Onverteerbaar

In George Orwell’s bekende boek “1984” wordt de hoofdrol gespeeld door Winston Smith, die werkt voor het Minister van Waarheid (MiniTrue). Zijn belangrijkste taak bestaat erin, historische kranten te herschrijven om de inhoud ervan conform te maken aan de hedendaagse partijlijn van de Party geleid door Big Brother. Hij vernietigt de oude kranten en vervangt ze door nieuwe, dus vervalste, “oude” kranten. Op die wijze worden de burgers beroofd van hun geschiedenis, en kunnen historische “onpersonen” uit de geschiedenis gewist worden.

Zo begint de uiteenzetting van professor Matthias Storme ‘In Flanders fields”.

doorbraakNu is het wel zo dat “doorbraak” weliswaar nooit bij de favorieten van Nageltjes gestaan heeft, maar het laatste jaar hebben we al herhaaldelijk de wenkbrauwen moeten fronsen.
Wat is er aan het handje met de VVB? Het antwoord van Ray was duidelijk. Hij vond Peter De Roover maar zus en zo en vond het eurofiele karakter van de NVA compleet in tegenstrijd met haar zo gezegde beginselen. Men kan niet én eurofiel zijn én naar onafhankelijkheid en dus gelijkberechtiging voor Vlaanderen streven. Als kwaliteit gecensureerd wordt om plaats te ruimen voor voor holle slogans en hypocriete pulp, ja wat dan Vlaming? Als na het geld en de symbolen nu ook nog eens onze taalschatten geroofd worden om ons te bestrijden en te bedriegen. Wat dan?

Lees verder en huiver toch maar een beetje >>>

image_pdfimage_print
Share

Reacties

Onverteerbaar — 3 reacties

  1. Jaren was ik lid van de VVB. Onder het voorzitterschap van prof. Eric Defoort ben ik afgehaakt tot op heden. Zo lang lees ik Doorbraak al niet meer. Spijtig voor de medewerkers die het wel goed voor hebben met Vlaanderen.

  2. Regelmatig plaats ik een reactie bij HLN.be, als ik Vlaams Belang vermeld in mijn reactie is de kans 9 op 10 dat ze niet geplaatst wordt. Censuur, plakken, knippen, tekst aanpassen, enz… het is schering en inslag. De dag dat blogs als deze van het net worden gehaald komt steeds dichter bij.

  3. Het bewijst nogmaals dat dit boek “1984” van George Orwell brandend actueel is. Dit sluit aan bij het principe :”kennis is macht”(=hier dan in de positieve betekenis). Hierbij komt nog de uitspraak van Aldous Huxley: “Wie het verleden kent, beheerst het heden…..”. Door het uitvegen van het verleden voorkomt men dan ook vervelende vragen. Het principe is dan ook heel eenvoudig: “hoe stommer en dommer dat de mensen zijn, hoe beter…”. Cui bono??
    We zitten volop in een situatie waar het verwerven van kennis, in de brede zin van het woord, beschouwd wordt als een “subversieve activiteit”. Ik heb jarenlang gewerkt in het midden waar dit al het geval was, en volgens bepaalde leidinggevenden, was de lezing van het Belgisch staatsblad een te verbieden lectuur zoals eeuwen geleden de Kerk verbood de Bijbel te lezen. Het verbod om het belgisch staatsblad te lezen gebeurde echter “in deze moderne tijd” en ging uit van de “broeders”, de geobsedeerde adepten van de vrijheid, gelijkheid en broederlijkheid.!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *