Bij de EU moet je zijn…

Naar aanleiding van de EU-top over de begroting, die eind deze week plaatsvindt, probeerde de krant Die Welt am Sonntag te achterhalen hoeveel de ambtenaren nu eigenlijk verdienen. Dat leverde een op z’n minst opmerkelijk te noemen resultaat op.EU BOEM


In totaal werken er om en bij de 46.000 mensen voor de EU. Die genieten allemaal van een hoge salarissen en gunstige belastingtarieven. Dat maakt dat meer dan de helft van de ambtenaren maandelijks meer dan 7.800 euro bruto op zijn rekening krijgt. Voor persmedewerkers en hoofdvertalers loopt dat al op tot 12.360 euro per maand. 4.365 ambtenaren (directeurs e.d.) vallen in salarisschaal 13 en hoger en verdienen met 16.359 tot 18.173 euro (bruto) dus meer dan regeringsleiders als Angela Merkel.

http://www.welt.de/wirtschaft/article113379876/EU-Kommission-rechnet-ihre-Beamten-arm.html
EU salaris

image_pdfimage_print
Share

Reacties zijn gesloten.