De rode geldverbranders

Wij kunnen het niet beter verwoorden dan Rechts actueel. Daarom nemen we hun artikel integraal over.

SP.a maakt Frankie de geldverbrander, minister

Is het onervarenheid, domheid of gewoon een totaal gebrek aan kennis van de politieke geschiedenis?  Hoe dan ook heeft Conner ‘mateke’ Rousseau de eerste grote flater van de nieuwe Waals-linkse Vivaldi-regering begaan: hij heeft zowaar socialist Frank Vandenbroucke tot minister gebombardeerd.  Die haalde bij de verkiezingen 0 stemmen, want hij stond niet eens op een lijst.  Voor jongere mensen doet die naam wellicht geen belletje meer rinkelen, maar Frank Vandenbroucke ging de geschiedenisboeken in als ‘De Geldverbrander’ uit het Agusta-smeergeldschandaal uit de jaren ’90 van vorige eeuw.  Zijn benoeming catapulteert ons terug naar een tijd, dat de maffia rond de PS en de SP.a elkaar met Italiaanse huurmoordenaars op parkings neerkogelde.

In 1988 kocht het Belgische leger een reeks nieuwe helikopters aan bij de Italiaanse wapenbouwer Agusta.  Er hing al meteen een verdachte sfeer rond het dossier, want de Agusta’s waren duur en eigenlijk militair niet ideaal.  In 1991 ging de bal dan aan het rollen, toen een kopstuk van de PS, André Cools, in ware maffiastijl neergekogeld werd door huurmoordenaars uit Italië.  Het beeld van zijn lijk op een autoparking ging de wereld rond en maakte duidelijk, dat Luik wel degelijk het ‘Palermo aan de Maas’ was.

Het spoor naar de opdrachtgevers van de moord leidde naar zwaar criminele maffiafiguren in de PS, vooral rond de ministers Guy Mathot en Alain Van der Biest en hun kabinetten.  Maar tijdens hun onderzoek struikelden de speurders ook over het ene corruptiedossier na het andere, zowel binnen de PS als de SP.a.  De twee belangrijkste waren de corruptie bij de verzekeringsmaatschappij OMOB, en de tientallen miljoenen smeergeld die door wapenbouwer Agusta betaald waren aan kopstukken van de PS en de SP.a om het overheidscontract binnen te halen.

Na vele jaren procederen werden socialisten in 1998 tot straffen veroordeeld: veroordeeld werden vooral Willy Claes, Guy Coëme en Guy Spitaels.  De Vlaamse socialist Willy Claes was toen secretaris-generaal van de NAVO: hij moest zijn functie neerleggen.  De Vlaamse socialisten zorgden zo wellicht voor de grootste blamage voor de reputatie van België op het wereldtoneel ooit.

De socialisten hadden er geen probleem mee: Willy Claes werd behouden als partijlid, werd overal bedeeld met postjes, en werd belastinggeld toegeschoven door hem als ‘muzikant’ te laten optreden voor linkse gemeentebesturen…  Vorig jaar zat hij nog te blinken op de eerste rij van een congres naast Conner Rousseau.  Die een trui met de tekst ‘Peace’ droeg.  Zittend naast iemand die veroordeeld is voor het aannemen van smeergeld van wapenhandelaars.  Bij sommige partijen lachen ze subtiel met hun kiezers, bij de SP.a in alle openheid.

De veroordeelde fraudeur Willy Claes (links), die moest opstappen als secretaris-generaal van de NAVO na het ontvangen van smeergeld van internationale wapenhandelaars, mocht in 2019 zonder probleem naast Conner Rousseau zitten. Fraude en corruptie is voor de SP.a géén probleem.

Tijdens het onderzoek kwam aan het licht, dat het hele corruptiedossier rond Agusta binnen de SP.a al jaren bekend was.  In het bijzonder Frank Vandenbroucke was maar al te goed op de hoogte.  Hij werd voorzitter van de SP.a in 1989 en werd er toen over geïnformeerd, dat er miljoenen aan smeergeld van Agusta in een kluis lagen, die dus niet in de officiële boekhouding opgenomen waren.  In plaats van het juiste te doen, en naar het gerecht te stappen, gaf Vandenbroucke zijn medewerkers de opdracht, om de miljoenen te verbranden.  Toen dat bekend raakte, moest Vandenbroucke in 1995 opstappen als federale Minister.

Men kan zich zelfs de vraag stellen, of Frank Vandenbroucke de moord op André Cools niet had kunnen voorkomen.  Want als hij in 1989 naar het gerecht was gestapt met de smeergeldmiljoenen, zoals hij had moeten doen, dan had het gerecht misschien vroeger het Agusta-smeergeldschandaal ontdekt, en dan had de maffia-structuur in de PS-kabinetten kunnen opgerold worden, nog voor de moord op Cools in 1991 beraamd en uitgevoerd was.

Hoe dan ook is Frank Vandenbroucke sindsdien ‘Frankie de Geldverbrander’.  En die geldverbrander komt nu, met 0 stemmen, dus in een Waals-linkse regering terecht zonder meerderheid aan Vlaamse kant.  De schaamte ver voorbij.

Nog een rake opmerking van Lieve:

Als onderwijsminister kwam Frank Vandenbroucke (SP.a) in de schijnwerpers toen hij in 2007 zijn plannen ontvouwde om ‘leerlingenkenmerken’ een rol te laten spelen bij het toekennen van werkingsmiddelen voor scholen. Die beruchte leerlingenkenmerken vielen alleen maar in het voordeel uit van allochtone leerlingen (diploma moeder – recht op schooltoelage – thuistaal – woonplaats). En zo rijfden concentratiescholen fortuinen binnen…

PARELS VOOR DE ZWIJNEN! Het geld is verbrand!

Het nieuwe financieringssysteem hielp de scholen niet vooruit. In 2008, een jaar later, trok Vandenbroucke 18 miljoen euro uit voor 480 extra leerkrachten voor kansarme leerlingen. Zeer verontrustend, omdat in het verleden gebleken is dat kansarmoede nooit bestreden kon worden, noch met extra leerkrachten, noch met extra geld. Geldverspillingen maakten kansarmen nooit kansrijker. Kansarmoede wordt geïmporteerd, is niet te bestrijden…

PARELS VOOR DE ZWIJNEN ! Het geld is verbrand. Specialiteit van de rode luchtfietsers!

image_pdfimage_print
Share

Reacties

De rode geldverbranders — 1 reactie

 1. Niet te vergeten dat de sossenwieters ook weer pensioenen onder hun “bevoegdheden” hebben.
  Laat ons de guillotines slijpen, en klaarzetten.
  Het zal nodig zijn.
  Nog even in de “rand” vermelden dat de huidige Vivaldi gangsters nu het bedrag dat politieke partijen mogen spenderen op sociale media aan betaalde advertenties willen plafonneren.
  De reden waarom laat zich raden.
  Een partij als Vlaams Belang en N-VA kunnen zich permitteren daar geld aan te spenderen.
  Vooral Vlaams Belang doet dat omdat ze in de MSM nauwelijks of niet aan bod komen.
  De Vivaldi gangsters willen zo de oppositie definitief monddood maken.
  Hoe lang gaat de brave Vlaming/burger dit nog slikken.
  Hoogste tijd voor een revolutie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *