Bah!

De federale regering bevestigt woensdagavond na een elektronische ministerraad de verkoop van haar belang van 25 procent in BNP Paribas Fortis voor 3,25 miljard euro aan… Frankrijk! fortisEr blijven wel ‘onafhankelijke’ Belgische bestuurders in de raad van bestuur tot 2020. De verkoop heeft geen gevolgen voor het aantal arbeidsplaatsen! Wie gelooft die mensen nog??!

Lees verder en geloof uw ogen niet: de Generale Bank volledig in Franse handen >>>

image_pdfimage_print
Share

Reacties

Bah! — 4 reacties

  1. Er is hier een nieuw DEXIA,in de maak waarbij Vlaamse spaargelden naar Frankrijk versast zullen worden, om er te verdwijnen in bodemloze Franse putten. De toestand in Frankrijk is allesbehalve schitterend, en deze van de franse banken nog minder. Nu deze plundering is geen verrassing, de Fransen doen dit immers al meer dan 10 eeuwen in de Zuidelijke Nederlanden.De vraag is echter : Wat is hier bij de plotse verkoop, achter de schermen gebeurd in België..?? Er zullen er zeker zijn die voor deze uitverkoop, aan een “vriendenprijsje”, zullen beloond worden.
    Dit alles is een reden te meer, om in Vlaanderen een boycot actie te organiseren tegen BNP Parisbas.

  2. Misschien is het beter dat we van deze dubieuze Franse bank vanaf zijn. Wat we zagen op financieel gebied was, dat het geld van de Belgische (Vlaamse) spaarders garant stond voor leningen aan bijna uitsluitend Franse aanvragers. Mijn overboekingen van mijn spaartegoeden zal naar een Vlaams gerichte kredietinstelling gaan.

    • Maar mijn weinige spaargelden hebben nooit bij Dexia gestaan De bank van Jean Luc Dehaene was volgens mij altijd een anti Vlaamse bank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *