De koekedozen show.

Oef! De keuningklijke slijm en lijm show is eindelijk over..toch voor het grootste deel. Flupie en Thilie hebben hun A1 nummerplaat plus een jaarlijkse check van 11,5 miljoen euri leefloon vast. Papa Albèir en mama Paola kunnen nu gerust gaan spelevaren en sardinnekens gaan vissen in de Middellandse zee. Gedaan met dat dagelijks gezeur en geleuter van het team federale totentrekkers. Weg van die vermaledijde flaminganten die het op ons jobke en bijhorende pree gemunt hadden.

koekendozen

Nu kan Flupie de kastanjes uit het vuur halen..hij zat er al zo lang op te wachten. Zijn missie kan beginnen. ‘T was vollen bak gisteren daar bij de royals. Om hier bij nageltjes een kleine bijdrage te kunnen leveren heb ik met stukken en brokken wat van die keuningklijke bullshit gevolgd. Het hele grapje heeft per slot van rekening de belastingbetaler een kleine 6OO.OOO euri gekost en effe zien wat er daarvoor opgediend werd om inspiratie op te doen was dan ook bijna een must.

Alles begon bij het begin van het Te Deum waarbij de ganse keuninklijke meute voor één keer paraat was. Een voor een arriveerden de feestelingen in de glimmende “dienstwagens”. Ik onthou bij deze zeker de aankomst van tante Fabi in haar paarse oud-fit en haar onveranderd ooievaarsnest kapsel. In haar luxe rolstoel (full-option) werd zij de kerk in gereden. Ik had de indruk dat ze reeds een maria verschijning had want haar bewondering voor het kerkelijk interieur, dat ze normalieter goed kent, straalde van haar flink geplamuurd gezicht af. Ik vermoed zelfs dat er teveel van dat goedje opgesmeerd was want zij had moeite om het hoofd recht te houden.

De arrivé waar ik altijd naar uitkijk is deze van de Lorre en zijn Claire de lune. Ook nu liep deze opgekalfaterde boerenworst in de kijker door zijn manier van lopen. Zijn doorgezakte schouders en voorover gebogen houding waren misschien een teken dat hij op het laatste nippertje nog zijn gevoeg gedaan had, maar zijn prinselijke reet onvoldoende gereinigd had wegens een gebrek aan hygiênische geparfurmeerde doekjes en er nog wat “smeersel” in zijn bilnaad achtergebleven was dat nu stilletjes opstijfde. De donkere zonnebril op zijn goed doorspekt smoeltje gaven hem het uitzicht van een opgefokte zeerob in een militair uniform. Gelukkig ging hij ditmaal niet (zoals in Monaco!) bij het bestijgen van de trappen op zijn bakkes en wist hij zijn saté stok (sabel) in toom te houden zodat ook deze niet tussen zijn lompe stelten zou terechtkomen en hij samen met zijn Clair de aarde zou kussen.

Na de nodige verwelkoming door Gods afgevaardigde schreed het bonte gezelschap in opperste devotie naar het altaar, onderwijl rechts en links en bekende zedig met een knikje gedag zeggen. Na het nodige trammelant en onder het luiden van de feestklokken begaf het adellijk gezelschap zich na het bijwonen van het sacrament des altaars en de daarbij verkregen volle aflaten onder het gepeupel om wat brol en vreugdekreetjes in ontvangst te nemen. Kreten van vive le roi et la reine en vive la Belgique deden de royals hun oogjes tintelen. Soms klonk er ergens een verloren schor klinkend leve de keuning van een of andere clochard die plezant wou doen. De ordediensten waren bij het horen van Vlomse kreten dubbel op hun hoede want men vermoede een stunt van Bart de Wever himself!

Daarom ook waren er scherpschutters op de daken rond het feestelijke gebeuren geposteerd om hem indien mogelijk af te knallen. Gelukkig is BDW geen achterlijk iemand en stuurde hij zijn kat! Voor het “moment suprème” was er meer poco volk aanwezig om de boel op te vrolijken. Zo zagen we het Vivoordse DEXIA zwijn die meer dan slachtrijp is gezien hij met moeite zijn ogen nog kan openhouden wegens overtollig spekvet in zijn snoet. Als die ooit moest gespiest worden om te braden gaat het lang duren eer hij gaar is en zal men meerdere malen het overtollige gesmolten vet moeten wegkieperen eer men aan de côteletten zit.

Opgemerkt was ook de aankomst van het op erotiek beluste koppel Wilfrit en Miet. Ik zou hen beiden de raad willen geven, maar vooral Wilfrit, om hun seksleven wat in te tomen want de oude man ziet er gewoon “afgevogeld” uit. Miet moest hem goed bij de arm houden want hij liep er zichtbaar onstabiel bij. Waarschijlijk hadden zij de voorbije nacht wat teveel kamasutra spektakel geleverd. Wie ik niet gezien heb (of gemist?) was Herman Dweil. Misschien zat die in Leuven aan het ziekbed van broer Eric die er hersteld van een open hartoperatie. Deze aandoening is zoals eerder vermeld, de schuld van de NV-A die Eric tot een schagrijnige azijnpisser gemaakt hebben en zijn hart dusdanig belast heeft.

Daarentegen zagen we wel de schele voorgevel van Barosso en het gespleten smoelwerk van Guy de la Tourette tussen de talrijke gestelde lichamen. Het gezwam en getruut van de eigenlijke kroonswissel heb ik laten voorbijgaan wegens sterk opkomende maag en darmkrampen. Later bracht een goede ontlasting, op de gezondheid van het nieuwe keuningskoppel, veel beterschap in mijn inwendig huishouden.

Het defilé en al de daarbij horende poespas heb ik eveneens laten schieten omdat ik die ganse show reeds meer dan kotsbeu ben. Als we echter Zowelle 1000-ket met haar paardensmikkel mogen geloven waren er tussen de 500.00O en 750.OOO. koekedozen fans aanwezig. Een getal dat naar federale gewoonte sterk en in dit geval zéér sterk overdreven is. Volgens de NMBS hebben zij een 11.OOO personen naar Brussel geteld waarvan de meerderheid reeds in de vroege vooravond terugkeerde naar huis. Dat Zowelle niet te beroerd is om nu en dan eens met spek te schieten wisten we al..maar dat ze met ganse varkens werpt is nieuw! t’Zal voor het goede doel “geoeweest” zijn.

Voor de media in het algemeen zijn de gouden dagen nu voorbij en kan de voorlopige winst al geteld worden. Nu nog de boekskes hun gekwijl aan de man/vrouw brengen en de maand is weer goed. Voor de fans van al dat keuningklijk en prinselijk gezever en gewets is er al een volgend rondje “gekte” op til. De BBC laat weten dat Kate Middelton naar de kraamkliniek is overgebracht. Allé mannekens aan de Reyers en in de medialaan..als de wind naar Londen om een volgend rondje oeverloos royal gekwakkel en geblaat over onze kop te gieten. Bwaaa……

image_pdfimage_print
Share

Reacties

De koekedozen show. — 4 reacties

 1. En wij hadden ouders die evenmin koningsgezind waren, maar Vlamingen in hart en nieren, en die dit aan ons hebben doorgegeven!
  Mijn moeder is begraven onder enkel begeleiding van Vlaamse liederen ( zij had mij dit ooit gevraagd) en wij hebben haar wens gerespecteerd en snikkend hebben wij van LP’s liederen uitgezocht die bij haar zo pasten. En dan te bedenken dat een waalse die van Bellewaerde kwam met een soort van voddenvent, haar op het zebrapad geeft doodgereden. Een walin: mijn moeders grootste vijandin, het zat er zowat ingebakken. Het zal je lot maar wezen…
  In Doornik werd mij ma die – volgens het parket – zich al vier meter op het zebrapad bevond, voor 100 % veroordeeld, waarna wij – haar kinderen- tegen dit vonnis beroep hebben aangetekend na deze onrechtvaardige beslissing en het proces nog eens na een hele tijd opnieuw op de rol te Bergen werd geplaatst: ‘allebei voor de helft verantwoordelijk’!! Stel je maar eens voor wat dít voor ons betekende: onze moeder die op het verkeerde moment maar in haar volste recht als een hond werd doodgereden door een walin die zelfs niet naar onze stad wou komen om berecht te worden, maar eiste ‘dat zij in haar eigen landstaal wou gehoord worden;’ Dan maar alle dossiers weer vertalen: nam een zee van tijd in. Wat is dit toch in die kl…land?? We moeten één geheel vormen en we zijn dit nóóit geweest, en zullen het ook NOOIT worden noch zijn!!!

 2. Hierbij het filmpje van de eedaflegging gebracht door de valse poco franskiljonse media. Elke symmetrie is uiteraard door de staatsmedia genadeloos weg gecensureerd. Geen milliseconde komt het symbool van Vlaanderen en de Vlaamse gemeenschap in beeld niettegenstaande het de hele tijd aanwezig was. In China denken ze vanaf nu dat we allemaal kiekenfretters zijn. Ga daar dan maar eens onderhandelen over lucratieve zaken minister-president Peeters!
  Het gaat in feite niet over koekendozen, het gaat over diefstal, roof, bedrog en verraad. Daarom kan de redactie (van nageltjes) zich best inleven in de dikwijls ongezouten reacties van onze vriend Jean.
  In ieder geval is hij niet zo laf om denigrerende vergelijkingen te komen maken met vismarkten of zo. Dit sujet hieronder hoort echter wel op een vismarkt thuis maar niet om handjes te schudden. Het verkrampte applaus voor zijn kleuterachtige prestatie zal als afval de geschiedenis ingaan net zoals dit staaltje onvermogen van een verkrampte snul. Zelfs JMDD was als getuige té beschaamd om zoveel arrogantie van een wereldvreemde kaste stiekem overlevende dromaeosauridae.
  http://www.youtube.com/watch?v=GTH70H1Lwwc
  Voor franskiljons, rovers en islamofielen géén genade, nooit!

 3. Jaaaaaaren geleden kwam mijn moeder zaliger met een koekendoos thuis waarop de afbeelding stond van die bijna heilig verklaarde met zijn spaanse troela, 2 minuten later ging de slijpschijf al over de koekendoos kwestie van iets fatsoenlijks te zien op de koekendoos.

  http://nageltjes.be/wp/wp-content/uploads/2013/07/fabokoeck.jpg

  In heel de woning thuis én bij mijn kinderen én kleinkinderen kom je niets tegen wat verwijst naar die geldwolven, geldwolven zonder enig normbesef en/of respect voor de burger.
  Een bende slijmballen heeft zich weer eens laten gaan met geld verbrassen, zowel aan die wansmakelijke vertoning als in de dotaties.
  Zodra die teller aan dat totaal waardeloos én nutteloos volkje op nul staat is er sprake van democratie.
  Walgelijk én degoutant.

  • Beste Jean,
   Met mijn grootmoeder destijds heb ik meermaals discussies over het circus van de geldwolven. Zij was zeer koningsgezind, ik was nog harder tegen. Als het over de kerk ging was het van zelfde. Zij voor ik tegen. Nu kan grootmoeder van uit de hemel zien dat ik nog vastberadener geworden ben in mijn overtuiging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *