‘Arbeidshandicap’, een ‘nieuwspraak’

Open hiring

Wedden dat ook hier Unia, Kif Kif en tal van politici er hier ook al van dromen om dit in te voeren?
Volgens de newspeak die de Standaard gebruikt en die Bart Somer hiervoor ook had kunnen verzinnen (of ook heeft verzonnen), zullen we spoedig niet meer mogen spreken van sollicitanten met een crimineel- of drugs-verleden, maar van mensen met een arbeidshandicap.
Open hiring heet dit.

Een diploma hoeft niet om te solliciteren, enkelband is geen bezwaar. Binnen afzienbare tijd zal de demografische evolutie er voor hebben gezorgd dat dit wordt overgenomen omdat het grootste deel van de bevolking in aanmerking komt voor zulke aanwervingscriteria. De enige aanpassing die zal worden geĂ«ist is het schrappen van de fysieke proef. 😀
Veel succes Bart Somers en Co om onze multidiverse, inclusieve toekomst vorm geven.
Of toch maar niet ?

Uw keuze in het stemhokje zal dat bepalen. Misschien nog net, nu we nog in de meerderheid zijn. Nadien zal de democratie tegen ons worden gebruikt. Wedden?

https://www.standaard.be/cnt/dmf20200218_04854795

Enkelband geen bezwaar

Geen sollicitatiegesprek, geen controle op een even­tueel crimineel verleden, geen drugstest. Het enige wat je moet kunnen, is acht uur rechtstaan en 23 kg opheffen. Het is hoe de cosmeticaketen The Body Shop het personeel voor haar distributiecentrum in North Carolina aanwerft. ‘Open hiring’ heet de techniek waarbij je mensen zonder enige test of controle aanwerft. Wie zich het eerst meldt, krijgt de job. Open hiring moet ertoe ­leiden dat mensen met een arbeidshandicap een eerlijke kans op een job krijgen. Bij klassieke sollicitaties, zelfs voor jobs zonder diplomavereisten, vallen mensen met bijvoorbeeld een crimineel verleden al snel uit de boot. In de VS is die groep niet bepaald klein te noemen. Op dit moment zitten er zo’n 2,3 miljoen Amerikanen achter de tralies.

image_pdfimage_print
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *