Brandstichting (?) in Bilzen

Het door brand geteisterde gebouw

De meeste branden hebben een natuurlijke oorzaak zoals kortsluiting, blikseminslag e.d. Hoe ouder het gebouw hoe groter de kans daarvoor is. Sommige branden zijn aangestoken. Het gerechtelijk onderzoek moet dat uitwijzen. Sommige onopzettelijk door onvoorzichtigheid bij voorbeeld.

Maar andere werden met opzet aangestoken. De enige vraag die moet gesteld worden is: wie komt dat ten goede? De eigenaar(s)? Want huurders blijken er niet te zijn en de brandverzekeraar gaat zeker geen brand aansteken. Heeft het Rode kruis een huurcontract?

Els en Jan Noé. Buiten verdenking gesteld? En zo ja waarom en door wie?

Waarom moeien de burgemeester van Bilzen, Johan Sauwens, en zelfs de Burgemeester van Mechelen, Bart Somers zich met een lopend gerechtelijk onderzoek? Om het te beïnvloeden, te saboteren? Om het politiek te misbruiken?

Opmerkelijk bij de brand in Bilzen is de jaarrekening van de eigenares. Dit is de N.V. Ark van Noé, gevestigd Rode Kruislaan 128 in B-3740 Bilzen. Deze NV die eigenares is van het door brand geteisterde gebouw leed in 2017 en 2018 samen een verlies van een half miljoen Euro. Voor alle duidelijkheid Noé is ook de familienaam van de aandeelhouders waarvan de belangrijkste moeder Maike Wijnants is. Dochter Els en zoon Jan ziet U hierboven.

Dus in plaats van onschuldige burgers te belasteren zouden de VLD en al haar politiekers beter van de minister van Justitie eisen de boeken van de betrokken vennootschap aan een grondig onderzoek te laten onderwerpen.

We beschuldigen niemand maar de kans dat de brandstichting, als het er een was want dat zegt alleen Johan Sauwens, het werk is van iemand die financiële belangen heeft in het door brand getroffen pand is enorm groot.

Niet alleen de aandeelhouders maar ook de goedmensen van het Rode Kruis en het personeel van de pandhoudende schuldeiser (vermoedelijk Belfius, de Belgische Staatsbank) moeten als mogelijke verdachten beschouwd worden.

Minister Maggie De Block kunnen we als verdachte uitsluiten. Om fysieke redenen kan zij onmogelijk tot onder de dakpannen geklommen zijn om daar brand te stichten.

Wordt ongetwijfeld vervolgd…

image_pdfimage_print
Share

Reacties

Brandstichting (?) in Bilzen — 2 reacties

 1. Dat er aan heel deze zaak een reukje zit is wel duidelijk.
  Waarom hebben de brandstichters de moeite genomen om de brand op de eerste verdieping te stichten?
  Was het niet eenvoudiger dit op het gelijkvloers te doen en te maken dat ze uit de voeten waren?
  Asbest in de daktegels…
  Het is meer dan duidelijk dat hier een nieuw dak op moest, en dit liefst op kosten van de belastingbetaler.
  Tegen (vermoedelijk) 2030 moet iedere (ook privaatwoning) asbestvrij zijn.
  In dit geval kwam een brand(stichting) de eigenaars goed uit.
  Dat politici zich met het onderzoek willen bemoeien is “begrijpelijk” zij willen hier enkel maar voordeel uithalen in hun “democratische (lees demonische) strijd” tegen Vlaams Belang.
  Doch deze politici verliezen wel even uit het oog dat er zo iets bestaat als een scheiding der machten.
  De boekhouding van de huidige eigenaars zou ook al wat duidelijkheid in de zaak (kunnen) brengen.
  Ik dacht zelf ergens opgevangen te hebben dat de aanwezige rookmelders niet actief zouden geweest zijn, toeval??? Ik zeg altijd: toeval bestaat niet.

 2. Wat was het gemakkelijk heel snel te wijzen naar Het Vlaams Belang als verantwoordelijken…..
  Volg en onderzoek maar eerst de eigenaarssituatie….
  Van een zaak ben ik nu zeker “nooit zal er nog een eurocent gestort worden aan het rode kruis, dat is voor mij vanaf heden een dood kruis want wij willen in heel Vlaanderen nergens asielcentra, gewoon de grenzen sluiten en de islam verbieden ėn de islamieten verplichten hun matten op te rollen en asap uit ons land te verdwijnen want wij walgen van die achterlijke perverse gewelddadige barbaarse zwijnerij een zwijnerij die geen enkel respect heeft voor kinderen, vrouwen, anders geaarden, homo’s, beter gezegd “ze kennen helemaal voor niets respect buiten die pedofiel”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *