Onze beroepspolitiekers worden zotter en zotter !

We dachten aan deze realiteit toen we deze week de kranten lazen in verband met de opening van een nieuwe gevangenis in Beveren. Aangezien onze overheden steeds minder geld overhouden van de fortuinen betaalde belastingen om investeringen te doen en bijna alles verbrassen aan zogenaamde werkingskosten hebben ze er opnieuw iets op gevonden om toch maar te kunnen uitpakken met nieuwe bouwwerken.

Ze hebben het nu over DBFM-overeenkomsten hetgeen zou willen zeggen (Design, Build, Finance en Maintain) of met andere woorden: geld blijven uitgeven dat men niet bezit en de terugbetaling jaren uitschuiven voor diegenen die later aan het beleid mogen deelnemen.

De gevangenis van Beveren is gebouwd om het de misdadigers zo aangenaam mogelijk te maken. Aan alles is de nodige aandacht besteed zoals o.a. een aangenaam uitzicht op thematuinen die ieder de naam van een seizoen hebben gekregen en als zodanig werden aangelegd. Mooie moderne cellen met ieder een apart toilet; inloopdouche; T.V.; Internet aansluiting enz.

Alhoewel de meeste van onze ouderlingen, die nooit iets hebben mispeuterd en heel hun leven hard hebben gewerkt en belastingen betaald, niet over een apart sportlokaal of fitnessruimte beschikken hebben onze gevangenen dat wel. Ze kunnen trouwens ook kiezen tussen allerlei lesgevers om hun vaardigheden te verbeteren zoals b.v. kooklessen. Ook bestaat nu de mogelijkheid om bij elkaar in de cel op bezoek te gaan. Waarschijnlijk om zich te kunnen bekwamen bij latere misdrijven en van mede-celgenoten te vernemen welke gemaakte fouten in de toekomst kunnen vermeden worden!

Heel dat DBFM- initiatief zal aan de belastingbetaler gedurende de volgende 20 jaar 13,4 miljoen euro PER JAAR kosten.

Met andere woorden en in de veronderstelling dat de gevangenis steeds voor 90% volzet is ongeveer 20 miljoen Belgische frankskens PER JAAR en PER GEVANGENE!!! of circa 500.000 EURO.!!!

Een land dat aan zijn eigen mensen een pensioen uitbetaalt dat tientallen malen lager ligt dan wat het wil besteden om misdadigers te plezieren door hen op een zeer dure maar aangename manier op te sluiten is ziek. DOODZIEK !

Diegenen die dergelijke zaken beslissen zou men moeten verplichten om ook enkele jaren door te brengen in dergelijke gevangenis als straf voor hun schandalige braspartijen met belastinggeld.

Men zegge het voort,

image_pdfimage_print
Share

Reacties

Onze beroepspolitiekers worden zotter en zotter ! — 4 reacties

 1. Massaal stoppen met belasting te betalen. Dit klikt verontrustend maar dit is de pure realiteit om deze graaicultuur van de overheid onderuit te halen. De macht is aan het volk. Indien 200.000 belastingbrieven oningevuld terugkomen is dit wel degelijk een signaal. 1.000.000 daarentegen dan zullen ze wel eens anders denken. Jammer dat sommige dit niet inzien. Maar indien men uw laatste cent komen halen zal men het wel inzien. Geld, geld en nog eens geld. Een uitvinding van de aloude regerende elite.
  Stap uit uw comfortzone en kom op voor uzelf….

 2. Met veel plezier en genot zal ik op 25 mei dat verradersgespuis van spa, groen, vld, pvda en cd&v wegstemmen.
  Leve het rechtse Vlaanderen liefst zonder gespuis.
  Laten we maar heel vlug het Zwitsers model volgen w.w.z. alle gespuis buiten en grenzen toe.
  De allochtonen zijn van mening dat de Vlamingen ze niet accepteren! Goed gezien allochtonen, goed dat jullie er zelf mee komen. Wij hebben jullie echt niet nodig laat dat heel duidelijk zijn.

 3. Zotter?
  Nee Freddy gewoon corrupter. Er is geen andere verklaring mogelijk.

  Toen ik op tv de uitleg hoorde over internet in de cellen dacht ik ook: de minister van justitie is zot geworden. Maar nu blijkt dat de socialistische diefstal van belastinggeld met de verkoop en huur dan terug op lange termijn nog een overtreffende trap kan hebben. Ontwerp, bouw, onderhoud én financiering in één contact gieten dat stinkt uren boven de wind. Dat is niet zot dat is een hyper-promotie voor corruptie.

  En wie is er verantwoordelijke minister van justitie en dus van gevangeniswezen? Juist een VLD-ster! Nog een reden op 25 mei deze partij van pinokkio Verafstoodt een paar ferme sjotten op hun dingen te geven.

  Zo lang justitie en het rechtsgebied Brussel niet gesplitst zijn zal deze oplichting van de werkende belastingbetaler niet stoppen. De rechtsstaat is in dit onland gewoon een hol en leeg begrip geworden.

  Moest dat niet zo zijn zou er elke maand een andere minister zich voor het hof van assisen moeten verantwoorden voor door hem/haar begane misdrijven en zonder moeite nog gestraft worden bovendien. Zij zouden van mij in Beveren mogen verblijven, maar zonder internet en zonder onderling contact buiten de wandeling.

  De socialistische goedmensen laten in dit gevangeniscomplex hun fata-morgana -de heropvoeding van criminelen- uitvoeren door de liberalen die in ruil voor hun collaboratie de procentjes mogen opstrijken onder tafel. Dat de gevangenisbevolking voor meer dan 80 % bestaat uit criminele allochtonen en snel belg geworden vreemdelingen, is hierbij voor de werkende Vlaming nog een bijkomende vernedering.

 4. Beste Freddy,
  Toen ik die “plechtige” voorstelling van de super moderne nieuwe gevangenis op de buis zag was het voor mij toch ook even slikken.
  Samen met de blauwe smurfin Truttenbaum konden we de optrekjes van de toekomstig bajes klanten bekijken. En inderdaad..vele gepensioneerden die flink tijdens hun loopbaan de nippel afgedraaid hebben en pakken belastingen ontfutseld werden zullen wel geknarsentand hebben bij zoveel luxe voor het criminele gespuis. Het tegenargument van de verantwoordelijke voor de gevangenis tegen zoveel “luxe” voor de gedetineerden was een typisch links antwoord…de “hotelgasten” zijn wel BEROOFD van hun vrijheid!!
  Wel..voor deze luxe wil ik best tekenen en mogen ze me ook van de straat houden! Gratis onderdak, geneeskundige verzorging, eten en drinken èn mogelijkheden tot “recreatie” à volenté….geen zorgen om morgen meer! Leve de criminaliteit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *