door Filip zijn raadgevers natuurlijk, maar Tom heeft het toch maar voor elkaar gekregen.
  Onkeldinges hoorden we in het VRT radionieuws met de verklaring die ze voor de RTBF had afgelegd (in het Frans uiteraard) om dat Van Grieken “extreem rechts” door Filip was ontvangen, en dat dat kon niet. Dit paste uiteraard in de VRT strategie om het Vlaams Belang te demoniseren.
  De Klucht mocht ook zijn gal komen spuwen, en nam het woord “mestkevers” weer in de mond.
  Ook Louis Tobback werd nog eens uit de kast gehaald om zijn gal te spuwen.
  Het verbaasd me dat ze Marc Eyskens nog niet opgevist hebben (of ik heb het gemist).
  Of Vlaams Belang nu mee gaat regeren of niet (maar over het eerste maak ik mij geen illusies) doet er niet toe.
  De commotie die tot op heden ontstaan is geeft aan dat de schrik bij onze tegenstanders er dik inzit.
  En terecht zou ik zeggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *