De Rook-Verkoper – El Vendedor de Humo – The Smoke Seller

Onderstaand filmpje is gemaakt in Spanje, maar wees gerust, je moet er geen Spaans voor kennen om het te bekijken en begrijpen. Van oplichters en verkopers van gebakken lucht kennen ze in Spanje ook wat, en dus moesten de makers hun inspiratie niet ver zoeken.

Het land met een socialistische regering sinds meer dan ….jaar is er nu maar iets beter aan toe dan Griekenland dat ook decennialang socialisten aan het roer had. Voor Wallonie gaapt dezelfde linkse afgrond. Hollande in Frankrijk was op die voorbeelden stik jaloers. Hij belooft beter te gaan doen dan de beste linkaard uit de voorbije halve eeuw.

Resultaat in Spanje: meer dan 20% werklozen, zelfs nadat Ford zijn productie van Genk naar Spanje zal verhuisd hebben. Die verhuis is wellicht het resultaat van de Spaanse vorige geheime linkse regerings-onderhandelingen met Ford en de vakbondslobby die liever 1 multinational ziet komen dan 5000 KMO’s omdat met hen grote pak-akkoorden en smeerbaantjes onderhandelen mogelijk is.

Herkent iemand in de man met de lange neus ook de molenwiekende man uit het Europese Parlement Guynokkio Verhofstadt? Dat is misschien geen toeval. Oplichters die burgermanifesten gebruiken en daarna verloochenen worden altijd herkend; uiteindelijk toch.                                                          Maar men kan er ook nog wat andere EU personages in herkennen, want het verhaal is EU-universeel. De verpersoonlijking van het EU circus en de Grote Leider van de EUSSR

image_pdfimage_print
Share

Reacties zijn gesloten.